Softwarepakketten.nl

Begrippen > HRM

Human Resource Management (HRM) wat feitelijk staat voor 'Personeelsadministratie'. HRM pakketten zijn op deze website dan ook opgenomen onder de pakketsoort 'personeelsadministratie'. De oorspronkelijke systemen ging vaak niet verder dan het registreren van personeelgegevens om van daaruit een aantal selecties te kunnen opvragen, zoals ervaring of opleiding. Een aantal HRM pakketten biedt uitgebreidere functionaliteiten, zoals loopbaanbegeleiding, salarisadministratie en opleidingsplan. Vaak zijn deze functies geïntegreerd te gebruiken. Daarnaast kennen een aantal HRM pakketten koppelingen naar andere systemen, zoals ERP en financiële administraties.

Site index over [ HRM ]
Pakketsoort - Salaris- en HRM-software
Web pagina onderdelen met [ HRM ]
Projectmanagement software > Functionaliteit
Onderzoek en artikelen op deze website over [ HRM ]
Gids Salaris- en HRM-software 2017/2018
Met de "Gids Salaris- en HRM-software" biedt Onderzoeksbureau GBNED inzicht in het complete spectrum van toepassingen op het gebied van salaris- en HRM-software. In de gids zijn ruim 40 toepassingen in kaart gebracht. Ook wordt aandacht besteed aan cloud computing, elektronische gegevensuitwisseling, data-analyse en Beveiliging van persoonsgegevens en de AVG.
Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 2-11-2016 beschikbaar met o.a. Cybersecurity, Self service BI, SBR, RGS, UBL, CRM en HRM
Op woensdag 2 november 2016 vond in EXPO Hoevelaken voor de 15e maal het ICT Accountancy Jaarcongres plaats met ruim 200 deelnemers en 30 exposanten op de informatiemarkt. Een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met NOVAK. Actuele onderwerpen als Cybersecurity, Self service BI, SBR, RGS, Elektronisch factureren met UBL, CRM, HRM en meldplicht datalekken passeerden de revue.
HR-manager benut mogelijkheden e-HRM onvoldoende
HR-managers leggen al een aanzienlijk deel van hun HR-informatie vast in systemen en 92%* van hen geeft aan dat dit substantiële tijdsbesparing oplevert. Toch benut een meerderheid de mogelijkheden van e-HRM nog onvoldoende, met als gevolg dat de beschikbare gegevens niet toereikend zijn om HR-voorspellingen te doen.
Employee Self Service (ESS) en het aanbod hiervan binnen salarissoftware
ESS treffen we aan in salaris- en HRM software die via het SAAS model wordt aangeboden of via Salaris Service Verwerking. Bij het SAAS model wordt de software als service, meestal via internet, beschikbaar gesteld. En bij salaris service verwerking is het al langer gebruikelijk om met behulp van internet mutaties door te geven of informatie op te vragen door de salarisadministrateur.
Marktanalyse software voor documentbeheer 2009
Binnen organisaties is sprake van een steeds omvangrijkere hoeveelheid documenten. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om documenten digitaal op te slaan. Documentbeheer kan in beperkte vorm onderdeel uitmaken van andere administratieve systemen. Zoals het inscannen en archiveren van inkoopfacturen voor een boekhoudsysteem of het bijhouden van CV’s in een HRM systeem.
Onderzoek IBS: het gebruik van e-HRM is gedaald
Uit het jaarlijkse e-HRM-onderzoek van softwareleverancier IBS onder 169 middelgrote en grote bedrijven in Nederland blijkt dat het gebruik van e-HRM- oplossingen ten opzichte van vorig jaar niet spectaculair is gegroeid.
Salaris- en personeelsadministratie geintegreerd of juist niet?
De marktanalyse, met het aanbod van standaard salarissoftware, in de uitgave van Salaris Rendement van oktober 2008, meldt al dat er een toename is te constateren van gecombineerde oplossingen op het gebied salaris- en HRM-software. Zo wordt er gewezen op het feit dat steeds meer salarissoftware ook functies bevatten die we als HRM kunnen beschouwen.
Software voor personeelsinformatie
Het aanbod van personeelsinformatiesystemen (ook aangeduid als HRM-systemen) is uitgebreid te noemen. Employee Self Service lijkt steeds meer standaard te worden binnen HRM-systemen. Het gaat dan om medewerkers zelf (online) toegang geven te geven tot hun gegevens en zelf mutaties te laten doorvoeren. In relatie tot de salarisadministratie kunnen medewerkers dan ook hun loonstroken en jaaropgaves raadplegen.
e-HRM levert vrijwel iedere organisatie financieel voordeel op
Uit onderzoek van softwareleverancier IBS onder 214 middelgrote en grote bedrijven in Nederland blijkt dat een derde van de respondenten die nog niet met e-HRM werken, dit nalaten vanwege kostenoverwegingen. Om te laten zien dat dit vooroordeel over e-HRM onjuist is, heeft IBS op haar website een online berekeningstool geplaatst waarmee P&O professionals kunnen uitrekenen wat het financiele voordeel van e-HRM is voor hun organisatie.
Ingebeelde weerstanden verhinderen echte doorbraak e-HRM
e-HRM is flink in opkomst. Het gebruik van elektronische HR-systemen is het afgelopen jaar toegenomen van 30% naar 50%. De groei van het gebruik van e-HRM in Nederland dreigt echter te stagneren door imaginaire weerstanden van managers.
Samenwerking HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en bedrijfsleven leidt tot efficient werkende HRM toepassing
De aansluiting tussen regionaal bedrijfsleven en beroepsopleidingen bleek in het verleden verre van optimaal. Ondernemers hadden geen inzicht in het opleidingsaanbod en onder meer de vakcompetenties voor de verschillende functies.
Bieden HRM systemen voldoende ondersteuning?
Een goed HRM-systeem kan een oplossing vormen voor de stapels papierwerk met registrerende- en controlerende handelingen, dikwijls verdeeld over meerdere systemen, zodat voorkomen kan worden dat onnodig veel tijd besteed wordt aan administratief werk.
Onderzoek IDC: Doorbreek vicieuze HRM cirkels met behulp van Software as a Service
Uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau IDC onder 200 HR managers bij grotere Nederlandse organisaties (meer dan 100 werknemers), blijkt dat, als het Software as a Service (SaaS) concept wordt toegepast op HR software, de administratieve lastendruk in de eigen organisatie afneemt.
Marktanalyse: HRM software 2006
Met bijbehorende eigenschappen, zoals: personeelsdossier, sollicitaties, arbeidsvoorwaarden, cafetariamodel, personeelsbeoordeling, opleiding en ervaring, functieprofilering en matching, personeelsrooster, urenregistratie, verlofregistratie, ziekteverzuim, salarisadministratie, koppeling Office toepassingen, koppeling andere administraties, en het gebruik van internet.
KPMG: Systemen voor Human Resources Management(HRM)
KPMG Information Risk Management heeft in 2004 een onderzoek uitgevoerd naar een aantal HRM-pakketten dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Het onderzoek is gratis beschikbaar via de website van KPMG
Links naar andere websites over [ HRM ]
HRM in de Zorgsector
Jaarcongres met Expo voor HR professionals werkzaam in de zorg (ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties, instellingen voor de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg, zorgverzekeraars en zorgkantoren).
Softwarepakketten met [ HRM ] Leverancier
HR2day
HRM & Salaris oplossing volledig online (Cloud)
eMerus HR Solutions eMerus HR Solutions
Profit HRM
De gentegreerde HRM / Payroll totaaloplossing
AFAS Software AFAS Software
People Inc.
HRM-software voor personeelsadministratie, salarisadministratie en tijdregistratie. Met ESS.
PeopleInc. PeopleInc.
Visma.net HRM & Payroll
e-HRM en Salarisverwerking
Visma Software (Salaris en HR) Visma Software (Salaris en HR)
XTremis
Aan en afwezigheidsadministratie en HRM
GET Nederland BV
PayMaster en PersMaster
Loon-, salarisadm. en HRM in eigen beheer
Centric IT Solutions (Bouw)
ADP Easypay, ADP Perman, ADP Workforce en ADP iHCM
Salarisverwerking en HRM
ADP Nederland BV
HRM-Tools voor leidinggevenden
HRM Portal
Groenendaal Bedrijfscommunicatie
Appenta Personeelsbeheer
HRM, o.a. financieel, verlof, verzuim, middelen, dossier, ESS, MSS
Appenta Software BV
SDB*Salaris / SDB*HRM
Personeels- en roosterregistratie en salarisverw.
SDB Groep
Hrmoffice
HRM weboplossing zelf samen te stellen
Atras Software BV
Delta HRP
Salarisadministratie- en HRM software
BCS HRM & Saladministratie
Personeelsgesprek.nl - HRM-Reviews
Pesoneels beoordelingssysteem
Drielingh
SAP Human Capital Management
Salarisadministratie en HRM
SAP Nederland BV
HR Plus
Add On voor Dynamics AX HRM
FourVision HR Plus B.V.
STAFF
Online HRM oplossing
Staff Support BV
MKB-Logic
Online administratie, ERP, CRM, HRM
MKB-Logic
Step2HR
Online HRM pakket voor medewerkers en leidinggevenden
Step2HR
Pantheon HRM en Salarisverwerking
Software voor uw complete personeels- en salarisadministratie inclusief alle E-HRM zaken
Pantheon Automatisering B.V.
Apployed, HRM software voor het MKB
Personeelsadministratie, salarisadministratie
Apployed
Cobra HRM & Salaris
Correcte en tijdige salarisverwerking is van groot belang voor elke organisatie. Met Cobra Salaris beschikt u over een geadvanceerde en betrouwbare applicatie voor een efficiënte salarisadministratie
SD Worx
FileLinx
CRM+DMS+HRM
FileLinx Benelux BV
MERCASH - HRM
Personeels managment systeem
MERCASH B.V.
'De HR Manager'
Gebruikersvriendelijk HRM pakket, al vanaf 2,10 per medewerker per maand.
Nova Business Software B.V.
Exact voor HRM
Exact geeft u voor HRM niet alleen een betrouwbaar en compleet overzicht onze software zorgt er ook voor dat u niets meer knt missen met automatische signalen en relevante rapportages.
Exact Software Nederland B.V.
PersoneelsManager
HRM pakket voor iedereen die met personeel te maken heeft
Staff Support BV
MERCASH - Salaris en E-HRM
Volledig geintegreerd pakket voor Salarisadmin
MERCASH B.V.
Nocore Facility
CRM, HRM, FRM, ERP voor schoonmaakbranche
Nocore B.V.
Payroll
Salarisadministratie en HRM deelsysteem binnen E- Business Suite
Yoursoft
EasyHRM
Complete HRM/Personeelsadministratie
EasyHRM
HRM
HRM en Salarisadministratie deelsysteem binnen E-Business Suite
Yoursoft
LogiHRM
Salarisadministratie, Employee Self Service ESS, HRM
Logihuis b.v.
Nieuwsberichten op deze website over [ HRM ]
Meer HRM-tools naast LogiSal salarissoftware
Larcom zet Transaction Robot in voor verwerking HRM-mutaties
BIS kiest voor ERP-software Exact
Nieuw rapport Salaris- en HRM-software 2017: door ESS worden taken verlegd van de salarisadministrateur en de HR-functionaris naar de medewerker zelf
Exact introduceert nieuwe flexibel opgezette leveringsmodellen
Cloud boekhoud en ERP leverancier Offective lanceert Offective UX
DNA Green Group kan internationale groeiambities waarmaken met nieuwe bedrijfssoftware van Exact
Dixons, MyCom en iCentre aan de slag met HRM/Payroll-software van AFAS
Personnelities Portal: uw HRM-afdeling moet met steeds minder mensen steeds meer werk verzetten
KPN kiest voor HR Outsourcing van Raet
Persbericht: Automatisering in de zorg: drie trends volgens AFAS
Drinkwaterbedrijf Oasen kiest voor Youforce van Raet
Groei e-HRM niet te stoppen
1.400 medewerkers Thuiszorg Rotterdam online toegang tot eigen HR-gegevens
Onderwijsinstellingen stappen massaal over op AFAS Software
Zorg Initiatief introduceert standaard HRM-koppeling
Scania, Fiat en Kia kiezen voor eHRM-software van AFAS
Raet helpt zorgaanbieder Laurens HR-processen stroomlijnen
Luchtvaartmaatschappij transavia.com optimaliseert HR-processen met e-HRM-oplossing UNIT4 Emplaza
Ruim 20 procent organisaties voert Bring Your Own Device in
Raet Online beste e-HRM-portal
Kleinste order ooit voor AFAS Software: Madurodam
BDO HRM-Solution combineert Exact-technologie met kennis BDO
Connexxion sluit overeenkomst met AFAS Software
CCV digitaliseert HR-processen met Raet Online
Etam Groep besteedt HR-administratie uit aan Raet
E-HRM helpt Zeeuwse gemeenten bij professionaliseringsslag
Delta Lloyd Group kiest voor Raet
3.300 medewerkers Gelre Ziekenhuizen profiteren van e-HRM
Exact introduceert app voor Windows Phone
Avelingen Groep krijgt inzicht in personeelskosten met Raet Online
Totale e-HRM-oplossing Raet helpt Assen bij modern werkgeverschap
Nederlands Talen Instituut kiest voor e-HRM- en payrollsysteem van UNIT4
AFAS Software digitaliseert aktes voor het onderwijs
Transavia.com optimaliseert HR-processen met e-HRM-oplossing UNIT4 Emplaza
Udea centraliseert personeelsadministratie met UNIT4 Emplaza
Raet Online sluit aan bij ambities Twentse netwerksteden
Raet breidt portfolio uit met zelfroosteren door overname Comprise
Telegraaf Media Group kiest voor e-HRM
Meer kwaliteit en gemak met procesmonitor van Raet
Equens rekent personeelsscenario's door met software UNIT4
ROC ID College stapt over op e-HRM
Zorginstelling Carinova gaat over op zorgtotaaloplossing van UNIT4
UNIT4 rolt online HRM- en payrolloplossing voor accountancymarkt uit
Gemeente Leusden, Woudenberg en Scherpenzeel kiezen voor AFAS Software
ROVA kiest voor e-HRM
Kennisdeling HR-domein door partnership Raet en Avans
Hunkemoller gaat verder in HR met Raet Online
Gemeente Velsen kiest voor e-HRM van Raet
Stichting Humanitas Rotterdam kiest (e-)HRM en payrollsoftware van UNIT4
e-HRM portal Raet Online ondersteunt ambitie Het GORS
Alliade kiest voor kwaliteit met uitbesteden en e-HRM
Volvo Cars Nederland stapt over op HR-portal Raet Online
Alliade kiest voor e-HRM met Raet Online
Mediant vindt in Raet partner voor digitaliseringslag
SROB kiest (e-)HRM en payrollsoftware van UNIT4
GGZ Breburg professionaliseert dienstverlening HR
LogiSal Online HRM
Raet presenteert Raet Online Mobile op klantendag
UNIT4 integreert personeelskostenscenarios van Pointlogic in HRM- & payrollsoftware
Raet als eerste HR leverancier op smartphone en tablet
Zorgcombinatie Zwolle zet UNIT4 (e-)HRM en Payroll in
Acceptatie e-HRM maakt groeispurt door
Ruim miljoen medewerkers geregistreerd binnen Raet Online
AFAS vervangt HRM- en salarissysteem C1000 binnen 11 weken
Ecofys kiest voor Agresso Business World van UNIT4
Single SignOn HumanWave en Pinkweb
C1000 gaat voor ‘toekomstbestendig HRM- en salarissysteem’ van AFAS
P&O-afdeling Wegener vernieuwend met software van AFAS
ROC Kop van Noord Holland kiest e-HRM en payrollsoftware van UNIT4
Coöperatieziekenhuizen Zuid-Holland kiest voor AFAS
ISS Facility Services kiest voor e-HRM oplossing van UNIT4
NDC|VBK de uitgevers implementeert Emis Plaza van Unit4 Consist
Toenemende vraag naar e-HRM in zorgsector
VieJa Utrecht besteedt salarisverwerking uit aan UNIT4 Consist
Scholengemeenschap implementeert HRM/Payroll-oplossing van AFAS ERP Software
PaperlinX kiest voor e-HRM-software van IBS
AFAS automatiseert salaris– en personeelsadministratie Meander Medisch Centrum
AFAS groeit sterk in zorg- en welzijnsmarkt
AFAS presenteert Profit 2011
Stichting Valkenhof kiest voor efficiëntie: IBS-software optimaliseert administratie HR-proces
AFAS en PAT Learning Solutions integreren HRM en e-learning
Raet neemt Edukaat en Caso over van Randstad HR Services
e-HRM softwarepakket 'De HR Manager' gekoppeld aan salarispakket WinSalar
Scholengemeenschap kiest voor HRM/Payroll-oplossing van AFAS ERP Software
Allshare en ADP slaan handen ineen voor HRM-totaaloplossing
Mproof kondigt nieuwe release aan van HRM service management software

Onerzoeksbureau GBNED