Links  |  Begrippen  |  Colofon  |  Home
zoek
Urios
Centralservices
Archief Software nieuws
Branche - Juridisch > Branche > Juridisch

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 152] berichten

Datum Bericht
19-01-2017 Nieuwe speler binnen de Nederlandse advocatuur: L-IME
De Nederlandse advocatuur is een verrassende speler rijker: L-IME. Dit onafhankelijke bureau adviseert en begeleidt advocatenkantoren in een veranderend speelveld, gedreven door de digitalisering van de maatschappij.
04-12-2016 Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard
Steeds vaker wordt er gevraagd om een formele elektronische handtekening. Ook verklaringen bij SBR verantwoordingen moeten volgens het SBR beleid van het NBA worden voorzien van een digitale handtekening. “Een logische ontwikkeling”, zegt Frank Jonker, directeur van CreAim.
25-10-2016 Stadermann Luiten Advocaten voegt iManage Work toe aan haar online werkplekken die worden beheerd door Xinno
Stadermann Luiten Advocaten uit Rotterdam gaat het document management systeem (DMS) iManage Work in gebruik nemen als onderdeel van de door Xinno geleverde en beheerde online werkomgeving. Stadermann Luiten Advocaten is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en gaat met iManage Work haar dienstverlening verder professionaliseren.
13-10-2016 SignRequest winnaar Legal Tech Startup Awards 2016
Na een spannende pitch op het podium van PLEIT2016 is SignRequest als winnaar van de Legal Tech Startup Awards uit de bus gekomen. SignRequest biedt kantoren een online platform, waarmee contracten veilig en eenvoudig digitaal ondertekend kunnen worden.
04-10-2016 Overview IT-recht, editie 2016, tweede druk is uit!
IT vraagt om een multidisciplinaire aanpak. In elke fase van een IT-traject, zoals ontwikkeling, exploitatie en gebruik moeten partijen uit verschillende disciplines een bijdrage leveren en met elkaar samenwerken voor het beste resultaat. In de praktijk is dat vaak niet haalbaar voor een IT-onderneming of een organisatie, die te maken heeft met IT.
08-09-2016 LegalThings, Lexoo en SignRequest finalisten Legal Tech Startup Awards
Amsterdam, donderdag 8 september 2016 – De drie finalisten van de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards 2016 zijn bekend. Startups LegalThings, Lexoo en SignRequest strijden op 11 oktober a.s. tijdens PLEIT voor de winst.
29-08-2016 Lustrous Law implementeert als eerste notariskantoor iManage Work binnen de juridische werkplek van Xinno
Lustrous Law, een in Amsterdam gevestigd notariskantoor dat zich bezighoudt met (grensoverschrijdend) ondernemingsrecht, heeft het door Xinno gehoste iManage Work geïmplementeerd. Daarmee is Lustrous Law het eerste notariskantoor dat die toepassing in gebruik heeft genomen, die tot nu toe vooral op grote(re) advocatenkantoren gericht was.
28-07-2016 ZyLAB's technologie versterkt effacts Software van Wolters Kluwer Legal & Regulatory
ZyLAB, toonaangevend leverancier van eDiscovery en Intelligent Information Governance-oplossingen, kondigt vandaag aan dat effacts, de juridische managementsoftware van de Wolters Kluwer Legal & Regulatory divisie, de geavanceerde technologie van ZyLAB gaat gebruiken voor contract discovery en contractanalyse.
12-07-2016 Digitalisering in de rechtspraak
Burgers en bedrijven kunnen vanaf 2017 hun processtukken digitaal indienen in zaken voor de civiele rechter en de bestuursrechter. Via een digitaal dossier ‘Mijn Zaak’ kunnen zij dan elke stap in het proces volgen. Ook wordt de procedure voor de burgerlijke rechter eenvoudiger, met als basisprocedure één schriftelijke ronde, één mondelinge behandeling bij de rechter en daarna een uitspraak.
29-06-2016 Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals selecteert Legalsense als haar nieuwe Praktijk Management Systeem (PMS)
Het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals selecteert Legalsense als haar nieuwe Praktijk Management Systeem (PMS). Legalsense gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de behoefte om meer digitaal en mobiel te werken.
24-06-2016 Modellen Lexlumen nu direct beschikbaar in NEXTassyst
Vanaf vandaag kunnen alle notariskantoren die klant zijn bij Devoon direct vanuit NEXTassyst gebruik maken van de ondernemingsrechtmodellen van Lexlumen. Door de nieuwe samenwerking tussen Devoon en Lexlumen krijgen kantoren die NEXTassyst gebruiken en klant zijn van Lexlumen direct toegang tot alle Lexlumen modellen.
08-04-2016 Custodian for legal & PS door ForFarmers gekozen voor document-, e-mail- en projectmanagement
Transform Data International (TDI) kondigt met trots aan dat custodian for legal & PS door de juridische afdeling van ForFarmers is gekozen als het systeem voor document-, e-mail- en projectmanagement.
08-03-2016 AdvocaatCentraal verbetert haar document beheer systeem met OpenIMS
AdvocaatCentraal bedient ruim 700 advocatenkantoren met online software diensten en zet daarvoor het OpenIMS Document Management Systeem (DMS) in. Directeur Tsjeard Boonstra heeft hoge verwachtingen van de 'multitennant'-oplossing, waarbij elk kantoor een eigen DMS draait in de cloud. Voor een server met meer dan 100.000 dossiers, waarin talloze documenten worden beheerd, is schaalbaarheid over meerdere servers een belangrijke vereiste aan de architectuur.
13-01-2016 Transform Data International lanceert custodian for Legal & Professional Services
Transform Data International lanceert met trots custodian for Legal & Professional Services. Custodian is anders dan producten van andere softwareleveranciers die SharePoint positioneren als een DMS-oplossing voor de advocatuur. Opvallende aspecten van custodian zijn de ondersteuning voor meerdere bronsystemen, de specifieke manier waarop SharePoint structuren worden aangemaakt, offline werken, het concept van virtuele dossiers, performance, veiligheid en stabiliteit.
13-12-2015 CBP publiceert Beleidsregels meldplicht datalekken
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd.
24-10-2015 AdvocaatCentraal branchewinnaar bij De Succesfactor
AdvocaatCentraal is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de advocatuur-software. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering.
05-10-2015 Bescherming van Intellectuele eigendomsrechten bij de IT-notaris
De nieuwe diensten van de IT-notaris sluiten aan bij de vraag vanuit de IT-branche om meer zekerheid en optimale bescherming van IE-rechten. De IT-branche weet zich door het inschakelen van een IT-notaris gegarandeerd van de meest veilige en (rechts)zekere dienstverlening op het gebied van software-escrow, IE (intellectueel eigendom)-registratie en overdracht en verpanding van IE-rechten.
09-08-2015 Gratis seminar Elektronisch factureren voor de advocatuur via eVerbinding en UBL
Op dinsdag 13 oktober 2015 wordt in Alphen aan den Rijn een (gratis) seminar georganiseerd over elektronisch factureren, specifiek afgestemd op de advocatuur. Zo komt aan de orde het rechtstreeks uitwisselen van facturen tussen verschillende softwarepakketten middels UBL.
29-01-2015 Rutgers & Posch implementeert Xinno Juridische Werkplek geïntegreerd met HP WorkSite
Rutgers & Posch, een innovatief advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam, implementeert als eerste kantoor de Xinno Juridische Werkplek geïntegreerd met HP WorkSite van I.R.I.S. Door gebruik te maken van deze cloudoplossing beschikt Rutgers & Posch nu over werkplekken die op een consistente wijze binnen de Outlookomgeving gemakkelijk toegang bieden tot alle digitale documenten, inclusief email.
02-10-2014 Banning Innoveert met Epona en Microsoft
Epona Legal B.V. kondigt vandaag een unieke samenwerking met Microsoft aan. De Nederlandse marktleider op het gebied van software voor de advocatuur werkt samen met Microsoft aan de pilot van Microsoft’s Matter Center bij Banning Advocaten.
26-09-2014 Tijdschrijven met Urios: in de cloud zonder dat u verschil merkt
Alle tijdschrijfprogramma’s bieden u de mogelijkheid om altijd overal vandaan bij uw gegevens te kunnen door zogenoemd in de cloud te werken. Meerdere pakketaanbieders gebruiken hiervoor een web-interface, waar nadelen aan kleven op gebied van gebruiksgemak.
17-09-2014 De Mul Zegger Advocaten neemt IT omgeving op de schop en omarmt BigHand
BigHand, specialist in workflow oplossingen voor spraakherkenning en digitaal dicteren, zorgt voor digitalisering van documentproductie bij De Mul Zegger Advocaten met behulp van BigHand Professional.
27-08-2014 Koppeling tijdschrijfsysteem URIOS met Legal.nl
Innovatieve dienst maakt het opstellen van overeenkomsten voor advocaten een stuk eenvoudiger en sneller. Door de koppeling van twee bestaande producten, Urios en Legal.nl, kunnen advocaten veel tijd besparen en de kwaliteit van hun werk verbeteren.
16-07-2014 Veilige ICT voor de juridische sector dankzij All4Legal
2ML it solutions, BaseNet advocatensoftware en MaDox Groep hebben hun krachten gebundeld in het samenwerkingsverband All4Legal. De nauwe samenwerking tussen de partijen richt zich met name op het moderne advocatenkantoor. Door de samenwerking kunnen de drie partijen een naadloze en veilige ICT totaaloplossing bieden, voor een totale ontzorging van de kantoorautomatisering.
04-07-2014 Top 10 advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken klaar voor digitaal dossier met eConnect van ETTU
De advocaten en assistants van advocaten- en notarissen kantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn gaan over op het digitaal dossier met eConnect van ETTU. Aanleiding is de toekomstige digitalisering van de rechtspraak en de behoefte aan een schaalbaar, open platform om op gebruiksvriendelijke wijze zaakgericht samen te werken.
30-06-2014 Rijksoverheid neemt Legal Intelligence in gebruik
De Rijksoverheid heeft op 14 maart j.l. een overeenkomst met Legal Intelligence getekend. Door de gunning van de Europese aanbesteding voor contentintegratie aan Legal Intelligence maken onder meer alle ministeries, alle gerechtelijke instanties en de Belastingdienst de komende drie tot zes jaar gebruik van Legal Intelligence en Tax Intelligence.
17-06-2014 Handboeken worden weer leuk met Scienta 3.0
Op 4 juli 2014 wordt de vernieuwde versie van Scienta uitgebracht: Scienta 3.0. Met deze nieuwe release is Scienta compleet vernieuwd: Scienta heeft een gehele nieuwe lay-out gekregen en er zijn nieuwe functies en functionaliteiten toegevoegd. “We hebben als het ware Scienta opnieuw ontwikkeld”, aldus Reinder Repko, directeur van Syslogic, het bedrijf achter Scienta.
13-06-2014 Holla Advocaten stapt over op spraakherkenning door de inzet van BigHand
Holla Advocaten is, met 60 advocaten vanuit de vestigingen Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg, al jaren een trouwe en prettige klant van BigHand. Hun slogan 'Hoogst Persoonlijk' is niet alleen van toepassing op de relatie met hun cliënten, maar volgens het team van BigHand ook op hun leveranciers.
26-04-2014 Loyens & Loeff stapt over op digitale factuurverwerking
Met het grote aantal inkoopfacturen en verschottennota’s die handmatig gecodeerd en geboekt werden, was Christine Koetsier, manager Finance & Control bij Loyens & Loeff, overtuigd dat de organisatie over moest stappen naar een geautomatiseerde oplossing.
21-04-2014 Introductie Incassotool voor deurwaarders op InvoiceSharing
Incassotool introduceert het eerste webbased portaal waarmee bedrijven hun dossiers efficiënt kunnen aanbieden bij deurwaarders of incassobureaus. Met deze toegankelijke en intelligente oplossing kunnen beide partijen per dossier gemiddeld 20 minuten besparen.
09-02-2014 Succesvolle samenwerking Raad voor Rechtsbijstand en Clip Consultants
“Sinds 10 januari 2014 is het mogelijk om de aanvraag toevoeging vanuit uw eigen kantoorapplicatie te importeren.” Zo meldde de Raad voor Rechtsbijstand in de meest recente nieuwsbrief. Al geruime tijd werkt de Raad voor Rechtsbijstand in nauwe samenspraak met leveranciers van (juridische) kantoorapplicaties aan een verbetering van de efficiëntie ten behoeve van de advocatuur.
28-01-2014 I.R.I.S. vult informatiestrategie BarentsKrans in
Het Haagse advocaten- en notariskantoor BarentsKrans heeft gekozen voor de document management oplossing HP Autonomy WorkSite. I.R.I.S. is als implementatiepartner geselecteerd omdat het bedrijf veel ervaring heeft met de implementatie van WorkSite binnen de advocatuur.
21-01-2014 Van secretaresse naar Personal Assistant
BigHand, specialist in workflow oplossingen voor digitaal dicteren, speelt met haar juridische oplossingen in op een vraagstuk anno 2014: Hoe zorgen we voor een verdere groei, zonder additionele kosten en hoe verhoudt zich de traditionele rol van advocaat/secretaresse hierbij?
17-01-2014 Tien advocatenkantoren kiezen voor Document Management Oplossing van Epona
Epona Legal B.V., toonaangevend op het gebied van document management en CRM oplossingen, is goed op weg om marktleider in Nederland te worden op het gebied van document management voor de juridische sector. Recentelijk hebben tien vooruitstrevende advocatenkantoren gekozen voor DMSforLegal, Epona’s op SharePoint gebaseerde document management systeem voor de advocatuur.
11-01-2014 Overgangsperiode SEPA verlengd naar 1 augustus 2014
De Europese Commissie heeft 9 januari j.l. een voorstel aangenomen om de overgangsperiode naar SEPA (Single Euro Payments Area) met zes maanden te verlengen tot 1 augustus 2014.
09-01-2014 Marxman Advocaten stapt over op Legal Intelligence
Marxman Advocaten is per 1 januari 2014 gestart met het gebruik van Legal Intelligence. De snelheid, gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om eenvoudig filters toe te passen hebben de doorslag gegeven om Legal Intelligence te verkiezen boven vergelijkbare producten in de markt.
21-12-2013 I.R.I.S. breidt WorkSite uit bij Lexence
Lexence, het Amsterdamse advocaten- en notarissenkantoor gespecialiseerd in vastgoed en ondernemingsrecht, heeft het aantal licenties voor HP Autonomy WorkSite uitgebreid vanuit de ambitie om het DMS (document managementsysteem) kantoorbreed in te zetten. Daarnaast zal Lexence ook de mobiele toepassing van WorkSite implementeren.
19-12-2013 ISProjects steunt War Child als Business Friend
In 2014 steunt ISProjects een specifiek project van War Child gericht op educatie: het Building Skills, Changing Futures programma in Noord-Oeganda.
18-12-2013 Highlights uit de Over op IBAN Nieuwsbrief van december 2013
De december 2013 uitgave van de "Over op IBAN Nieuwsbrief" is verschenen. Met onder andere: Artikel met uitleg over de SEPA incasso, Niet-gehonoreerde transacties bij de zakelijke Europese incasso (B2B) en Reasoncodes bij Europese incasso: Informatie voor incassanten hoe hiermee om te gaan.
16-12-2013 Clip Consultants breidt productenpakket fors uit
Clip Consultants introduceert drie nieuwe software oplossingen voor de juridische praktijk: CClaw Dynamic Law Manager, CClaw DMS en CClaw Dossier Online. Clip Consultants is een goede bekende in de juridische sector door de ontwikkeling van CClaw. De drie nieuwe oplossingen sluiten probleemloos aan op CClaw en op de dynamiek van de juridische sector.
29-11-2013 BANNING N.V. kiest voor Legal Intelligence
BANNING N.V. start per 1 januari 2014 met het gebruik van Legal Intelligence. Het gevoel dat je snel volledige informatie naar boven kan halen heeft BANNING N.V. doen besluiten om van een ander product voor contentintegratie over te stappen op Legal Intelligence. Ook de uitstraling, interface en vormgeving sluiten uitstekend aan bij de verwachtingen die het kantoor heeft ten aanzien van een juridische zoekmachine.
24-11-2013 Is uw kennis over cloud computing echt up-to-date?
Boekhoudsoftware die werkt via het SAAS-model van 'cloud computing' is inmiddels omvangrijker dan software die lokaal op een computer of server wordt geïnstalleerd. Ook portaaltoepassingen werken via de cloud. Andere software, zoals fiscale aangiftesoftware en salarissoftware, worden ook steeds meer via de cloud aangeboden. Dat betekent dat goede kennis over cloud computing voor kantoortoepassingen en advies aan klanten een vereiste is.
22-11-2013 EuroSystems; 20 jaar Samen automatiseren van de gehele creditmanagementketen
EuroSystems Automatisering B.V. uit Nieuwegein begon in 1993 als specialistische automatiseerder voor gerechtsdeurwaarders. Nu precies 20 jaar later automatiseert EuroSystems de gehele creditmanagementketen voor gerechtsdeurwaarders, incassobureaus, kredietverstrekkers en grote B2B en B2C organisaties.
19-11-2013 Gids boekhoudsoftware 2014: ruim aanbod, maar lang niet alle boekhoudsoftware biedt dezelfde functionaliteit
Dat het aanbod van standaard boekhoudsoftware afneemt naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt is niet verrassend. Wel verrassend is het enorme aanbod van standaard boekhoudsoftware (meer dan 50) voor alleen al de doelgroep ZZP'ers en klein MKB. Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals) hebben wat dat betreft minder te kiezen met een aanbod van zo’n tien pakketten.
19-11-2013 EuroSystems en PTV Group ontwikkelen Track & Trace voor creditmanagementbranche
Een belangrijk onderdeel van het primaire proces bij zowel incasso- als gerechtsdeurwaarderskantoren is het bezoeken van debiteuren. Hetzij om ze op minnelijke wijze tot betalen te verleiden hetzij ze op gerechtelijke wijze tot betalen te dwingen.
01-11-2013 BigHand speelt samen met Philips, Nuance, MobileIron en Documentaal in op juridische actualiteiten en trends
BigHand levert wereldwijd software om meer gedaan te krijgen in minder tijd, waar en wanneer juridische professionals het nodig hebben. De huidige en toekomstige mogelijkheden van BigHand zorgen voor een snellere documentproductie. Kortom; time saving all over the world.
01-11-2013 Succesvolle samenwerking binnen advocatuur op gebied van digitale factuurverwerking
20/20 vision Europe BV, specialist op het gebied van automatiseringsoplossingen voor het Budget2Pay-proces (Factuurverwerking, Inkoopmanagement, Contractmanagement en Budgetbeheer) en Timesoft, leverancier van systemen voor bedrijfskritische processen van zakelijke dienstverleners, ondertekenden eind februari 2012 een samenwerkingsovereenkomst.
18-10-2013 het Nederlandse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals heeft BigHand kantoorbreed in gebruik heeft genomen
BigHand, specialist in workflow oplossingen voor digitaal dicteren, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Nederlandse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals N.V. BigHand kantoorbreed in gebruik heeft genomen.
14-10-2013 Veel nieuwe klanten voor Legal Intelligence, waaronder de Universiteit van Amsterdam
De afgelopen tijd hebben veel advocatenkantoren en financiële instellingen de overstap gemaakt naar Legal Intelligence. Ook de Universiteit van Amsterdam biedt nu als 24e instelling voor hoger onderwijs toegang tot Legal Intelligence voor studenten en medewerkers. En diverse gemeenten zijn gestart met Public Intelligence, een zoekmachine speciaal voor de overheidsmarkt.
10-10-2013 De Brauw Blackstone Westbroek implementeert Lync Virtual Appliance van StartReady
- Het internationaal opererende advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek zet Microsoft Lync in als communicatiemiddel voor stafleden en cliënten. Ruim 650 eindgebruikers gaan met de Unified Communications-oplossing aan de slag, die op basis van de nieuwe Virtual Appliance voor Lync geïmplementeerd is.

volgende berichten  |   Laatste berichten
Deze pagina printen