Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Terugblik en presentaties praktijkdag CRM, digitaal dossierbeheer en data-analyse 15 maart 2017

Plaatsingsdatum 16-03-2017
Berichtdatum 17 maart 2017

Op woensdag 15 maart 2017 heeft voor het 6e jaar op rij de ICT Accountancy praktijkdag "CRM, Digitaal dossierbeheer en data-analyse" plaatsgevonden te Hoevelaken. Presentaties zijn beschikbaar, Evenals het nieuwe rapport over Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's.

Van de volgende onderwerpen zijn presentaties beschikbaar:

CRM voor de accountancy
Welke mogelijkheden biedt CRM voor de accountancypraktijk?
Op basis van het rapport "CRM voor de acountancy", nam Gerard Bottemanne de functionaliteit, eigenschappen en het aanbod van CRM systemen door.
Opvragen presentatie "CRM voor de accountancy".
(zie verderop het complete rapport "CRM voor de accountancy").

CRM in de praktijk bij Syncount, Accountants en belastingadviseurs
Syncount, Accountants en belastingadviseurs maakt gebruik van CRM in de brede zin van het woord. Zo maken urenregistratie en projecten ook deel uit van de gekozen CRM-oplossing. En het proces om resultaten van uitgevoerde risico-analyses te bespreken met cliënten wordt via CRM bewaakt. Fred van der Biezen nam aanwezigen mee in de wijze waarop Syncount CRM tot een volwaardig onderdeel van haar organisatie heeft gemaakt en legt ook de relatie naar zaken als risico-analyse, data-analyse en andere systemen en processen.
Opvragen presentatie "CRM in de praktijk bij Syncount Accountants en belastingadviseurs" (PDF).

PKF Wallast, Accountants en belastingadviseurs digitaliseert
PKF Wallast, Accountants en belastingadviseurs digitaliseert ook haar samenstelwerkzaamheden. Linda van Tuijl en Eric Gort namen de aanwezigen mee in het proces van onderzoek, testing en keuze voor een digitaal samensteldossier. Van belang zijn efficiency, gebruikersvriendelijkheid en content (RJ en NV COS compliant). Bovendien is de focus op risicogericht samenstellen.
De presentatie is bedoeld voor elk kantoor dat verder verder wil komen in digitaal dossierbeheer.
Opvragen presentatie "PKF Wallast, Accountants en belastingadviseurs digitaliseert" (PDF).

Digitaal dossierbeheer in de praktijk van A3accountants
A3accountants hanteert al geruime tijd een strakke scheiding tussen een ADV (administratieve dienstverlening) dossier en een 4410 dossier. Dus de echte scheiding tussen boekhouden en samenstellen. Hiernaast heeft A3accountants de overgang naar een digitaal dossierbeheer achter de rug en profiteert van (automatische) koppelingen tussen verschillende softwaresystemen.
Adri Smulders AA, vennoot, deelde zijn ervaring.
Opvragen presentatie "Digitaal dossierbeheer in de praktijk van A3accountants" (PDF).

Van on-premise naar online bij de Hoornwijck Groep
De Hoornwijck Groep heeft afgelopen jaren de overstap gemaakt van on-premise naar de cloud. Daarbij is gekozen voor een best-of-breed landschap met online toepassingen voor onder andere CRM, documentbeheer, boekhouding, salarissen en fiscale aangiftes. Tussentijdse werkzaamheden en -controles leiden tot het frequent informeren van cliënten, al dan niet via een dashboard. De filosofie hierbij is dat de administratie van cliënten het hele jaar op orde moet zijn en het opstellen van een jaarrekening niet leidt tot uitgebreide controle-werkzaamheden achteraf. Perry Telle maakte aanwezigen deelgenoot van zijn visie en ervaring.
Opvragen presentatie "Van on-premise naar online bij de Hoornwijck Groep" (PDF).

Data-analyse voor de MKB controller- en audit-functie
De ontwikkeling van standaard data-analyses voor de MKB controller- en audit-functie krijgt steeds meer vorm. De Auditfile familie, met als bekendste de Auditfile Financieel, wordt hiervoor door mening accountantskantoor en door de belastingdienst volop gebruikt.
Op basis van RGS (vanaf versie XAF 3.2 in de auditfile op te nemen) kunnen standaard analyses en benchmarks de besturing en ook de externe controle optimaal ondersteunen. Internationaal is in 2016 binnen ISO het project "Audit Data Collection” opgestart. In Nederland is bij de NEN te Delft op 15 maart 2017 de kick off gegeven van een normcommissie. Fred van Ipenburg praatte 's middags de aanwezigen bij over deze ontwikkelingen en Joris Joppe heeft een nieuwe privaat-publieke samenwerking onder de naam "Referentieset Data Analyse" geïntroduceerd.
Opvragen presentatie "Referentieset Data Analyse" (PDF). 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED