Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Blue10 en Exact werken samen aan automatische verwerking van inkoopfacturen

Plaatsingsdatum 14-11-2017
Berichtdatum 14 november 2017

~Koppeling stroomlijnt factuurstroom bij handels-, productiebedrijven en projectorganisaties~

Blue10 en Exact hebben een koppeling gemaakt tussen de bedrijfssoftware Exact Online en de software van Blue10 voor het automatisch verwerken van inkoopfacturen. De koppeling is specifiek ontwikkeld voor de Exact Online modules Handel, Productie en Zakelijke Dienstverlening.

Handels- en productiebedrijven, maar ook projectgedreven organisaties, ontvangen veel inkoopfacturen. Deze facturen worden veelal geprint, gestempeld en moeten toegewezen worden aan een project, klant, voorraad of productie eenheid. Daarbij is er vaak een goedkeuringsslag vereist, voorafgaand aan het betaalbaar stellen van de factuur. Al deze werkzaamheden worden veelal handmatig verricht, waardoor dit een kostbaar en arbeidsintensief proces is. Met de koppeling tussen Blue10 en Exact Online behoort dit tot het verleden en kan dit proces bijna volledig geautomatiseerd worden. Deze koppeling zorgt voor tijdwinst, een reductie van (invoer)fouten en veel meer inzicht in het factuurverwerkingsproces.

Bestellingen matchen met inkoopfacturen
Inkoopfacturen komen via e-mail of scanner binnen op een e-mailadres dat direct gekoppeld is aan Blue10. De facturen worden automatisch herkend en kunnen direct op een order of project geboekt worden, waarvoor in Exact Online een bestelling geplaatst is. Komen de bestelling, ontvangst en factuur overeen, dan kan de factuur vanuit Blue10 direct geboekt worden in Exact Online.

Mochten bestelling, ontvangst en factuur niet overeenkomen, ontstaat er direct inzicht in de verschillen. Indien zich verschillen voordoen, kan een factuur in Blue10 eenvoudig opgestuurd worden naar de verantwoordelijke inkoper/besteller. Deze kan zelf het verschil oplossen met de leverancier door bijvoorbeeld een creditnota aan te vragen of stuurt een antwoord terug naar de administratie welke aanpassingen er gedaan moeten worden om de factuur (alsnog) te boeken. Facturen met verschillen kunnen op regelniveau aangepast worden, waardoor het verschil opgelost is en de juiste aantallen en bedragen geboekt worden in Exact Online.

Directe inkoopfacturen verwerken
Naast het verwerken van inkoopfacturen, waarvoor je in Exact Online een bestelling hebt aangemaakt, kan je ook directe inkoopfacturen verwerken via Blue10. Door deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om in Blue10 artikelen, projecten, aantallen en prijzen in te vullen op de regels. Vervolgens wordt de financiële boeking snel en eenvoudig verwerkt in de administratie.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Bouw en installatie, Soort > Inkoop & Purchase to pay, Branche > Dienstverlening
Bronvermelding Blue10
Internet URL http://www.blue10.com

Terug

 

CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED