ICT Financials.nl
Links  |  Begrippen  |  Colofon  |  Home
zoek
Archief White papers
Branche - Financials > Branche > Financials

[ 1 ] tot [ 42 ] van totaal [ 42] berichten

Datum Bericht
16-12-2016 Klantencase: significante verbetering in elektronische distributie van de uitgaande documenten
Uitdaging: Documenten, waaronder de notas, nota overzichten en aanvoerdocumenten, op een flexibele, snelle en effectieve wijze elektronisch kunnen versturen en archiveren. Daarnaast dient de oplossing Advanced-Forms aan te kunnen sluiten op een IBM Power omgeving en eenvoudig in gebruik te zijn, zodat men de oplossing zelf in beheer kan nemen.
10-12-2016 CFO in the Digital Age
Onder de naam "CFO in the Digital Age" heeft Unit4 een presentatie beschikbaar die gericht is op compliance en performance. Uitgangspunt is de uitdaging om compliant te zijn door (compliant) rapporten, risicobeheering en accurate data en daarnaast inzicht te hebben in (toekomstige) prestaties.
04-11-2016 Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen
Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is het zover. Jaarrekeningen kunnen alleen nog maar via Standard Business Reporting worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Tenminste, voor rechtspersonen in bedrijfsklasse klein. Maar weet u wat dit precies inhoudt, hoe u dit moet inrichten en wat voor consequenties dit voor u heeft?
04-11-2016 Elektronisch factureren: Bent u al klaar voor de toekomst?
Elektronisch factureren is de nieuwe standaard. Het is niet alleen handiger en goedkoper dan de traditionele wijze van het versturen en ontvangen van facturen, maar u kunt het factureringsproces er ook mee automatiseren. Ondernemers die zaken doen met de overheid, zijn zelfs verplicht om elektronisch te factureren. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een factuur in pdf-formaat versturen via e-mail en cht elektronisch factureren?
25-09-2016 Digitale Factuurverwerking Trifact365
Dit whitepaper is een informatiebron voor iedereen die interesse heeft in digitale factuurverwerking. Ondernemers, consultants en accountants kunnen veel nuttige informatie terugvinden die standaard niet beschikbaar is op onze website of via andere bronnen. Door de opzet van dit whitepaper is uw business case eenvoudig in te vullen.
28-06-2016 Whitepaper: Top tien best practices voor de crediteurenadministratie
Door de 'Top Tien Best Practices' uit deze whitepaper toe te passen in de strategie van de crediteurenadminstratie, zijn organisaties in staat het maximale resultaat te halen uit het verwerken van inkomende facturen.
09-06-2016 Factuurverwerking bij full service automotive organisatie loopt op rolletjes
Met zoveel bedrijven, vestigingen en activiteiten zal het geen verbazing wekken dat hiermee een grote administratie gepaard gaat. Tot niet zo lang geleden deed Bochane de factuurverwerking grotendeels op papier. Met hulp van Simac Document Solutions als partner heeft Bochane nu een goed geoliede factuurverwerking, inclusief gekoppelde workflow voor een naadloos verlopend administratief proces door de hele organisatie.
03-05-2016 Hulp bij sturing van onderwijsinstellingen
Het succes van een onderwijsinstelling wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van het onderwijs, uitstekende docenten en onderzoekers en het vermogen om studenten of nieuwe geldstromen voor onderzoek aan te trekken. Het vergt een heldere visie en duidelijke doelstellingen. De nieuwste informatietechnologie kan onderwijsinstellingen helpen bij het formuleren van deze doelen, deze te bewaken en bij te sturen.
02-04-2016 MUIS Software - Werken met UBL Cloud: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
Met UBL Cloud van MUIS Software verwerkt u eenvoudig al uw inkoopfacturen. U levert de factuur aan via uw persoonlijke e-mailadres of via de MUIS Live App, fiatteert en UBL Cloud doet de rest! Een demo c.q. instructievideo staat nu ook live op het ICT Accountancy YouTube kanaal.
02-03-2016 Consolidatie met spreadsheet versus consolidatiesoftware
Er komt een moment dat een spreadsheet niet meer geschikt is voor het consolidatieproces. Welke overwegingen spelen daarbij een rol?
21-01-2016 Debt Advisory applicatie die het eenvoudig inzichtelijk maakt wat en hoe een bedrijf te financieren
Whatifolution heeft een Debt Advisory applicatie ontwikkeld die het eenvoudig inzichtelijk maakt wat en hoe een bedrijf te financieren. Interactief kun je het effect van allerlei leningvormen en daaraan verbonden verplichtingen zichtbaar maken.
18-11-2015 Informatiebeveiliging: waar staat u nu? Per januari 2016 heeft u ook te maken met meldplicht datalekken
Als financile instelling is het essentieel te weten hoe het staat met de informatiebeveiliging van de objecten die in uw beheer of bezit zijn. Bovendien bent u het uw klanten verplicht zorgvuldig met hun gegevens om te gaan. En dan is er ook nog de regelgeving: u moet bijvoorbeeld aan de standaard PCI Dss voldoen indien u de naam, het adres, CVC2/CVV2 en/of vervaldatum van creditcards verwerkt in uw systemen. Daarnaast geldt per januari 2016 ook nog de nieuwe meldplicht datalekken.
02-09-2015 De afstemming van Intercompany Transacties
De afstemming van intercompany transacties is een complex proces dat heel wat groepen graag willen automatiseren. De verplichting om intragroepsrekeningen te reconciliren wordt kort besproken in de IFRS-normen, maar de praktische modaliteiten daartoe worden niet behandeld.
19-08-2015 ISO 9001: terug naar de bedoeling
In deze whitepaper gaan we terug naar de basis van ISO 9001, geven we u praktische tips om ISO 9001:2015 goed te implementeren n gaan we per hoofdstuk in op de veranderingen in de nieuwe norm.
06-08-2015 Hoe maak ik het budgetproces beter en sneller?
Het (engelstalige)white paper "7 Ways to Reduce the Time You Spend on Budgeting" geeft een aantal praktische suggesties voor uw budgetproces.
30-07-2015 Purchase to pay in het mkb: 5 aandachtspunten voor een succesvolle toepassing
Zodra een organisatie besluit om het proces van budget tot betaling te gaan optimaliseren dient zich direct de vraag aan hoe men zon project het beste kan uitvoeren. Op basis van succesvolle bewezen P2P implementaties bespreken we onderstaand 5 belangrijke aandachtpunten.
29-06-2015 IT-based audit maakt controleproces efficienter
Als eerste kantoor in Nederland heeft PKF Wallast de CaseWare International Audit Template (IAT) gemplementeerd. Vestigingsleider van het kantoor in Woerden Ren van Ast licht de keuze voor deze CaseWare tool toe.
14-05-2015 Tapping into the Power of Integrated Financial Planning
Een uitgebreide whitepaper door Prophix, bedoeld voor de CFO en controller, gericht op de voordelen en kosten van "Integrated Financial Planning (IFP)". Inclusief een handige checklist voor (IT) toepassingen die IFP kunnen ondersteunen in de organisatie.
26-04-2015 Factuurverwerking 2.0: De toekomst komt steeds een stukje dichterbij
Veel organisaties verwerken hun facturen nog op papier. Dat is niet alleen ouderwets, maar ook duur en arbeidsintensief. En dat is zonde, want dit proces is prima te automatiseren, wat organisaties tijd en geld bespaart. Harm Poelen, directeur van 20/20 vision Software, deelt zijn visie.
28-02-2015 De voor- en nadelen van digitale factuurverwerking in de cloud
Tegenwoordig passen steeds meer bedrijven het specialisatie principe toe. De kern hiervan is immers om het dagelijks werk sneller en efficinter te laten verlopen, wat ten goede komt aan de prestaties van een organisatie. Zo kan software voor het geautomatiseerd verwerken van de inkomende facturen een goede oplossing zijn om dit proces sneller en efficinter te laten verlopen.
19-02-2015 Inrichten van financile processen m.b.v. een Corporate Payment Hub
De PowertoPay Corporate Payment Hub is de basis voor de herinrichting van de financile processen binnen een organisatie. De Hub is een multibank, geautomatiseerd, auditable, beveiligd en innovatief corporate SaaS betaalplatform wat financile processen automatiseert en stroomlijnt.
09-01-2015 Ben je klaar om de positieve kant van boekhouden te ontdekken?
Tegenwoordig is zoveel mogelijk. Technologie heeft de deuren geopend naar nieuwe werelden vol kansen voor elk soort bedrijf, hoe klein of groot ook. Die kansen gelden ook voor je boekhouding. Een verplicht nummertje waar vaak veel gedoe en de nodige kopzorgen omheen hangt. Voor veel ondernemers is het zelfs een bron van ergenis. Met de mogelijkheden van vandaag de dag hoeft dat niet meer!
19-12-2014 Innovatieve HR-dienstverlener YoungCapital implementeert Corporate Suite
Interne accountants vragen vaker om software waarmee ze meer grip krijgen op finance en control. En die beter communiceert met de software die hun externe accountant gebruikt. Het antwoord van CaseWare is Corporate Suite. YoungCapital heeft er intussen ervaring mee. Het produceren van jaarrekeningen en rapportages gaat een stuk efficinter, betrouwbaarder en sneller.
03-11-2014 Factuurherkenning- en verwerking NAViDocs bij Brandweer Amsterdam
Brandweer Amsterdam-Amstelland stapte in juli van dit jaar over op NAViDocs voor de verwerking van inkomende facturen en voor het order- en bestelsysteem. Een goede keuze, zo kan zij al na vier maanden ervaring met het pakket concluderen.
21-10-2014 Aandachtspunten bij de overstap naar geautomatiseerde factuurverwerking
Het kiezen van een oplossing voor digitale factuurverwerking die bij de eisen en wensen van de organisatie past, is dan ook geen sinecure. Wanneer maak je de keuze om over te gaan op digitale factuurverwerking? Wat zijn de voordelen? Waar moet je zoal op letten en welke aspecten spelen een belangrijke rol in de keuze voor de juiste oplossing? Dit artikel geeft meer inzicht in het waarom van digitale factuurverwerking en biedt tevens een aantal handvatten voor het maken van de juiste keuze.
07-10-2014 Referentiecase Easy Systems en Hembrug Machine Tools: Snelheid factuurverwerking met 60% verhoogd
Binnenkomende facturen kosten veel tijd om te verwerken. Mede door de lange weg die ze afleggen door een organisatie heen. Easy Systems streeft ernaar om, met de implementatie van hun oplossingen, zoveel mogelijk voordeel te behalen voor de klant.
17-09-2014 Slim sturen op kosten en resultaat bij Mooy Logistics
Mooy Logistics B.V. is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten, maar ook van andere geconditioneerde producten. De dienstverlening van Mooy Logistics beperkt zich niet tot opslag/overslag en het vervoeren van de goederen, maar omvat desgewenst de handling van uw producten van A tot Z. Het bedrijf verzorgt hoofdzakelijk groupagevervoer tussen Nederland, Belgi, Duitsland en Frankrijk.
18-07-2014 De Extended Enterprise als model voor effectievere samenwerking en kennisdeling
Het succes van organisaties hangt af van hun vermogen om zich tot een Extended Enterprise te ontwikkelen. Een Extended Enterprise is een organisatie die zich kenmerkt door optimale samenwerking. Binnen de organisatie - tussen medewerkers onderling en buiten de organisatie - met afnemers, partners, leveranciers en andere partijen.
31-05-2014 Gemeente Purmerend koploper in eFactureren
Dit artikel beschrijf de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronisch factureren binnen de gemeente Purmerend. Deze gemeente heeft gekozen voor Factuurportal voor elektronisch facturen omdat in dat systeem inkomende readable Pdf-facturen verwerkt kunnen worden. En een integratie met Budget-tot-Betaling van 2020 vision is ook een voordeel.
26-04-2014 BPM en WFM: echte flexibiliteit in de processen
In deze whitepaper wordt ingegaan op dit proces van ordenen en structureren van bedrijfsprocessen. Als een van de eerste valkuilen wordt onderkend dat het geen eenmalig proces is, maar in feite continu doorgaat.
09-03-2014 Doeltreffend financieel sturen op projecten, producten en markten
Acta Marine is ontstaan uit een fusie tussen Rederij Waterweg met Van Stee Survey & Supply. De administratieve systemen van beide bedrijven dienden na de fusie op elkaar te worden afgestemd. Voor het nieuwe financieel management lag hier een uitdagende taak.
09-03-2014 Dynamische controlling in de openbaar vervoer sector bij Arriva
Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, waarvan Deutsche Bahn eigenaar is. Arriva is een toonaangevende exploitant van personenvervoer en is actief in 15 Europese landen. Omvangrijke rapportages en prognoses moesten voor zowel het hoofdkantoor van Arriva in Engeland als voor Deutsche Bahn worden opgesteld.
09-03-2014 Strategische controlling voor ontwikkeling en exploitatie van hotels
citizenM is een nieuw internationaal hotelconcept met hotels in Amsterdam, Glasgow en Londen en binnenkort in Paris, New York en Rotterdam. In zon sterk groeiend bedrijf met hoge investeringen zijn rapportages en prognoses van groot belang.
19-02-2014 Finan Order2Cash Retail ingezet bij Wehkamp
Het voormalige postorderbedrijf, Wehkamp uit Zwolle, bekend van de dikke catalogus en consumptief krediet, vormde zichzelf om tot een toonaangevende online Retail organisatie. Wehkamp.nl personaliseert voor miljoenen klanten elke aankoop en klantbeleving ongeacht de combinatie van kanalen: Via Mobiel, Web, Chat of telefoon met de Klantenservice.
01-11-2013 De Hogeschool van Amsterdam automatiseert zijn inkomende factuurstroom
Met in totaal meer dan 3.200 vaste medewerkers en ongeveer 50.000 studenten die de Hogeschool van Amsterdam telt, is dit opleidingsinstituut een gerenommeerd zwaargewicht. Deze medewerkers, verdeeld over zeventien locaties in onze hoofdstad, bestellen dagelijks tientallen producten en diensten. Al deze artikelen genereren een factuur.
09-09-2013 Combinatie van BI en CPM die alle (ERP) systemen koppelt bij Verder International
Verder International heeft ambitieuze groeiplannen. Effectieve, actuele financile verslaglegging is daarvoor onmisbaar. Het bedrijf gebruikte voorheen Excel-sheets om informatie van vestigingen te consolideren op roepsniveau. Dit leidde maandelijks tot veel, handmatig en foutgevoelig werk. Michiel van Mourik, group controller bij het hoofdkantoor: Iedereen werkte met een eigen versie van de waarheid. We waren veel tijd kwijt aan discussies over de juiste cijfers.Met het management informatiesysteem BOARD hebben we een schil ontwikkeld over onze Excel files en ERP datebases om deze data te structureren. In nauwe samenwerking met CPMview hebben we ons consolidatieproces geautomatiseerd
09-09-2013 Van der Valk: scherpe blik op budgetten, inkopen en omzet
Horecaconcern Van der Valk International kan na de implementatie van BOARD door CPMview met effectieve, actuele financile analyses de resultaten van vestigingen beter vergelijken. CPMview bood met BOARD een oplossing, gekoppeld aan Accountview (Visma), die tevens direct is te gebruiken in de horecasector.
21-08-2013 SBR en de jaarrekening: digitaal jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel
De gezamenlijke koepelorganisaties voor administratie-, accountantskantoren en fiscale dienstverleners deden samen met GBNED onderzoek naar de status van SBR bij de Kamer van Koophandel. Alhoewel kleine rechtspersonen al sinds 2008 de jaarrekening kunnen deponeren zijn de (middel)grote rechtspersonen voorlopig aangewezen op de ouderwetse papieren stroom.
21-03-2013 Activity Based Costing (ABC): uw verborgen kosten ontdekken
Herinnert u zich activity based costing nog, oftewel ABC? Als dit onderwerp nieuw voor u is: ABC is een manier om de kosten van een product of dienst te bepalen, gebaseerd op de resources die zijn gebruikt voor de operationele activiteiten.
24-01-2013 Wat doen we met de boekhouder?
In het Brabants Dagblad van 19 januari 2013 roept UWV districtsmanager Brabant Jan Peters-Ritt op om toch vooral te stoppen met het opleiden van boekhouders. De boekhouding wordt immers omwille van meerdere argumenten verder en verder geautomatiseerd.
21-01-2013 Kritieke succesfactoren bij ERP-implementaties in het MKB (white paper)
Was Enterprise Resource Planning (ERP) tot aan het begin van het millennium vooral voor de grote ondernemingen bedoeld, sindsdien verschuift de focus van de leveranciers steeds meer in de richting van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB).
07-07-2012 White paper: Wordt uw oude softwarepakket nog ondersteund?
Microsoft Dynamics AX 3.0 en Infor Baan IV zijn voorbeelden van ERP-pakketten waarop de support vanuit de leverancier vervalt gedurende 2009. Deze informatie komt met name uit het dealerkanaal, maar ook van de support van pakketten zelf. Dit kan mogelijk een (extra) argument zijn om uw huidige automatisering te heroverwegen. Want welke gevolgen heeft het vervallen van ondersteuning voor uw organisatie?

Deze pagina printen