Leveranciers: muteren & promotie  |  Sitemap  |  Colofon  |  Home
zoek
Software nieuws
20-02-2017 SnelStart staat in de Top 250 Groeibedrijven 2017
Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat SnelStart n van deze snelst groeiende bedrijven van Nederland is. In 2015 waren snelgroeiende bedrijven, oftewel scale-ups, verantwoordelijk voor de groei van 73.680 nieuwe banen in Nederland. De afgelopen jaren is ook het softwarebedrijf SnelStart sterk gegroeid qua aantal medewerkers en aantal klanten.

19-02-2017 Kassa wordt steeds meer koppel- en informatie-instrument
De kassa zoals die nu nog in veel winkels en horecabedrijven wordt gebruikt, kan naar het museum. Ondernemers die willen overleven zullen moeten investeren in professionele afrekensystemen. De afrekenfunctie van deze systemen blijft belangrijk, maar is slechts een stukje van een groter geheel.

15-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met CashDesk POS Kassasoftware!
Vanaf vandaag is het voor de gebruikers van CashDesk POS mogelijk om hun kassasoftware gratis te koppelen aan hun administratie in e-Boekhouden.nl. Dankzij de koppeling worden dagafsluitingen direct in de boekhouding geplaatst. Dit bespaart veel tijd en voorkomt (invoer)fouten.

14-02-2017 Grote efficiencyslag en aanzienlijke verkorting doorlooptijd inkomende facturen Infor LN
We wilden graag een efficiency verbetering behalen binnen de financile administratie. Daarnaast wilden wij graag een kwaliteitsslag maken. Waar in het verleden met regelmaat om kopie facturen gevraagd moest worden, liggen deze nu direct vast bij binnenkomst. De vrijgekomen tijd kan nu besteed worden aan beheertaken in plaats van registreren.

14-02-2017 Nieuwe whitepaper! Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen
Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende clintbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

12-02-2017 Nederland zorgt voor veilig e-mailverkeer
Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is de Veilige E-mail Coalitie opgericht. De coalitie heeft de support van Platform Internetstandaarden, waaraan onder andere ECP deelneemt.

11-02-2017 Informer en NMBRS presenteren koppeling
Software ontwikkelaar Informer en NMBRS hebben onlangs de handen ineen geslagen. Het doel van de samenwerking is om dankzij een koppeling tussen de twee systemen de verwerking van de online boekhouding verder te versnellen.

07-02-2017 Gemeente Haarlemmerliede automatiseert crediteurenadministratie met DDi
Onlangs heeft de Gemeente Haarlemmerliede ervoor gekozen haar creditadministratie te automatiseren met DDiFactuur Online. Met de succesvolle in gebruik name van deze oplossing van softwareleverancier DDi Information Automation Engineers, behoort de handmatige verwerking van inkoopfacturen tot het verleden. De gemeente is hiermee ook direct klaar voor de nieuwe wetgeving op het gebied van e-factureren.

04-02-2017 S5 Agency World North Europe automatiseert debiteurenbeheer met CreditManager
S5 Agency World North Europe cordineert als internationaal havenagentschap een groot aantal diensten rondom de aankomst en afvaart van schepen. Om haar debiteuren efficint en effectief te beheren automatiseert S5 dit proces met CreditManager. Deze procesoptimalisatie draagt bovendien sterk bij aan het verlagen van de DSO en het verbeteren van de cashflow.

02-02-2017 Forse verbeterslag factuurverwerking bij Frencken
Frencken Europe B.V. kiest voor scanning, herkenning en goedkeuring van haar inkomende facturenstroom van tienduizenden facturen voor de gentegreerde p2p-oplossing van Simac Document Solutions, waarbij gekoppeld wordt aan ERP-systeem GLOVIA.

02-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met bunq!
Vanaf vandaag koppelt e-Boekhouden.nl volledig automatisch met bunq. Eerder integreerde het boekhoudpakket al de zakelijke rekeningen van de Rabobank, ING, ABN AMRO en Knab. Daarmee is e-Boekhouden.nl het boekhoudpakket met de meeste bankkoppelingen.

