Softwarepakketten.nl

Begrippen > GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation) staat voor de Europese Privacyverordening die in werking treedt per 25 mei 2018). De Europese Privacyverordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens en de nationale varianten daarvan in andere Europese landen, zodat in alle Europese lidstaten dezelfde wetgeving geldt op het gebied van privacy.

Blogs op deze website over [ GDPR ]
Dataportabiliteit volgens de AVG en de salarisadministratie
Op 25 mei 2018 treedt de Europese Privacyverordening (ook bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming - AVG / General Data Protection Regulation - GDPR) in werking, die de huidige Wet bescherming persoonsgegevens vervangt. In deze blog wordt stilgestaan bij het nieuwe recht op dataportabiliteit, c.q. overdraagbaarheid van persoonsgegevens in relatie tot de salarisadministratie.
Meldplicht datalekken in de GDPR
De meldplicht datalekken in de Wet bescherming persoonsgegevens is ingegaan op 1 januari 2016. Maar in 2018 treedt de Europese Privacyverordening (ook bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming / General Data Protection Regulation) in werking, die de huidige Wet bescherming persoonsgegevens vervangt. Ook de Privacyverordening kent een meldplicht datalekken. Hoe ziet deze meldplicht eruit?
De Europese Privacyverordening, de General Data Protection Regulation - GDPR, komt eraan
Wellicht bent u nog maar net bijgekomen van de nieuwe meldplicht datalekken, maar de volgende wetgeving op het gebied van privacy zit er al weer aan te komen: de Europese Privacyverordening (ook wel bekend als de General Data Protection Regulation GDPR).
Nieuwsberichten op deze website over [ GDPR ]
Softwareleveranciers moeten meebetalen aan boete GDPR

Onerzoeksbureau GBNED