Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - Boekhoudsoftware

Pakketsoort - Boekhoudsoftware > Relevante begrippen

Boekhoudsoftware

Administratiesystemen voor minimaal het voeren van een grootboek, debiteuren en crediteurenadministratie. Boekhoudsoftware kent veelal aanvullende functies voor BTW aangifte, Kostenplaatsen, Budgettering, Periodieke journaalposten, Vaste activa administratie, Consolidatie, Rekening courant, Vreemde valuta, Facturering, Elektronisch factureren, elektronische factuurverwerking, Betalingsverkeer, Verplichtingenadministratie, Werkkostenregeling, Workflow, Rapportages, Elektronische uitwisseling gegevens, Audit- en data-analysefuncties, Online samenwerken met de accountant en Koppeling naar andere systemen.

De Gids Boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar:
1.ZZP'ers en klein MKB;
2.Middelgrote bedrijven (MKB);
3.Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals).
Naar opvragen gratis Gids Boekhoudsoftware...

 
Auditfiles

Met behulp van auditfiles is het mogelijk om gegevens uit administratieve systemen uit te kunnen wisselen via standaard formaten. Er is sprake van open standaards die voor iedereen beschikbaar zijn gesteld. Het bekendste voorbeeld is de XML Auditfile Financieel die betrekking heeft op gegevens uit boekhoudsystemen.

 
XAF

XML Auditfile Financieel. Wordt gebruikt ten behoeve van het uitwisselen van gegevens van ondernemers ten behoeve van de Belastingcontrole. Kan ook gebruikt worden om informatie tussen boekhoudsystemen onderling of tussen boekhoudsystemen en rapportagesystemen uit te wisselen.

 
Bewaarplicht

Elke ondernemer is wettelijk verplicht zijn administratie zeven jaar te bewaren
Art. 52 AWR bevat de algemene voorschriften en het algemene kader waaraan de administratie van ondernemers moet voldoen. Deze bepalingen gelden eveneens voor de ondernemer voorzover deze de administratie in elektronische vorm voert 
Naar bewaarplicht.....

 
ABC

Acitivity Based Costing vormt steeds meer onderdeel van geïntegreerde financiële administratiesystemen. Zo zijn er steeds meer ERP pakketten waarbinnen een ABC module (in initiële fase) is opgenomen. Daarentegen vindt u ook aparte ABC pakketten. 

Meer uitleg over ABC
 
Cashmanagement

Cashmanagement wordt vaak aangeduid als financiële logistiek. Deze logistiek heeft betrekking op het beheren van inkomende- en uitgaande kasstromen van een organisatie. Goed cashmanagement zorgt ervoor dat geldstromen onder controle zijn. 

Meer uitleg over Cashmanagement
 
Creditmanagement

In wat eenvoudiger vorm bekend als debiteurenbeheer. Creditmanagement houdt zich in uitgebreide betekenis van het woord bezig met het managen en optimaliseren van de 'pre-quote to cash cycle'. In de praktijk komt dit neer op het managen en (continu) optimaliseren van: het kredietrisico, de cashflow, het quote to cash proces en de klantrelatie.

 
Jaarrekening software

Voor het samenstellen van een jaarrekening is specifieke software op de markt die veelal door accountants- en administratiekantoren wordt toegepast. Deze software is veelal ook in staat periodieke rapportages op te leveren. Daarnaast is er software die het uitvoeren van de wettelijke controle door accountants ondersteunt. Meer...

 

Onerzoeksbureau GBNED