01-02-2017 Terugkerende uitgaven, nu nieuw in Yoursminc Online Boekhouden
Iedere ondernemer wordt geconfronteerd met terugkerende uitgaven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huur van een winkel- of kantoorpand, of de afrekening van een abonnement bij een hosting provider, of de huur van een parkeerplaats in een parkeergarage.

01-02-2017 AFAS Software breekt door grens 100 miljoen
AFAS Software heeft 2016 afgesloten met een omzet van 107 miljoen euro, een groei van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst bedroeg 44 miljoen euro. Het familiebedrijf uit Leusden is niet alleen door de grens van 100 miljoen gebroken, maar eveneens door de grens van 10.000 klanten. Voor 2017 verwacht het bedrijf een groei van 15 procent.

01-02-2017 Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses
Qlik, leider in visual analytics, lanceert Qlik Sense Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit nieuwe product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.

01-02-2017 Groei organisatie opgevangen door digitale factuurverwerking!
Jorn Heutmekers, Hoofd Financile Administratie bij MediReva: De financile administratie van MediReva telt 4 medewerkers waarvan 3 FTEs. Wij beheren gezamenlijk de administraties voor de meerdere bvs van MediReva. Doordat wij een groeiende organisatie zijn, moeten de 20.000 inkomende facturen door een steeds groter aantal budgethouders geaccordeerd worden.

01-02-2017 Interconnector Limited tackelt verandering in gasindustrie met Infor CloudSuites
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt aan dat Interconnector UK Limited (IUK), die een pijpleiding exploiteert tussen Zeebrugge in Belgi en Bacton in Engeland, gekozen heeft voor Infor-applicaties. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de fundamentele veranderingen in de gasmarkt.

31-01-2017 Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.

26-01-2017 Meer inzicht en overzicht in de bouw met behulp van software
Door het digitaliseren van de bouw (uitvoerings) processen krijgt men beter inzicht en overzicht. Het verloop van het proces realtime bewaken en sneller oorzaken van trends en verspillingen ontdekken en op die manier het uitvoeringsproces optimaliseren.

26-01-2017 Realtime boekhouden, ook als je niet aan het boekhouden bent
Als je erover nadenkt, is het eigenlijk ongelofelijk; banken die minimaal n dag nodig hebben om een transactie te verwerken. Daarmee laten ze jou wachten met het bijwerken van je boekhouding. Daar komt verandering in! Vanaf nu verwerkt boekhoudprogramma Jortt realtime de bankmutaties van bunq.

26-01-2017 Slimme DDi Transaction Robot maakt werken met Twinfield stuk sneller
DDi heeft haar Transaction Robot speciaal ingericht voor gebruikers van het online boekhoudpakket van Twinfield. Razendsnel verwerkt de Transaction Robot alle facturen die Twinfield klanten ontvangen. Voor de Robot maakt het niet uit hoe de facturen worden ontvangen. Traditioneel via de post, via de email of via webportalen zoals bijvoorbeeld InvoiceSharing.

26-01-2017 RGS toegepast: 3 praktijkvoorbeelden
De afgelopen maanden zijn nieuwe RGS-toepassingen op de markt verschenen. Zo kunnen accountants- en administratiekantoren RGS labels nu automatisch koppelen aan grootboekrekeningen. Ook enkele managementdashboards werken door RGS nog sneller en maken bredere bedrijfsvergelijkingen mogelijk. Steeds meer accountants ervaren hierdoor de toegevoegde waarde van het gebruik van een standaard grootboekrekeningschema.

24-01-2017 Itho Daalderop maakt efficiencyslag met CreditManager
Itho Daalderop rondde onlangs de implementatie af van CreditManager. Hiermee heeft zij een complete oplossing voor haar debiteurenbeheer in handen waarmee Itho Daalderop een grote efficiencyslag kan maken.

23-01-2017 Oracle organiseert Oracle Code-evenementen voor moderne cloudontwikkeling
Oracle staat bij miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld bekend om zijn platforms en technologien. Als investering in deze ontwikkelaarscommunity introduceert het bedrijf Oracle Code: een serie gratis evenementen die ontwikkelaars samenbrengt om alles te horen over de nieuwste technologien, best practices en trends in de branche.

19-01-2017 Oracle breidt Cloud Platform uit om meer organisaties te helpen bij het bouwen en implementeren van high-performance applicaties
Oracle breidt het Oracle Cloud Platform verder uit. Hiermee wordt het voor klanten nog aantrekkelijker om bedrijfskritische applicaties naar de cloud te verplaatsen. Het bedrijf komt als eerste in de markt met twee innovaties: de beschikbaarheid van de Oracle Database Cloud Service op bare-metal compute, en nieuwe mogelijkheden voor virtual machine (VM) compute, load balancing en storage.

19-01-2017 Nieuwe speler binnen de Nederlandse advocatuur: L-IME
De Nederlandse advocatuur is een verrassende speler rijker: L-IME. Dit onafhankelijke bureau adviseert en begeleidt advocatenkantoren in een veranderend speelveld, gedreven door de digitalisering van de maatschappij.

19-01-2017 De website Referentie GrootboekSchema is vernieuwd
De website Referentie GrootboekSchema is vernieuwd! Intermediairs, zoals accountants- en administratiekantoren, en softwareleveranciers vinden hier het laatste nieuws, filmpjes en artikelen over het Referentie GrootboekSchema (RGS) en documentatie om het te implementeren.

18-01-2017 Nu ook verkoopfacturen converteren naar UBL met convert2UBL (van go2UBL)
Vanaf 1 januari 2017 is het met go2UBL mogelijk om naast inkoopfacturen ook verkoopfacturen om te zetten naar UBL. Daarvoor heeft go2UBL de dienst 'convert2UBL' opgezet.

18-01-2017 Customer Profit Hacking: methode rekent af met commercile verspilling
De Nederlandse auteurs Wil Wurtz en Marcel Wiedenbrugge constateren, tezamen met hun Amerikaanse collega Michael Dennis, dat commercile activiteiten vrijwel altijd zijn gericht op omzet en niet op het realiseren van resultaat onder de streep. Dat is des te opmerkelijker tegen de achtergrond van het gegeven dat niet zelden 80% van de klanten verliesgevend is!

16-01-2017 Nieuwe whitepaper beschikbaar! Grip op de interne processen van uw accountantskantoor
Als accountantskantoor spant u zich dagelijks in om uw clinten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Naast administratieve en fiscale dienstverlening kunnen ze bij u terecht voor advies. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen krijgen uw clinten grip op hun business en kunnen zij nog succesvoller opereren.

16-01-2017 Eerste mobiele Google business App voor Professional Services
Google heeft VOGSY opgenomen in het Google Technical Partner Program. VOGSY is de mobiele business cloud oplossing voor Professional Service projectorganisaties. VOGSY is ook de naam van het bedrijf dat de oplossing heeft ontwikkeld en op de markt brengt.

15-01-2017 Nieuw: plugins en API voor Incassomachtigen
Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen n werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan.

12-01-2017 Accountants digitaliseren om hun rol als strategisch adviseur beter in te vullen
Steeds meer accountants gaan over op een digital first-strategie om de schaalbaarheid en flexibiliteit van hun dienstverlening te vergroten. Met als doel bestaande klanten beter te bedienen en nieuwe klanten aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van PB7 Research in opdracht van Exact onder 2500 ondernemers en accountants uit Belgi, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

11-01-2017 e-Boekhouden.nl realiseert webshopkoppeling met Magento 2
Vanaf vandaag is de automatische koppeling tussen Magento 2 en e-Boekhouden.nl beschikbaar. Dankzij de automatische koppeling verwerken webshophouders bestellingen direct in de administratie bij e-Boekhouden.nl. Handmatig invoeren of overtypen is dus verleden tijd.

11-01-2017 Met Informer en Bunq: altijd voldoende saldo voor je BTW-aangifte
Iedere ondernemer kent het wel: na afloop van een kwartaal moet er meer BTW worden afgedragen dan gedacht. Met de speciale BTW-rekening van bunq en Informer is dat verleden tijd! InformerOnline berekende al precies hoeveel BTW een ondernemer aan de Belastingdienst moet afdragen. Vanaf vandaag kan InformerOnline dat bedrag op een speciale bunq-rekening zetten.

05-01-2017 bunq & MoneyMonk realiseren automatische boekhoudkoppeling
MoneyMonk heeft sinds 5 januari 2017 een automatische boekhoudkoppeling met bunq. Koppel nmalig je bunq-rekening met MoneyMonk en je banktransacties staan voortaan real-time in je boekhoudprogramma. Banktransacties downloaden en importeren behoort vanaf nu tot het verleden! De real-time koppeling zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent. Je banksaldo en banktransacties worden automatisch bijgewerkt in je boekhoudprogramma.

04-01-2017 Infor komt met een geavanceerde mobiele oplossing voor onderhoudswerk
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, introduceert Infor Mobility Field Service. Met deze mobiliteitsoplossing worden activiteiten voor de technische buitendienst gestroomlijnd. Infor MFS versie 15.6.2 is bedoeld voor gebruikers van Infor M3, een enterprise resource planning (ERP) systeem, en ontworpen door Hook and Loop, het creatieve bureau van Infor.

03-01-2017 Gebrek aan visie door softwareleveranciers maakt accountants- en administratiekantoren kwetsbaar
Dat accountants- en administratiekantoren steeds meer afhankelijk zijn van software is bekend. Robotic accounting betekent zelfs dat veel handmatige werkzaamheden overgenomen worden door de computer. Ontwikkelingen als Cloud computing, SBR, RGS, UBL (elektronisch factureren) zijn al weer een tijdje bezig en nieuwe ontwikkelingen als PSD2, BI en Blockchain dienen zich alweer aan.

03-01-2017 DataQuint kiest voor toegevoegde waarde van Oracle Spatial and Graph
DataQuint, bouwer van softwareoplossingen voor gemeenten, aannemers en inspectie- en adviesbureaus, kiest voor een partnership met Oracle. Het bedrijf wil verder innoveren en differentiren op basis van Oracle Spatial and Graph. Deze oplossing is ontwikkeld om gebruikers te helpen geografische en locatiedata beter te beheren met behulp van een Oracle-database.

02-01-2017 Spindler Installatietechniek kiest voor toekomstbestendige oplossing van Acto
Spindler Installatietechniek is een 'totaalinstallateur' die actief is in de woningbouw en utiliteit, zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovatie. Het bedrijf zocht een nieuwe, bedrijfsbrede, software-oplossing en vond deze bij Acto. "Ons huidige systeem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

02-01-2017 Ficsus.nl lanceert een nieuw boekhoudprogramma
Ficsus.nl lanceert een nieuw boekhoudprogramma. Dit betreft een alles-in-een pakket genaamd Ficsus.nl Boekhouden Compleet. ZZPers willen eenvoudig en snel online boekhouden. Zo houden ze tijd over voor wat cht belangrijk is: het ondernemen.

26-12-2016 ESMA kiest voor Inline XBRL
Beursgenoteerde ondernemingen moeten vanaf 1 januari 2020 hun jaarrekening op basis van HTML publiceren. De geconsolideerde jaarrekening moet zelfs worden opgesteld op basis van Inline XBRL.

22-12-2016 Yuki Robotic Assistant haalt zelf facturen op en verwerkt ze in de boekhouding
UBL-facturen automatisch ophalen bij leveranciers en verwerken in de boekhouding. Het is een nieuwe service die deze week door het Rotterdams softwarebedrijf Yuki is gelanceerd onder de naam Robotic Assistant. Yuki werkt hiervoor samen met InvoiceSharing.

22-12-2016 Informatie-uitwisseling tussen ondernemer en bank digitaliseert
Vanaf 1 januari wordt het digitaal aanleveren van de jaarrekening voor ondernemers verplicht bij de Kamer van Koophandel. Bij de Belastingdienst was dit al zo. Bij de banken is de digitale aanlevering van de jaarcijfers per diezelfde datum de norm. De aanlevering naar deze instanties loopt via Standard Business Reporting (SBR).

22-12-2016 Nieuwe ERP-software voor Manter International
Manter International heeft haar ERP-software vervangen met Thinkwise en de nieuwe bedrijfssoftware (TAWIN) inmiddels succesvol in gebruik genomen. Manter International uit Emmen is een fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor verse aardappelen, groentes en fruitsoorten.

20-12-2016 Baker Tilly Berk en PinkWeb slaan handen ineen
Baker Tilly Berk gaat gebruikmaken van het klantenportaal Client Online van PinkWeb. Recent bekrachtigden beide partijen deze keuze met het ondertekenen van de overeenkomst. Client Online sluit aan op de strategie van Baker Tilly Berk om klanten een goed georganiseerde en compleet gedigitaliseerde dienstverlening te kunnen bieden.

20-12-2016 Niet alle online boekhoudsoftware klaar voor robotic accounting: handmatig overtypen van cijfers en kans op fouten is het gevolg
Online boekhouden is de norm en robotic accounting zorgt dat een belangrijk deel van uw boekhouding automatisch verloopt. Want handmatig overtypen van cijfers wordt niemand wijzer van en verhoogt ook nog eens de kans op fouten. Dat laatste komt de betrouwbaarheid van uw boekhouding niet ten goede. Lang niet alle boekhoudpakketten bieden echter optimale ondersteuning van robotic accounting.

16-12-2016 e-Boekhouden.nl koppelt met Lightspeed POS Retail Kassasysteem
Vanaf vandaag koppelen gebruikers van Lightspeed POS Retail Kassa hun kassasysteem direct aan e-Boekhouden.nl. Dankzij deze koppeling verwerken winkeliers hun gehele verkoop automatisch vanuit hun kassa in de boekhouding bij e-Boekhouden.nl. Zo besparen zij veel tijd en voorkomen ze (invoer)fouten.

16-12-2016 Exact en Dutch Accounting House Delft ondersteunen de D:DREAM Hall met de administratie
De D:DREAM (Dream Realization of Extremely Advanced Machines) teams van de TU Delft, krijgen bedrijfskundig advies van Dutch Accounting House en de cloud software van Exact. Hiermee hebben de studenten hulpmiddelen om hun innovatieprojecten ook vanuit bedrijfskundig oogpunt winnend te kunnen voltooien.

14-12-2016 Wederom primeur bunq & Informer: Direct betalen vanuit je boekhouding
Vorige maand lanceerden mobile only bank bunq en software ontwikkelaar Informer de eerste realtime bankkoppeling ter wereld. Hiermee verschenen de banktransacties van de zakelijke bunq rekening direct in InformerOnline. Nu doen de twee partijen er een schepje bovenop met ng een wereldprimeur: betaal direct facturen vanuit je boekhouding!

14-12-2016 Esize genoemd in: Vendor Landscape ePurchasing rapport
Het Vendor Landscape rapport van Forrester wordt mondiaal gezien als n van de meest toonaangevende. Vermelding is voorbehouden aan softwareleveranciers die complete en gentegreerde suites bieden die het gehele source-to-pay spectrum omvatten. Er is slechts een beperkt aantal leveranciers die een fully-integrated-software-suite leveren. Esize wordt als enige partij uit de Benelux vermeld.

14-12-2016 De cloud stopt niet bij een grens
De keurmerken Zeker-OnLine (Nederland), Label Cloud (Frankrijk) en Trusted Cloud (Duitsland) hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking om MKB-ers in Europa zekerheid te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van online diensten. De samenwerking is getekend op de tweede Frans-Duitse conferentie over digitale economie in Berlijn op 13 december 2016.

12-12-2016 SBR Verwerker gereed voor definitieve versie BT11.0
Het Financile Rapportage Coperatief (FRC) heeft op 9 december jl. de definitieve versie van de Banken Taxonomie gepubliceerd. De BT11.0 bevat de taxonomie waarmee kredietrapportages voor banken gegeneerd worden. Hiermee sluit de BT11.0 nauw aan bij de eerder gepubliceerde Nederlandse Taxonomie (NT11.0). Deze ontwikkeling is een logische stap onderweg naar de nieuwe SBR-standaard.

12-12-2016 MAIN Energie over op elektronisch factureren met eFactuur voor de energiemarkt
MAIN Energie levert notas op papier, als PDF in een e-mailbijlage en als digitaal bestand. In 2015 is de speciale UBL eFactuur voor de energiemarkt ontwikkeld in opdracht van de overheid. Onder leiding van TNO is samen met de energiebranche eind 2015 deze standaard gepubliceerd. MAIN Energie biedt deze digitale nota aan voor elke klant die daar interesse voor heeft.

10-12-2016 Nieuwe Bankentaxonomie vereenvoudigt aanlevering SBR kredietrapportages
De definitieve versie van de Bankentaxonomie (BT11) is gepubliceerd. De nieuwe ersie sluit veel nauwer aan bij de Nederlandse taxonomie (NT) op het gebied van techniek en definities. Een groot voordeel hiervan is dat de mogelijkheid tot hergebruik van informatie is gemaximaliseerd, waardoor aanlevering met SBR Banken op basis van reeds verzamelde informatie eenvoudiger is gemaakt.

05-12-2016 Vopak gaat live met nieuw Terminal Management System
Vopak, een 400 jaar oude en wereldwijd opererende tankterminal operator gespecialiseerd in de opslag en overslag van chemie- en olieproducten, heeft vandaag een nieuw Terminal Management Systeem gebouwd en in gebruik genomen. Dit systeem ondersteunt de belangrijkste logistieke kernprocessen van Vopak. Het bedrijf zet hiermee een grote stap in zijn digitale transformatie.

04-12-2016 Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard
Steeds vaker wordt er gevraagd om een formele elektronische handtekening. Ook verklaringen bij SBR verantwoordingen moeten volgens het SBR beleid van het NBA worden voorzien van een digitale handtekening. Een logische ontwikkeling, zegt Frank Jonker, directeur van CreAim.

02-12-2016 OutSystems helpt Koopman Logistics Group doorlooptijd auto's te verkorten
Koopman Logistics Group ontwikkelt een aantal maatwerk software-applicaties waarmee het bedrijf zijn logistieke processen aanzienlijk sneller, efficinter en nauwkeuriger kan maken. De logistiek dienstverlener voor onder andere de autosector maakt voor het ontwikkelen van deze applicaties gebruik van het softwareplatform OutSystems.

30-11-2016 myBrand krijgt opdracht voor hosting en beheer SAP-omgeving provincie Noord-Holland
myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner, is door de provincie Noord-Holland geselecteerd voor de hosting van hun SAP-omgeving en het bijbehorende technische en functionele beheer. myBrand waarborgt de continuteit van de SAP-omgeving zodat interne werkprocessen, zoals financin, HR en inkoop, probleemloos verlopen.

29-11-2016 Acto software is UBL-Ready
Acto Informatisering mag vanaf vandaag het label UBL Ready op zijn ERP-oplossingen plakken. UBL Ready bevordert via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen en dat ze dat richting hun klanten of leveranciers zichtbaar kunnen maken.

29-11-2016 BIS kiest voor ERP-software Exact
BIS BV, marktleider in audiovisuele & ICT-totaaloplossingen, narrowcasting, video conferencing en ruimte-inrichting, heeft gekozen voor de ERP-oplossing van Exact. Dit bedrijfsbrede en gentegreerde systeem, ondersteunt de financile, operationele, logistieke en serviceprocessen van BIS. Daarnaast ondersteunt de Exact-oplossing ook de CRM en HRM processen van BIS.

29-11-2016 Onkostendeclaraties digitaal verwerken met ISP-Expense
Vincent Koks, Controller bij Rivira Maison, vertelt: Door het onkostendeclaratieproces te automatiseren wordt het veel sneller en efficinter uitgevoerd. Ook is nu altijd duidelijk waar de autorisatie ligt en werkt de app zeer prettig! Zij kunnen snel, eenvoudig n overal ter wereld declareren. Daarnaast is het voor de declarerende medewerkers fijn dat de doorlooptijd tot uitbetaling hierdoor is verkort".

29-11-2016 Visma Software gaat strategische samenwerking met iZettle aan
Visma Software, leverancier van Visma eAccounting, een online oplossing voor boekhouden en factureren, en iZettle, leverancier van mobiele betalingsoplossingen, zijn een strategische samenwerking aangegaan. Het doel hiervan is financile- en betalingsprocessen voor ondernemers makkelijker en sneller te maken.

28-11-2016 Gemalto stelt Trust Service Providers in staat om eIDAS-conforme diensten uit te rollen
Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, heeft aangekondigd dat zijn Public Key Infrastructure-portefeuille (PKI) is uitgebreid met oplossingen voor gekwalificeerde elektronische handtekeningen die compliance met de nieuwe EU- en EFTA-wijde eIDAS-verordening mogelijk maken.

26-11-2016 PSP Online Betaalplatform is eerste met online identificatie iDIN
Online Betaalplatform uit Delft wordt toegevoegd aan de pilot en gaat iDIN inzetten in hun aansluitproces van nieuwe klanten en aansluitend de dienst ook aanbieden als DISP (digital identity service provider).

26-11-2016 LogiSal is voor de pensioenaangifte UPA-proof
Logihuis heeft samen met het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) de testfase succesvol afgerond. Hiermee is LogiSal gecertificeerd om per 1 januari 2017 de pensioenaangifte te verzenden middels de UPA. UPA staat voor Uniforme Pensioen Aangifte en is een nieuwe standaard voor het volautomatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers, administratiekantoren en pensioenfondsen.

25-11-2016 Toshiba Tec lanceert de storeMate Order Picking app
Toshiba Tec lanceert de Order Picking app die samen met partner Appvantages is ontwikkeld. De Android-app vereenvoudigt voor retailers de afhandeling van weborders en draagt bij aan de optimalisering van de serviceverlening aan de consument. De consument bestelt online (via het web of via een app) boodschappen en geeft aan of het een bezorg- of afhaalorder betreft.

24-11-2016 SBR Verwerker gereed voor definitieve versie NT11.0 voor Belastingdienst, CBS en KvK
Het SBR Programma heeft op 21 november Jl. de definitieve versie van de Nederlandse Taxonomie gepubliceerd. De NT11.0 omvat de taxonomien voor de Belastingdienst, het Centraal bureau voor de Statistiek en de Kamer van Koophandel. De definitieve versie van de NT11.0 is opgebouwd volgens de RFC Folderstructuur en Releasemanagement en is in deze vorm nu ook volledig in de SBR Verwerker gemplementeerd.

17-08-2016 Offective online bedrijfssoftware weer verder uitgebreid met functionaliteit
Offective heeft haar online bedrijfssoftware recent uitgebreid. Zo is er de nieuwe Offective API om automatisch gegevens uit te wisselen en is de automatische aangifte van BTW (en opgave van ICP) gentroduceerd.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Software nieuws.

Terug  |  
Deze pagina printen