Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Inkomende pdf facturen direct verwerkt in MS Dynamics NAV

Plaatsingsdatum 14-11-2017
Berichtdatum 14 november 2017

98% van de facturen rechtstreeks in MS Dynamics NAV
Michiel Torn, Finance Teamleider Alphatron vertelt:”Wij ontvangen ongeveer 12.000 facturen per jaar waarvan zo’n 30% kostenfacturen. Dat is een behoorlijk aantal papieren en pdf facturen om te verwerken in MS Dynamics NAV. Voorheen moesten wij de pdf facturen printen en het hele bedrijf door lopen om de inkomende facturen te laten accorderen. Enorme tijd en papierverspilling. Doordat wij onze leveranciers hebben verplicht om op pdf te factureren gaat 98% van de facturen nu rechtstreeks het systeem in. Door ISP-Invoice worden de facturen vervolgens volledig automatisch voor digitale goedkeuring gerouteerd. Dat levert een enorme tijdwinst op. Daarnaast was de btw determinatie van de buitenlandse facturen zeer arbeidsintensief. Dit wordt nu automatisch herkend, gematcht en verwerkt. Zeer efficient!

Authorisatie vastgelegd en online archief
Ook de authorisatie verliep niet altijd naar wens. Soms werd binnen de afdeling bepaald wie de factuur goed moest keuren of werd een factuur tussen twee afdelingen op en neer gestuurd. Nu ligt in het authorisatieschema vast wie de factuur mag goedkeuren. De inkomende kostenfacturen worden nu automatisch naar de juiste goedkeurder gestuurd. Daarnaast hoeven wij ook geen facturen meer in mappen op te zoeken. Via het digitale online archief kan iedere betrokkene nu zelf de factuur opzoeken en zien wie deze heeft geaccordeerd en wanneer. Dat geeft duidelijkheid,” gaat Torn verder.

Tijd over om te controleren
Mijn collega’s van de inkoopafdeling zijn ook positief. Zij ontvangen alle goed te keuren facturen nu overzichtelijk in één mail. Daarnaast vinden zij het digitale archief zeer prettig. Zij hebben nu ook zelf snel en op ieder gewenst moment inzicht in alle facturen. Tot slot houden ik en mijn collega administrateurs nu tijd over voor andere administratieve taken zoals controleren, “sluit Torn af.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding ISProjects
Internet URL http://www.isprojects.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Holmatro ervaart voordelen digitale verwerking inkomende facturen in Infor LN [18-10-2017]

Inkomende facturen binnen 5 minuten verwerkt [10-10-2017]

AEB Amsterdam werkt efficinter met behulp van ISP-Invoice [05-09-2017]

Nieuw samenwerkingsverband tussen ISProjects en Pantheon Automatisering [22-08-2017]

Volledige integratie factuurverwerking in Infor LN, FIT Gap analyse en tevreden gebruikers! [04-07-2017]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED