Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Aansluitnotitie voor intermediairs, softwareleveranciers en dienstverleners beschikbaar voor Kredietrapportage XBRL

Plaatsingsdatum 11-06-2010
Berichtdatum 8 juni 2010

Vanaf eind april 2010 kunnen intermediairs kredietrapportages aanleveren bij de Rabobank, ABN AMRO en ING. Deze kredietrapportages dienen te zijn opgesteld op basis van de bankentaxonomie. Door middel van de Bancaire Infrastructurele Voorzieningen (BIV), gebruikmakend van de gedefinieerde procesdefinities, vindt vervolgens de uitwisseling van de rapportages tussen de intermediairs en banken plaats.

Uitgangspunt bij aansluiting is dat partijen die willen aansluiten, zelf deze aansluiting zo optimaal mogelijk voorbereiden en in staat worden gesteld deze zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. Vanuit de banken worden voor het aansluiten hulpmiddelen (documentatie en een testomgeving) ter beschikking gesteld.

Voordat kan worden aangesloten op de Standard Business Reporting (SBR) aanpak voor banken moet aan een aantal procedures en voorwaarden worden voldaan. Nadat hieraan is voldaan kunnen kredietrapportages bij de banken worden aangeleverd. De aansluiting kan verschillen. Drie groepen worden onderscheiden:

  •  intermediairs;
  • softwareleveranciers en dienstverleners;
  • Authorisatie Service Providers (AuSP’s)

Download de aansluitnotitie...

Categorie(n) SBR / XBRL
Bronvermelding Financiele Rapportage Cooperatief BA
Internet URL http://www.rapportageportaal.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Bank, intermediair en softwareleverancier leren van elkaar in ketentest FRC [28-06-2012]

Gebruikershandleiding kredietrapportage aan banken volgens SBR aanpak [28-12-2009]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED