Softwarepakketten.nl

White papers

De Extended Enterprise als model voor effectievere samenwerking en kennisdeling

Plaatsingsdatum 18-07-2014
Berichtdatum Juli 2014

Het succes van organisaties hangt af van hun vermogen om zich tot een Extended Enterprise te ontwikkelen. Een Extended Enterprise is een organisatie die zich kenmerkt door optimale samenwerking. Binnen de organisatie - tussen medewerkers onderling en buiten de organisatie - met afnemers, partners, leveranciers en andere partijen.

In dit document zetten wij (AllSolutions) onze visie op de Extended Enterprise uiteen. Het is een visie die wordt ondersteund door de observaties van gerenommeerde onderzoeksbureaus als IDC, Aberdeen, McKinsey en Gartner.

De wereld verandert in hoog tempo. We bevinden ons op een kruispunt in de tijd waarop tal van technologieën ‘rijp’ worden en - veelal in combinatie met elkaar - voor geweldige, nieuwe mogelijkheden en revolutionaire omwentelingen zorgen. Het afgelopen decennium is onder invloed van die technologie een echte global marketplace ontstaan.
 
Technologie heeft tal van traditionele muren neergehaald waardoor organisaties klanten overal ter wereld kunnen bedienen. Ook in sociaal opzicht verandert de wereld razendsnel. De meest in het oog springende verandering is misschien het feit dat iedereen nu met iedereen verbonden is. Dit leidt tot allerlei nieuwe manieren van organiseren en samenwerken.
 
We staan aan de vooravond van een nieuwe fase waarin niet langer de mens centraal staat, maar de verbindingen tussen mensen onderling en de diverse netwerken en verbanden die ze vormen. 
 
Deze ontwikkelingen stellen organisaties voor boeiende uitdagingen. Want hoe zorg je aan de ene kant voor solide processen en een stabiele bedrijfsvoering, terwijl je tegelijkertijd zorgt dat je flexibel genoeg bent om in te spelen op al die dynamiek? 
 
Er is één model dat naadloos aansluit bij al deze ontwikkelingen. Een organisatiemodel dat optimale samenwerking en transparantie faciliteert door gestroomlijnde communicatie en de beschikbaarheid van informatie. Dat model is de Extended Enterprise.
 
Een Extended Enterprise faciliteert niet alleen optimale samenwerking tussen collega’s onderling, maar ook tussen de organisatie en klanten, partners en leveranciers. Dit helpt ze om nieuwe inspiratie te vinden. Maar ook om efficiënter te werken, nieuwe expertises aan zich te binden of waarde toe te voegen aan hun eigen diensten of producten.
 
Kennisintensieve samenwerking tussen organisaties, teams of mensen floreert op het moment dat iedereen optimaal met elkaar kan communiceren én wanneer iedereen de juiste informatie heeft, kan delen én verwerken. Informatie in de vorm van getallen, cijfers, offertes, teksten, afspraken, data, documentatie, notulen of andere zakelijke content – alles wat je nodig hebt om je werk efficiënt te kunnen doen en de juiste beslissingen te nemen. De rol van IT is daarin onmisbaar.

Download
Download white paper: "SUCCESVOLLER ONDERNEMEN IN EEN VERBONDEN WERELD: De Extended Enterprise als model voor effectievere samenwerking en kennisdeling"
 

Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Soort > Managementinformatie, Branche > Financials, Branche > Dienstverlening
Bronvermelding AllSolutions
Internet URL http://www.allsolutions.nl

Terug

13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED