Softwarepakketten.nl

Onderzoek

In vijf stappen naar een veiligere accountantspraktijk

Plaatsingsdatum 29-11-2013
Berichtdatum November 2013

Informatiebeveiliging is cruciaal voor het overleven van uw accountants- of administratiekantoor. Volgens onderzoek van EY dat zij in oktober publiceerden is cybercrime mondiaal de grootste bedreiging voor het voortbestaan van organisaties. Het is met name een risico voor u als accountant of administrateur aangezien informatie wellicht uw enige productiefactor is.

Door verregaande automatisering vindt communicatie steeds meer plaats tussen systemen en niet meer tussen mensen, waardoor fouten en onzorgvuldigheden een veel grotere impact op uw organisatie hebben, dan vroeger het geval was.

De beveiliging van uw informatie overlaten aan uw IT dienstverlener is niet voldoende. U bent zelf verantwoordelijk voor een adequate inrichting van beveiliging in uw organisatie, omdat informatiebeveiliging breder is dan alleen de techniek. Ook proces en mens dienen beveiligd te worden. Maar hoe komt dit tot stand? Een vijftal stappen kunnen u op weg helpen.

1. Kies een standaard
Gelukkig hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. In februari publiceerde het College bescherming persoonsgegevens (CBP) richtsnoeren ter verduidelijking van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), waarin zij onder andere adviseerde gebruik te maken van algemeen geaccepteerde beveiligingsstandaarden bij het inrichten van informatiebeveiliging in uw organisatie.

De meest geaccepteerde beveiligingsstandaard in Nederland is ISO 27002, ook wel de code voor informatiebeveiliging genoemd. Deze standaard wordt door het CBP dan ook bij naam genoemd in haar richtsnoeren. ISO 27002 voorziet in een verzameling best-practice beveiligingsstandaarden met verschillende beveiligingsniveaus, die u naar eigen inzicht kan selecteren om aan uw beveiligingsbehoefte te voldoen.

Lees verder PDF document voor de andere stappen...

 

Categorie(n) Soort > ICT Beheer en Beveiliging, Branche > Accountantskantoren, Branche > ICT bedrijven
Bronvermelding Docco
Internet URL http://www.docco.nl

Terug

13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED