Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - Projectmanagementsoftware

PSA - Professional Service Automation

PSA (Professional Service Automation) is software die wordt aangeboden voor service organisaties om inzet van beschikbare mensen en middelen te plannen. PSA wordt ook gezien als een ERP-systeem voor service organisaties. PSA bevat in elk geval functies op het gebied van projectmanagement en resource management. Maar ook functies als helpdesk, materieeladministratie, workflow en CRM kunnen deel uitmaken van PSA. Integratie vindt plaats met boekhouden en salarissoftware. 

 
Projectmanagement

Projectmanagement bestaat uit de twee kernbegrippen “project” en “management”.
Project beschouwen we als: “het uitvoeren van activiteiten (kan er ook één zijn), begrenst door middelen en tijd”. Management beschouwen we als: "het besturen en beheersen van activiteiten". Projectmanagement is derhave "het besturen en beheersen van activiteiten die begrenst worden door middelen en tijd".

 
Gantt Chart

Een Gant Chart is een grafiek c.q. diagram, te gebruiken als hulpmiddel bij projectmanagement. De Gantt-chart wordt ook wel aangeduid als strokenplanning. Op een horizontale as wordt de tijd weergegeven en op een verticale as de uit te voeren activiteiten.

 
Estimate to complete

Bij projectmanagement kan de voortgang inzichtelijk gemaakt worden door via een overzicht "begroot", "gerealiseerd" en "nog te realiseren" naast elkaar af te zetten met ten slotte het resultaat. Nog te realiseren is hierbij "Estimate to complete". 

Meer uitleg over Estimate to complete
 

Onerzoeksbureau GBNED