UBL KETENTEST     Colofon  |  Home
Archief Software nieuws
UBL Ketentest > UBL

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 53] berichten

Datum Bericht
25-04-2017 Wie maakt me los en wordt de 100e deelnemer aan UBL Ready?!
Afgelopen oktober lanceerden we het gratis label "UBL Ready". We spraken toen de verwachting uit dat het mooi zou zijn als we in 12 maanden ongeveer 50 deelnemers mochten verwelkomen. Hadden wij het toch flink mis. Want na zes weken, 1 december 2016, hadden we al 80 deelnemers.
18-04-2017 De complete gids elektronisch factureren 2017: UBL via email is nu de norm, gebruik PEPPOL groeit
Vandaag is de uitgave 2017 van "De complete gids elektronisch factureren" verschenen, waarin uitgebreid wordt ingegaan op het elektronisch facturen landschap in Nederland en het aanbod van oplossingen op het gebied van elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking.
05-04-2017 Informer maakt factureren naar de overheid mogelijk
Vanaf heden is het mogelijk om met de online boekhoudsoftware van Informer facturen te sturen en ontvangen via een speciaal beveiligde verbinding. Dankzij deze verbinding is het onder andere mogelijk om te factureren naar de overheid, zoals verplicht is gesteld in de veranderde regels.
17-03-2017 Europese norm voor elektronische basisfactuur en bijbehorende syntaxen door CEN leden goedgekeurd
Europa kent het ‘European Multi-Stakeholder Forum on e-Invoicing’, waarin gezamenlijk met de Europese Commissie wordt gewerkt aan het realiseren van de ambitie ‘e-Invoicing predominant in 2020’.
14-03-2017 Mr. Billie kiest voor go2UBL
Mr. Billie (aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers met dezelfde naam) biedt haar klanten sinds 1 maart jl. ook de mogelijkheid om te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken, van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.
13-03-2017 UBL weer in de spotlights langs de Nederlandse snelwegen
Huh? UBL? Hoe zat dat ook alweer? Vanaf zondag 12 maart prikkelen deze vragen automobilisten op de Nederlandse snelwegen. Yuki start dan haar billboard campagne om UBL (Universal Business Language) onder de aandacht te brengen bij accountants, leveranciers en ondernemers.
22-12-2016 Yuki Robotic Assistant haalt zelf facturen op en verwerkt ze in de boekhouding
UBL-facturen automatisch ophalen bij leveranciers en verwerken in de boekhouding. Het is een nieuwe service die deze week door het Rotterdams softwarebedrijf Yuki is gelanceerd onder de naam Robotic Assistant. Yuki werkt hiervoor samen met InvoiceSharing.
20-12-2016 Niet alle online boekhoudsoftware klaar voor robotic accounting: handmatig overtypen van cijfers en kans op fouten is het gevolg
Online boekhouden is de norm en robotic accounting zorgt dat een belangrijk deel van uw boekhouding automatisch verloopt. Want handmatig overtypen van cijfers wordt niemand wijzer van en verhoogt ook nog eens de kans op fouten. Dat laatste komt de betrouwbaarheid van uw boekhouding niet ten goede. Lang niet alle boekhoudpakketten bieden echter optimale ondersteuning van ‘robotic accounting’.
12-12-2016 MAIN Energie over op elektronisch factureren met eFactuur voor de energiemarkt
MAIN Energie levert nota’s op papier, als PDF in een e-mailbijlage en als digitaal bestand. In 2015 is de speciale UBL eFactuur voor de energiemarkt ontwikkeld in opdracht van de overheid. Onder leiding van TNO is samen met de energiebranche eind 2015 deze standaard gepubliceerd. MAIN Energie biedt deze digitale nota aan voor elke klant die daar interesse voor heeft.
29-11-2016 Acto software is UBL-Ready
Acto Informatisering mag vanaf vandaag het label UBL Ready op zijn ERP-oplossingen plakken. UBL Ready bevordert via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen en dat ze dat richting hun klanten of leveranciers zichtbaar kunnen maken.
28-10-2016 Overheid verwerkt eerste SI-UBL succesvol via eVerbinding
De overheid maakt zich klaar om vanaf 1 januari 2017 te verwerken. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken levert daarom nu al een actieve bijdrage om haar leveranciers te ontsluiten op het e-facturatienetwerk van Simplerinvoicing. Met trots kunnen we melden dat de eerste e-facturen in SI-UBL die bij de overheid zijn verwerkt, via eVerbinding zijn verzonden.
24-10-2016 UBL Ready maakt bedrijven klaar voor de opvolger van PDF facturen
UBL e-factureren wordt steeds vaker toegepast en wordt zelfs door de Rijksoverheid verplicht gesteld vanaf 2017. En daar zal het niet bij blijven. Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED kondigen daarom het kosteloze "UBL Ready"-label aan. UBL Ready bevordert via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen EN dat ze dat richting hun klanten of leveranciers zichtbaar kunnen maken.
20-10-2016 SRA gaat samenwerking aan met eVerbinding
Op woensdag 19 oktober jl. bevestigden softwarebedrijf eVerbinding en SRA, vereniging van mkb-accountantskantoren, formeel de samenwerking op het gebied van elektronische factuurverwerking. eVerbinding biedt accountantskantoren de mogelijkheid om gefaseerd toe te groeien naar een situatie van volledige elektronische factuurstromen.
01-10-2016 Het Scobdo project en eVerbinding
eVerbinding is dé standaard in e-facturatie. Over standaarden bestaat nu nog veel discussie, maar wij zijn bezig om ook deze drempel voor het invoeren van e-facturatie weg te nemen. Wij ontwikkelen de mappingtool voor de Europese commissie waarin alle bestaande binnenlandse en Europese versies van factuurstandaarden worden verwerkt.
15-07-2016 Accountancyportal Cash Software schept ruimte voor meer klantadvies
MKB-accountants moeten dringend verdere stappen zetten in automatisering. Nog altijd realiseren zij hun omzet voor circa 80 procent met handmatige werkzaamheden, zoals het inboeken van facturen en bankmutaties. Om volledig geautomatiseerd te kunnen werken, introduceert Cash Software de online Accountancyportal. Zo creëren accountants meer tijd om hun klanten te adviseren.
30-06-2016 Boekhoudplatform Yuki neemt Newviews over
Yuki doet een 100% overname van de slimme documentverwerker Newviews. De twee innovatieve organisaties in de accountancybranche blijven ieder onder de eigen naam opereren. Wel gaan ze actief gebruik maken van elkaars techniek, kennis en functionaliteiten. Op deze wijze kan Yuki een nog slimmere portal bieden waarin documenten sneller en beter verwerkt worden.
24-06-2016 Nieuw rapport scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking toont aan: aanbieders van scannen en herkennen omarmen elektronisch factureren
Het nieuwe rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2016" toont aan dat (nagenoeg) alle software voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten inmiddels ook functionaliteit biedt voor elektronische factuurverwerking op basis van de UBL-standaard. Van de 27 aanbieders zijn er 26 die aangeven UBL te ondersteunen.
14-06-2016 Offective biedt nu standaard SBR en UBL functies in haar bedrijfssoftware
Offective heeft haar gelijknamige administratieve bedrijfssoftware in de Cloud uitgebreid met elektronisch factureren op basis van de standaard UBL en maakt automatische BTW-aangifte mogelijk op basis van SBR.
09-06-2016 Eindhoven kiest voor Factuurportal
Gemeente Eindhoven loopt voorop als het gaat om innovatie en het digitaal stroomlijnen van haar bedrijfsvoering. Met als doel om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken. In lijn met toekomstige wet en regelgeving.
07-06-2016 Informer zet grote stap met Robotic Accounting
Softwareleverancier Informer heeft aan haar online boekhoudprogramma InformerOnline opnieuw een aantal innovatieve oplossingen op het gebied van robotic accounting toegevoegd. Met deze tools is volledig automatisch boekhouden vanaf heden een feit.
27-05-2016 Nooit meer spookfacturen betalen dankzij de Fraudehelpdesk en go2UBL
De fraudehelpdesk houdt een lijst bij met spooknota’s. Is het Kamer van Koophandel nummer opgenomen in de database, dan zal de betreffende factuur door het systeem van go2UBL worden geweigerd.
03-05-2016 Integratie RADAR - eVerbinding nu beschikbaar
Als accountants-, administratie- of belastingadvieskantoor kunt u nu met uw eigen RADAR facturatiepakket voorloper zijn met e-Factureren. Vanuit RADAR Facturatie kunt u nu écht e-Factureren! Elke factuur kan automatisch ingeschoten worden in de boekhouding van uw klant via onze partner eVerbinding.
15-04-2016 Canon sluit aan bij UBL Ketentest; maakt adoptie e-factureren eenvoudiger
Alle softwareoplossingen van Canon bieden nu zowel voor inkomende als uitgaande informatie de mogelijkheid om in UBL-formaat te communiceren. Met als resultaat dat e-facturatie veel sneller en efficiënter kan verlopen.
13-04-2016 De complete gids elektronisch factureren 2016: verschillen tussen overheid en bedrijfsleven
De gids geeft uitgebreid inzicht in organisaties en initiatieven rondom elektronisch factureren, zowel internationaal als in Nederland. Voor organisaties die aan de slag willen met elektronisch factureren, biedt het rapport uitgebreid inzicht in softwaretoepassingen, onderverdeeld naar: elektronisch factureren en factuurverwerking, online e-factureren en boekhoudsystemen met functies voor elektronisch factureren.
13-04-2016 eVerbinding helpt netbeheerder Stedin bij elektronische facturen
Tot op heden verstuurt netbeheerder Stedin een groot deel van haar facturen op papier, maar merkt een veranderende klantvraag. Uit onderzoek blijkt dat de klanten van Stedin steeds meer en nadrukkelijker vragen om e-facturen in xml of ubl-vorm. Door de samenwerking aan te gaan met eVerbinding wordt hier gehoor aan gegeven. In eerste instantie gaat het om een pilot van drie maanden.
31-03-2016 Minox Software introduceert: Automatisch facturen ophalen
Minox biedt nu de unieke mogelijkheid om facturen automatisch bij leveranciers op te halen en te verwerken in de boekhouding. Bijvoorbeeld facturen van KPN, Ziggo, Nuon, Staples en Bol.com.
30-03-2016 MSC Belgium is announcing its revolutionary e-invoice in XML format
MSC Belgium is proud to announce that as of March 15, 2016, our sales invoices will be made available, not only in paper version or PDF, but also in UBL XML format. This is the last step towards the ultimate "electronic invoice" in our automation and digitalization process that earned us the title of "digital invoice ambassador" granted by the Belgian Federal Government.
15-02-2016 Wordt elektronische factuurverwerking met UBL nog sneller en betrouwbaarder door RGS en wanneer is software eigenlijk RGS-ready?
UBL voor elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking en RGS als standaard rekeningschema zijn twee ontwikkelingen die beide al een tijdje in de belangstelling staan. UBL geldt al weer een paar jaar als defacto standaard voor elektronisch factureren en is officieel aangenomen als internationale ISO/IEC standaard. RGS moet nog een plaats verwerven als alom geaccepteerde standaard en is in tegenstelling tot UBL een puur Nederlandse standaard. Maar dat RGS op belangstelling mag rekenen is inmiddels wel duidelijk.
29-01-2016 NOAB en RB lopen voor op NBA als het gaat om elektronisch factureren aan leden
Zeker voor accountants- en administratiekantoren zal elektronisch factureren op basis van UBL zorgen voor verdergaande efficiency in ondersteuning van hun klanten. Het ligt dan ook voor de hand dat beroeps- en branche organisaties in deze sector het goede voorbeeld geven. We zijn daarom nagegaan in hoeverre NBA, NOAB) en RB al elektronische facturen in UBL doen toekomen aan hun leden.
20-12-2015 Elektronische factuurstandaard UBL (V2.1) aangenomen als ISO standaard
Dat UBL (Universal Business Language) als hét standaard berichtformaat wordt beschouwd op het gebied van elektronisch factureren is langer een feit. Nu is UBL (versie 2.1) officieel aangenomen als internationale ISO/IEC standaard!
24-11-2015 Friso de Jong van Platform E-factureren en UBL Ketentest: ik ga de Kilimanjaro beklimmen voor War Child. Breng ik ook jouw bedrijf naar de top?
De Kili Challenge is voor mij -als enthousiast bergsporter- meer dan een fysieke en mentale reis om de top van de hoogste berg van Afrika (en de hoogste vrijstaande berg van de wereld) te bereiken. Met de Kili Challenge wil ik een flinke steen bijdragen om de oorlog uit de vele oorlogskinderen te halen. En dat doe ik graag samen met jou. Want voor €5 per maand halen we al de oorlog uit een kind!
23-11-2015 Volledig geautomatiseerde boekhouding binnen handbereik met UBL
Automatisch facturen herkennen en verwerken met Universal Business Language (UBL) is een verademing voor iedere ondernemer. Zelf facturen ophalen achter portals en scannen of mailen naar je boekhoudplatform blijft bewerkelijk. In samenwerking met InvoiceSharing introduceert Yuki nu het automatisch ophalen van facturen met conversie naar UBL. Hierdoor wordt verdere robotisering van de boekhouding mogelijk.
05-11-2015 Doorbraak automatisch boekhouden door UBL
Goed nieuws voor ondernemers; met boekhoudsoftware hoef je nauwelijks nog zelf te boeken! Naast bankmutaties en aangiftes kunnen nu ook de inkoop- en verkoopfacturen volledig geautomatiseerd verwerkt worden in de boekhouding en dat is een doorbraak voor boekhoudsoftware. Dit levert namelijk een besparing op van gemiddeld 6 minuten of € 2.50 per factuur!
30-10-2015 De praktijk: PDF e-factureren uitbreiden met UBL formaat is eenvoudig en een kwestie van doen!
De uitbreiding naar UBL export is gemakkelijk te realiseren voor leveranciers van boekhoud- en aanverwante software. De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 2 mandagen, de tools zijn kosteloos beschikbaar en vanuit de UBL Ketentest wordt validatie-ondersteuning verleend.
18-09-2015 Energie-Nederland, Netbeheer Nederland en VMNED introduceren Energie eFactuur
Partijen uit de energiesector introduceren een nieuwe standaard voor elektronische facturatie aan zakelijke klanten: Energie eFactuur. Dit is een open standaard voor het uitwisselen van elektronische rekeningen. Het bespaart tijd en geld omdat facturen bij ontvangst niet meer handmatig ingeboekt hoeven te worden.
16-09-2015 Het pakket : Administratie, van WD Soft ondersteunt Elektronisch factureren met UBL (2.1). Bent u er ook klaar voor?
E-Factureren biedt zoveel meer dan een papieren factuur of het verzenden van een PDF. De voornaamste reden voor een ondernemer om te beginnen met elektronisch factureren is tijdwinst. Een goede tweede reden is dat het goedkoper is. En tot slot als derde reden: u weet zeker dat de klant de factuur heeft ontvangen.
03-09-2015 Samenwerking Informer boekhoudsoftware en go2UBL
Informer Software en go2UBL hebben hun krachten gebundeld op het gebied van kantoorautomatisering. Het doel van de samenwerking is om de verwerking van de online boekhouding verder te versnellen.
24-08-2015 Boekhoudpakketten sluiten het net rond elektronisch factureren in UBL formaat
Sinds begin dit jaar ondersteunen steeds meer softwareleveranciers van boekhoudsoftware het versturen van facturen in UBL formaat. Bovendien laten ze ook toetsen of hun UBL output kan worden ingelezen bij andere pakketten. Dit laatste wordt gefaciliteerd door de UBL Ketentest, waarbij na een eerste controle, de leveranciers elkaar helpen door de UBL bestanden in te lezen en feedback te geven. Zo wordt gegarandeerd dat het besparingspotentieel van UBL e-factureren daadwerkelijk wordt benut.
09-08-2015 Gratis seminar Elektronisch factureren voor de advocatuur via eVerbinding en UBL
Op dinsdag 13 oktober 2015 wordt in Alphen aan den Rijn een (gratis) seminar georganiseerd over elektronisch factureren, specifiek afgestemd op de advocatuur. Zo komt aan de orde het rechtstreeks uitwisselen van facturen tussen verschillende softwarepakketten middels UBL.
08-07-2015 Unit4 maakt volgende stap in papierloze administratie voor het MKB
Unit4 maakt de volgende stap in een papierloze administratie voor ondernemers, met de introductie van een koppeling tussen Unit4 en Basecone. Dit is een cloud-oplossing waarmee ondernemers eenvoudig papieren facturen en documenten kunnen digitaliseren en automatisch boekhoudkundig kunnen verwerken of aanleveren bij hun accountant.
03-07-2015 Informer gaat voor nog sneller boekhouden met UBL facturen
Informer Software staat volgens hun slogan voor 'sneller online boekhouden', maar daar is nu een extra versnelling bijgekomen. Door UBL als gratis standaard feature aan zijn boekhoudsoftware toe te voegen, kan het automatisch inboeken van e-facturen met 100% precisie worden uitgevoerd. Dat maakt niet alleen het boekhouden vele malen eenvoudiger en dus sneller, maar ook wordt met UBL een grote stap gezet in het verder papierloos maken van facturerend Nederland.
25-06-2015 Enthousiaste reacties introductie van de gratis Spitsfactuur
Met de introductie van de gratis Spitsfactuur is het maken van facturen in Word en Excel verleden tijd! Dit levert een flinke tijdbesparing op voor u én uw klanten.
22-06-2015 Yuki spreekt al vloeiend UBL
Yuki spreekt al vloeiend UBL, en bij diverse groothandel- en telecomleveranciers halen we de facturen inmiddels digitaal op. Nu de rest nog. Want als alle ondernemers en accountants ook UBL spreken en schrijven, gaan zaken sneller, efficiënter en worden er minder fouten gemaakt.
21-06-2015 Nieuw rapport scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking toont aan: opmars van digitale boekingsdocumenten kent geen weg terug
Het rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2015" toont aan dat de meeste van de 23 aanbieders van oplossingen voor scannen en herkennen van boekingsdocumenten adequaat inspelen op de toenemende digitale gegevensuitwisseling.
18-06-2015 AccountView 9.5: webintegratie en continuous monitoring
Visma Software introduceert AccountView 9.5, een sterk uitgebreide versie van zijn bekende bedrijfssoftware. Integratie, gebruiksgemak en efficiencywinst hebben nog meer de nadruk gekregen. Zo is de software nu voorzien van een Web-API, waarmee heel gemakkelijk koppelingen met apps van derden kunnen worden gemaakt.
16-06-2015 Belangrijkste boekhoudpakketten maken UBL factuurformaat standaard beschikbaar voor hun klanten
Steeds meer boekhoudpakketten en e-factureren-dienstverleners implementeren naast PDF ook UBL als standaardformaat voor e-factureren. E-factureren in UBL formaat maakt het mogelijk om de inkoopfactuur meteen om te zetten tot een boekingsvoorstel dat snel en foutloos kan worden verwerkt. Inmiddels hebben tal van grote dienstverleners het UBL formaat ingebouwd en wordt er in de praktijk ook al -voorzichtig- mee gewerkt.
17-05-2015 Steeds meer boekhoudpakketten zijn geschikt voor e-factureren in UBL. Is uw pakket ook al UBL - ready?
Het UBL Ketentest project heeft in de eerste vijf maanden flinke stappen gezet om boekhoudpakketten, naast elektronische facturen in PDF formaat, ook het UBL formaat mee te kunnen laten sturen. Dat levert enorme besparingen op voor het MKB en de ZZP-er (99% van het bedrijfsleven), bovendien het gaat ook steeds vaker verplicht gesteld worden.
09-04-2015 RADAR software UBL gevalideerd
RADAR software biedt haar klanten de mogelijkheid om facturen elektronisch te verzenden in UBL-formaat. UBL wordt ondersteund door steeds meer boekhoudprogramma's en leidt automatisch tot een boekingsvoorstel.
14-03-2015 UBL standard as a breakthrough for electronic invoicing
"UBL standard as a breakthrough for electronic invoicing". Zo luidt de titel van een artikel in Faces Online, een periodiek semiwetenschappelijk online magazine, met economisch gerelateerde artikelen. Het artikel gaat in op de doorbraak van elektronisch factureren op basis van UBL in Nederland.
26-02-2015 Welke bedrijven werken al mee aan de adoptie van e-factureren via UBL?
Nu in steeds meer landen UBL als standaard berichtformaat wordt gebruikt om elektronische factureren uit te wisselen, lijkt een echte doorbraak van elektronisch factureren op basis van UBL niets meer in de weg te staan. Deze oproep is onderdeel van het UBL Ketentest programma, dat een duwtje in de rug geeft aan bedrijven die kunnen en willen e-factureren op basis van UBL.

volgende berichten  |   Laatste berichten
Deze pagina printen