Leveranciers: muteren & promotie  |  Sitemap  |  Colofon  |  Home
zoek
Agenda
Seminar Robotic accounting

Datum 19-04-2017
Duur 13.30 - 18.45 uur (dus filevrij!)
Plaats Regio Utrecht/Amersfoort

Onderzoeksbureau GBNED organiseert op woensdag 19 april 2017 het "seminar Robotic accouting".

Robotic accounting is een onderdeel van Robotic process automation (RPA). Bij RPA gaat het om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn). 

Robotic accounting wordt, in relatie tot boekhoudsoftware, beschouwd als functionaliteit om onder meer de ondernemer te ont-zorgen. Want niemand zit natuurlijk te wachten op het onnodig handmatig overtypen van cijfers. Dat is niet alleen zonde van de tijd, maar levert ook nog eens een kans op fouten. Door een goede inzet van robotic accounting worden handmatige taken (denk aan het inboeken van facturen of bankafschriften) overgenomen door de computer.

Ook andere ontwikkelingen dragen bij aan Robotic accounting. Denk aan UBL als standaard formaat voor het elektronisch uitwisselen van facturen (en andere handelsdocumenten). En Access to the Account (XS2A) als belangrijk onderdeel van PSD2. XS2A stelt derde partijen in staat toegang te krijgen tot betalingsinformatie m.b.t. bankrekeningen. En RGS (ReferentieGrooboekschema) als uniform rekeningschema in Nederland. 

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Elektronisch factureren en -factuurverwerking en robotic accounting, UBL, PSD2, RGS, API's, Blockchain en het label "Robotic proof".

Doelgroep
Accountants en financials die geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen. 

Ontvangst vanaf 13.00 uur met koffie.

Programma (onder voorbehoud)

 • Inleiding Robotic accounting
  Steeds meer accountants en ondernemers zien het voordeel van Robotic accounting. Elektronisch gegevens uitwisselen is al tientallen jaren gemeengoed. In tegenstelling tot traditionele gegevensuitwisseling op basis van batchbestanden staat bij robotic accounting het real-time uitwisselen van gegevens voorop. Dit sluit aan bij onze 7x24 economie, waarbij we continu geïnformeerd willen zijn. 
    
 • Facturen boeken met Robotics
  Bij Robotic Process Automation (RPA) gaat het om (administratieve) bedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door de inzet van technologie. Dit laatste is al in de praktijk gebracht bij de ondersteuning van boekhoudkundige taken voor corporates. Onder andere door de inzet van InvoiceSharing als het gaat om inkomende factuurverwerking. Zowel PDF / papieren factuurstromen als digitale factuurstromen (facturen in o.a. XML/UBL format) worden efficiënt afgehandeld. Maar ook de managementinformatie wordt op een efficiëntere manier verstrekt. Merijn de Jager (KPMG) & Jeroen Volk (InvoiceSharing) delen hun ervaring en geven hun visie op Robotic Accounting.
    
 • Robotic accounting en UBL: ultieme tijdwinst
  Robotic accounting staat voor het automatiseren van boekhoudprocessen. Niet langer zelf facturen en bonnetjes inboeken, verwerken en controleren, maar zeker weten dat het vanzelf goed komt. Yuki heeft robotic accounting in haar genen zitten en neemt u mee in haar inmiddels ruime ervaring met en visie over robotic accounting.
    
 • Robotic accounting als opmaat voor PSD2 en blockchain
  Laat techniek voor je werken. Dat scheelt niet alleen tijd, je krijgt ook actuele informatie als bouwstenen voor relevant advies richting je klanten of aandeelhouders. Robotic accounting, realtime invoicing en realtime banking kunnen je nu al ont-zorgen. Deze quickwins zijn leuk, de grote stappen richting ‘no hands accounting’ kun je maken als PSD2 is ingevoerd. Deze Europese regelgeving maakt de verplichte interventie van banken bij het betalingsproces overbodig. Daardoor kun je bijvoorbeeld rechtstreeks betalingen verrichten vanuit je boekhoudsoftware. Een andere potentiële efficiencybooster is blockchain. Het is niet meer nodig om vastgelegde data in de blockchain in het auditproces mee te nemen. Die gegevens zijn immers al gevalideerd door alle betrokken partijen. Exact werkt aan concrete oplossingen voor blockchain en PSD2. Daarover hoor je meer in de sessie door Arjen Nijdam en Ronald Dähne (Exact).
     
 • Hoe veilig is Robotic accounting
  Denk aan beschikbaarheid en continuïteit van een Robotic accounting dienst als geheel, integriteit en vertrouwelijkheid van data en naleving van relevante wet- en regelgeving. De keurmerken Zeker-OnLine (Nederland), Label Cloud (Frankrijk) en Trusted Cloud (Duitsland) hebben december 2016 een overeenkomst getekend voor samenwerking om MKB-ers in Europa zekerheid te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van online diensten. Samen met de Europese Commissie werken de landen aan Europese harmonisatie van eisen aan online diensten. Bianca Smit van Zeker Online praat u bij over de stand van zaken.
     
 • Robotic Proof
  Gericht op online boekhoudsoftware is het label "Robotic proof" geïntroduceerd. Hiermee kan een leveranciers van boekhoudsoftware aantonen dat haar software Robotic accounting in voldoende mate ondersteunt. Het label "Robotic proof" wordt mondeling toegelicht, waarna een discussie met aanwezige leveranciers van dergelijke software volgt. 

 • Resultaten onderzoek "De complete gids Elektronisch factureren 2017"
  Op 19 april 2017 verschijnt tevens de nieuwe versie van "De complete gids elektronisch factureren". Allereerst geeft deze gids inzicht in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. Ingegaan wordt op betrokken organisaties, standaarden, segmentatie naar B2B, B2G en B2C. Gerelateerde onderwerpen scannen en herkennen en RGS komen aan bod. En inzicht wordt gegeven in beschikbare softwaretoepassingen en de mate waarin boekhoudsoftware elektronisch factureren op basis van UBL ondersteunt (zowel uitgaand als inkomend). De resultaten van het onderzoek worden mondeling toegelicht.

Het deelnametarief bedraagt 150 euro incl. lunch (excl. BTW).

Vroegboektarief
Bij inschrijven voor 10 maart 2017 bedraagt het deelnametarief 120 euro (excl. BTW).

Direct inschrijven voor woensdag 19 april a.s.
Naar online aanmeldformulier... 
 

Organisator Onderzoeksbureau GBNED
E-mail info@gbned.nl

Terug  |  
Deze pagina printen