Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Innovatieve kantoren laten ICT voor zich werken

Plaatsingsdatum 05-11-2014
Berichtdatum Najaar 2014

ICT moet ondersteunend zijn aan de accountantspraktijk en zodanig ingezet worden dat nu en in de toekomst klanten optimaal ondersteund worden.

Een goede inzet van ICT is mede bepalend welke werkzaamheden met welk niveau van dienstverlening, nu en in de toekomst voor klanten uitgevoerd kunnen worden. Accountants moeten zich regelmatig afvragen of met de juiste softwaretoepassingen wordt gewerkt om in het huidige én toekomstige tijdperk zo effectief en efficiënt mogelijk de kantooradministratie en klantenadministraties te ondersteunen? En niet onbelangrijk speelt ook de vraag in hoeverre huidige softwarepartners in de toekomst in staat en bereid zijn nieuwe ontwikkelingen te faciliteren. Dit artikel gaat daarom in op ICT ontwikkelingen die van invloed zijn op het accountantskantoor.

Een belangrijke vraag is wanneer sprake is van een relevante ontwikkeling en wat vervolgens de impact daarvan is voor de kantoorpraktijk. Softwareproducenten en accountants moeten telkenmale de waarde van een ontwikkeling kunnen inschatten. Bij een ontwikkeling als SEPA lijkt dat laatste relatief eenvoudig. Bij SEPA is bekend wanneer welke wijzigingen in welke systemen doorgevoerd moeten zijn. En wat de impact is als SEPA niet wordt ingevoerd: namelijk het stilvallen van elektronisch betalingsverkeer. Maar zelfs bij een concreet voorbeeld als SEPA blijkt het in de praktijk toch minder duidelijk te zijn dan verondersteld. Al is het maar omdat de verplichte invoering dit jaar een paar maanden is uitgesteld, waardoor een bepaalde periode sprake is van een duale periode.

De volgende ontwikkelingen komen aan bod:

  1. Cloud computing
  2. Mobile computing
  3. Klantenportaal
  4. Dashboards en benchmarking

Download complete artikel "Innovatieve kantoren laten ICT voor zich werken" in PDF.

Rapport ICT Accountancy 2020
De inhoud van dit artikel is mede ontleend aan het rapport "ICT Accountancy 2020: accountantspraktijk op weg naar de toekomst" dat recent is samengesteld door de auteur van dit artikel. Naast genoemde ontwikkelingen geeft dit rapport uitgebreid inzicht in visie van accountants- en administratiekantoren en komen ook prominente deskundigen aan het woord. Het complete rapport is gratis beschikbaar.
Naar opvragen rapport "ICT Accountancy 2020: accountantspraktijk op weg naar de toekomst".

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Gids Salaris- en HRM-software 2017/2018 [01-12-2017]

Software voor externe verslaggeving: SBR jaarrekening en meer [26-11-2017]

Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 1-11-2017 beschikbaar met o.a. big data, blockchain, cyber risicomanagement en AVG [02-11-2017]

ICT Accountancy softwaregids 2018: overzicht van standaard software van meer dan 100 leveranciers gericht op de accountancy [30-10-2017]

ICT Accountancy award 2017: de meest innovatieve software gericht op de accountancybranche [25-10-2017]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED