Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Onderzoek MoneyMonk onder ZZPers hoe zij samenwerken met hun boekhouder

Plaatsingsdatum 06-04-2017
Berichtdatum 6 april 2017

75% van de zzp’ers doet zijn of haar administratie grotendeels zelf maar met hulp van een boekhouder. Slechts 10% doet zijn of haar boekhouding zonder hulp van een boekhouder. Dat blijkt uit onderzoek van boekhoudleverancier MoneyMonk onder honderden zzp’ers die online boekhouden.

Wie doet wat?
Op de vraag ‘Wie doet wat?’ geeft meer dan 90% van de zzp’ers aan dat de boekhouder de jaarrekening maakt en tevens hulp biedt bij het verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting. Wat verder opvalt is dat de zzp’er graag zelf de btw-aangifte doet (61,5%).

De belangrijkste redenen die zzp’ers opgeven voor hulp bij de jaarrekening en aangifte Inkomstenbelasting zijn ‘Ik vind het te ingewikkeld’ (38,4%) en ’Ik ben bang om fouten te maken’ (31,2%).

Reden voor jaarrekening?
Uit het onderzoek blijkt tevens dat 35% van de zzp’ers een jaarrekening te laten maken voor inzicht in de financiële gezondheid van zijn of haar bedrijf. Opmerkelijk is de uitkomst dat, eveneens 35%, een jaarrekening laat maken omdat de boekhouder dit standaard doet. Slechts 4% laat een jaarrekening maken voor het verkrijgen van een lening of hypotheek.

Aanlevering bij boekhouder
Zzp’ers blijken op het gebied van aanlevering bij de boekhouder luier dan verwacht. 58,2% geeft aan dat de boekhouder de data zelf uit de administratie haalt. Slechts 29,5% neemt zelf de moeite om de data in te leveren bij de boekhouder.

*De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquete onder honderden zzp’ers die online boekhouden.

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding MoneyMonk
Internet URL http://www.moneymonk.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Knab & MoneyMonk realiseren automatische boekhoudkoppeling voor ZZP'ers [30-05-2017]

bunq & MoneyMonk realiseren automatische boekhoudkoppeling [05-01-2017]

MoneyMonk Robotic Accounting: geautomatiseerd banktransacties verwerken in je boekhouding [25-05-2016]

MoneyMonk lanceert iPhone App voor bonnetjesprobleem van zzp'er. [12-01-2016]

MoneyMonk op RTL Z [14-12-2015]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED