Softwarepakketten.nl

Begrippen > IBAN

Op initiatief van de Europese banken is het IBAN nummer ontwikkeld. IBAN staat voor 'International Bank Account Number'. IBAN identificeert rekeninghouder, bank en vestigingsland. IBAN is ingevoerd in alle landen van de Europese Unie, alsmede in Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Polen. In tegenstelling tot het huidige bankrekeningnummer (dat uit maximaal 10 posities bestaat) is  het IBAN nummer opgebouwd uit 18 posities, bestaande uit een landencode, een controlegetal, een biccode en het reeds bestaande rekeningnummer. Verder kennen alle banken een BIC code (Bank Identifier Code) bestaande uit 8 posities en duidt het adres aan van de ontvangende bank. Voorheen werd dit angeduid  als SWIFT-adres of SWIFT-code.

Onderzoek en artikelen op deze website over [ IBAN ]
Van clieop naar SEPA: gevolgen voor software en administratie: gratis rapport
Onderzoeksbureau GBNED heeft een uitgebreid rapport samengesteld over de overgang naar SEPA. Dit rapport geeft inzicht in: de verschillende betalingsinstrumenten en de gevolgen van SEPA, informatie per bank, IBAN en BIC, gevolgen voor administratiesystemen en openstaande- en aandachtspunten.
Terugblik Praktijkdag ICT: SEPA, SBR en uw bank
Op 19 maart 2013 heeft de "Praktijkdag ICT: SEPA, SBR en uw bank" plaatsgevonden in Hoevelaken. Zoals de titel al aangeeft stond deze dag in het teken van de overgang naar SEPA (en IBAN) en SBR (kredietrapportage voor de bank). Van deze succesvolle praktijkdag zijn presentaties beschikbaar.
Terugblik en presentaties ICT Financials seminar: uw ICT voorbereid op de toekomst
Op donderdag 29 november 2012 is het eerste "ICT Financials seminar: uw ICT voorbereid op de toekomst" gehouden in Hoevelaken. Bedoeld voor financials in het bedrijfsleven en binnen de accountancy. Met: SEPA/IBAN, de rol van XBRL, visie van AFAS, UNIT4 en Microsoft, scannen en herkennen boekingsdocumenten, cloud computing en pakketselectie.
Links naar andere websites over [ IBAN ]
Campagne website SEPA/IBAN
Zowel consumenten als bedrijven kunnen naar deze site verwezen worden voor algemene informatie over SEPA/IBAN.
IBAN Converter
Met de IBAN converter van Creditcard.nl kunt u eenvoudig en snel uw reguliere bankrekeningnummer omzetten naar het internationale IBAN nummer. Bovendien krijgt u ook direct de BIC code te zien die nodig is voor internationale transacties.
Softwarepakketten met [ IBAN ] Leverancier
IBANconverter
Conversie IBAN nummer
GravyTrain

Onerzoeksbureau GBNED