Softwarepakketten.nl

Onderzoek

SBR koppeling in de Auditfile Financieel met behulp van RGS

Plaatsingsdatum 21-04-2014
Berichtdatum April 2014

Dit artikel beschrijft de relatie tussen Auditfile Financieel, RGS (Referentie grootboekschema) en SBR. Door de komst van RGS en de Auditfile 3.2 wordt het in de toekomst eenvoudiger een relatie te leggen tussen een willekeurig grootboek en SBR.

In Nederland is nu (formele intruductie op 27 mei 2014) een standaard referentieschema (RGS) waarmee alle verschillende financiële rapportage-elementen van rubrieksniveau tot transactieniveau zijn geclassificeerd. Dit schema is niet primair bedoeld als standaard grootboekrekeningschema, maar meer bedoeld als ondersteuning voor het taggen van de transactiegegevens in de financiële administratie. RGS is feitelijk een standaard voor de aansluiting van de financiële administratie met SBR. Het schema is tot stand gekomen met deskundige vertegenwoordigers vanuit de verschillende belangenorganisaties (uitvragende partijen, rapportagesoftwareleveranciers, accountants en administrateurs etc.).

Lees het complete artikel "SBR koppeling in Auditfile Financieel".

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren > Software advies, RGS (ReferentieGrootboekSchema), XML Auditfiles, Assuring > Data analyse, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Harold Kinds, voorzitter XML Platform
Internet URL http://www.auditfiles.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Verslag en presentatie Auditfiles met referentieset Data analyse [06-11-2016]

Verslag en presentaties overleg Auditfile Platform / Domein afrekensystemen (XAA) [06-03-2016]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED