Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Cegeka KPMG en Microsoft gaan blockchaindiensten verder optimaliseren

Plaatsingsdatum 05-04-2017
Berichtdatum 4 april 2017

Cegeka, KPMG en Microsoft gaan in Nederland samenwerken om de dienstverlening op basis van blockchain-technologie verder te optimaliseren. Met blockchain is het mogelijk om binnen een groot aantal sectoren informatie samen te brengen en op een veilige manier transacties te verrichten zonder dat daar een ‘trusted third party’, zoals een bank of een notaris, aan te pas komt. De drie partners die deel uitmaken van het samenwerkingsverband zijn ieder gespecialiseerd in de verschillende deelgebieden van blockchain-technologie. Zo is Cegeka specialist op het gebied van de verschillende blockchain-technologieën, zoals Corda, Ethereum, Hyperledger, multichain en Ripple, en brengt zij de nodige technische ervaring in. Cegeka bepaalt op basis van haar expertise ook welke blockchain-technologie voor welke dienstverlening het meest geschikt is. Microsoft levert de IT-infrastructuur. Het bedrijf heeft zijn public cloud-platform Azure volledig klaargestoomd voor de nieuwe blockchain-toepassingen met onder meer opties voor compliance en automatische versleuteling. KPMG tenslotte levert de kennis en expertise die zij heeft van de sectoren waarin de blockchain-technologie een belangrijke rol kan gaan spelen.

Meer slagkracht ontwikkelen
Met de samenwerking ontwikkelen Cegeka, KPMG en Microsoft meer slagkracht om op basis van de blockchain-technologie nieuwe toepassingen te ontwikkelen en bestaande processen efficiënter te automatiseren. Op dit ogenblik test Cegeka een concept voor het overdragen van eigendom in de financiële sector en KPMG werkt al samen met verzekeraars om de blockchain-technologie in te zetten bij het vernieuwen van de bedrijfsvoering. De drie partners mikken daarnaast op projecten in de energiesector, de gezondheidszorg, de transport- en logistieke sector en binnen de overheid.

Categorie(n) Branche > Medisch en zorg, Branche > Financials, Blockchain, Branche > Overheid en semi overheid, ICT Innovatie, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Cegeka
Internet URL https://www.cegeka.com/nl/

Terug

 

CreAim

AFAS Software

Visma Software

Tecknow

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED