Softwarepakketten.nl
Exact Software

Visie ICT ontwikkeling en innovatie accountancy

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Laatste artikelen
ICT Accountancy softwaregids 2018: overzicht van standaard software van meer dan 100 leveranciers gericht op de accountancy (30-10-2017)
De "ICT Accountancy softwaregids 2018" biedt een uitgebreid overzicht van (nagenoeg alle) softwarepakketten die verkrijgbaar zijn voor de accountancybranche. Het gaat om meer dan honderd standaard softwarepakketten, varirend van boekhoud- en salarissoftware tot jaarrekening rapportagesoftware en management dashboards.
RGS: Uniform rekeningschema voor alle bedrijven (10-09-2017)
Visie ICT-innovaties accountancy van softwareleveranciers (30-06-2017)
ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst (30-05-2017)
SBR Kredietrapportage: intermediair en ondernemer draaien voor extra kosten op en dat moet anders (29-04-2017)
Naar archief artikelen...
Laatste blogs
Robots in finance is dichterbij dan je denkt: no hands accounting (30-08-2017)
Van virtual assistants tot chatbots voor het beantwoorden van klantvragen; robots worden steeds vaker toegepast in ons dagelijks leven. Nog een stapje verder gaan Googles DeepMind en IBMs Watson. Deze supermachines maken op een geheel nieuwe manier gebruik van een wereldwijde databank aan informatie. Zij doen iets wat we ons een aantal jaren geleden nog niet eens konden voorstellen.
Boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie. Wie bijt de spits af? (13-05-2017)
Welke vraag beantwoordt blockchain echt? (20-02-2017)
Naar archief blogs...
Laatste white papers
Financile analyse op basis van auditfiles (en andere data bestanden) (14-12-2016)
Met behulp van data analyse is het mogelijk om op efficinte en doeltreffende wijze te kunnen bepalen hoe een bedrijf er voor staat. Dat kan nodig zijn omdat de jaarrekening moet worden gemaakt, omdat de aangifte moet worden ingediend, omdat de bank cijfers wil zien voor het verlenen van krediet en gewoon om een bedrijf goed te kunnen besturen. Dit alles kunnen we samenvatten onder de term "beheersing van een organisatie".
Door eVerbinding: de werking van E-facturatienetwerken (24-07-2016)
Naar archief white papers...
Relevante begrippen
Blockchain

Een blockchain is een online register waarin transacties worden geregistreerd. Er wordt ook wel gesproken over een digitaal gedecentraliseerd grootboek. Iedereen die deelneemt heeft een kopie van het grootboek op zijn computer staan.Iedere transactie, een block, wordt als het ware door ale gebruikers geverifieerd. Eenmaal geverifieerd door alle gebruikers wordt de transactie aan het register toegevoegd. Het goedkeuren door meerdere gebruikers betekent dat frauderen heel moeilijk wordt. Op dit systeem is onder andere de virtuele munt bitcoin gebaseerd.

Data-analyse

Data-analyse is het ontsluiten, ontkoppelen, onderzoeken en inzichtelijk maken van gegevensbestanden. Data-analyse wordt toegepast op vele terreinen, zoals marketing, accountancy/auditing en medische analyses.

Meer uitleg over Data-analyse
Robotic accounting

Robotic accounting, in Nederland ook wel Robot boekhouden genoemd, wordt beschouw als het onderdeel van RPA (Robotic Process Automation) dat betrekking heeft op boekhoudfuncties (accounting). Boekhoudfuncties in de brede zin van het woord, zoals uitgaande facturering, elektronische factuurverwerking, bankmutaties, elektronisch uitwisselen gegevens met andere systemen en andere, repeterende, boekhoudfuncties. 

Alle begrippen...

Visie en innovatie

Opvragen gratis rapport
ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst
Het rapport gaat in op ontwikkelingen en innovaties als: Robotic accounting, API als het nieuwe ERP, Elektronisch factureren, SBR, RGS, Business Intelligence (BI), PSD2 en Blockchain. En de visie door kantoren, experts en softwareleveranciers komt uitgebreid aan de orde.
Meer informatie en opvragen rapport... 

Wij zijn van mening dat ieder zichzelf respecterende leverancier met professionele software voor de accountancysector moet beschikken over een visie aangaande de toekomst van de accountancy en daar vanaf geleid een productstrategie.

Lees de visie van de volgende softwareleveranciers:
(Bron: rapport ICT Accountancy 2020/2030)

 • Accept Development; Continuous delivery zou een methode kunnen zijn die gericht is om SBR data zo snel en efficiënt mogelijk bij de uitvrager of klant te krijgen, waardoor deze op een zo vroeg mogelijk moment geïnformeerd wordt. 
     
 • AFAS Software; De Nederlandse accountancybranche bevindt zich op een kantelpunt. Robotics, mobile en connectivity zijn de trefwoorden van de nieuwe werkelijkheid. Dit zet de wereld van accountants op zijn kop door het bestaande verdienmodel grotendeels uit te hollen. 
    
 • Asperion; Een actuele administratie biedt de mogelijkheid voor de ondernemer om sneller en beter zijn onderneming aan te sturen en efficiënter met zijn bedrijfsmiddelen en cash om te gaan.
    
 • CaseWare Nederland; Slimme algoritmes zorgen ervoor dat in de nabije toekomst reguliere werkzaamheden zo geautomatiseerd mogelijk worden uitgevoerd (Analytics).
     
 • Cash Software; De tijd dat een ondernemer genoegen neemt met een jaarlijkse rapportage is straks ook voorbij. Ook hij zal straks zijn bedrijfsstatus real-time, en op elk gewenst moment willen kunnen inzien.
    
 • Coney; De hedendaagse technologie biedt grote kansen voor een transformatie van onze sector naar ‘Assurance Every Day’.
     
 • CreAim; Onze klanten staan aan de vooravond van een massale digitalisering. Deze ontwikkeling brengt een interessante toekomst met diverse online mogelijkheden met zich mee.
     
 • Diamond FMS; Maar, om ècht op te treden als strategisch adviseur, heeft uw rol niet alleen betrekking op financiële data. Uw klant zal inzicht willen hebben in andere facetten van de bedrijfsvoering, zoals P&O en ICT.
     
 • Effect automatisering; De almaar verdergaande digitalisering van financiële en fiscale informatie maakt deze informatie steeds abstracter voor de ondernemer. 
     
 • Elvy; Wij zijn van mening dat hoe verder de boeking van een factuur geautomatiseerd wordt, hoe belangrijker de juiste controle voor organisaties wordt.
     
 • eVerbinding; In 2030 is het verwerken van de administratie volledig geautomatiseerd en real-time. Geen enkele ondernemer gaat meer ieder kwartaal naar zijn accountant toe om de omzetbelasting te laten uitrekenen.
      
 • Exact Software; Exact wil accountants ondersteunen om relevant advies en de juiste ondersteuning tijdig aan ondernemers te verstrekken. Hoe dit te bereiken met software en dienstverlening staat in een ‘statement of direction’ voor de accountancysector.
    
 • Figlo; Vanuit een technisch perspectief verder dan een paar jaar vooruitkijken is vandaag de dag eigenlijk niet meer reëel.
     
 • ForecastXL; De accountant wordt op termijn min of meer gedwongen om te bewegen richting een meer bedrijfskundige rol.
     
 • Go2UBL; Je hebt ongetwijfeld al het een en ander gehoord over termen als Robotic Accountancy en UBL.
    
 • Informer; Er is wel degelijk behoefte aan ondersteuning van experts door de ondernemer, óók als hij de dagelijkse administratie zelf doet, of misschien wel júist als hij deze zelf doet.
     
 • King Business Software; Door technologische ontwikkelingen als Scan en herken, UBL en de koppelingen met de banken kan er veel ieder moment bijgewerkt worden.
     
 • Logihuis; Helaas constateren wij dat daar waar de belastingdienst de zaken steeds beter communiceert met partijen, dat voor de pensioenfondsen en uitvoerders nog heel ver weg is.
      
 • Make Life Easier; De financiële wereld veranderd, dat is geen nieuws. Van papieren dossier naar digitaal dossier. Van papieren factuur en handmatig inboeken naar scan en herken naar E-facturatie. 
    
 • Minox; Dankzij nieuwe technologieën zijn die applicaties steeds eenvoudiger te integreren. Zo wordt samenwerken binnen en tussen ondernemingen veel efficiënter. 
    
 • MUIS Software; De jaren 2020-2030 zullen het decennium worden waarbij data en technologie exponentieel toeneemt. Administraties zullen volledig geautomatiseerd worden door vergaande technologische vooruitgang (c.q. blockchain, robotisering) en collaboratie tussen verschillende softwareapplicaties ter verbetering van bedrijfsprocessen. 
     
 • Nextens; Het analyseren van de data helpt inzicht te geven en daarmee kan de accountant pro actief naar zijn klant.
     
 • PinkWeb; Het combineren van allerlei gegevens, zoals (live) financiële data en gedrag naar aanleiding van bepaalde content, maakt het mogelijk om te voorspellen wat er speelt bij een cliënt. Hier kun je als adviseur dan snel en moeiteloos op acteren.
       
 • Pro Management; Door de opkomst van de (online) digitalisering van boekhoud- en subsystemen, automatische koppelingen met banksystemen, UBL, RGS, ingebouwde controlesystemen en SBR-rapportages is het heden ten dage mogelijk voor de accountant maandelijks volledige controles uit te voeren.
     
 • Radar Software; Hoe groter de hoeveelheid data, hoe belangrijker de rol van de mens.
    
 • Scan Sys; De rol van ICT nu, en in de toekomst zal meer en meer gericht zijn op het automatiseren van tijdrovende (administratieve) handelingen, zodat de focus komt te liggen op het onderscheidend vermogen van de accountant.
     
 • Scienta; De kwaliteit van uw dienstverlening moet hoog blijven, juist nu er meer van een accountant wordt verwacht dan tien jaar geleden.
     
 • Smartbooqing; Robotic accounting is de sleutel voor nieuwe businessmodellen. Deze sleutel heeft de accountant al in handen, maar zal dit meer en beter moeten exploiteren. 
     
 • SnelStart; Het toekomstige kantoor is een 100% geautomatiseerd kantoor dat de ondernemer advies geeft over al zijn bedrijfsprocessen op basis van de beschikbare data. De accountant helpt de ondernemer om de juiste keuzes te maken en hierdoor de onderneming te laten groeien. 
     
 • Unit4; Smart- en self-driving zijn kernconcepten voor Unit4. Want hoe smarter en meer self-driving software wordt, des te meer zekerheid biedt dat onze klanten ten aanzien van de kwaliteit van hun dienstverlening.
     
 • Visionplanner; We leven in een wereld die gedreven wordt door data. Daarom zal ook de samenstelpraktijk in de toekomst data driven worden. Geen stapels papieren, uitgebreide dossiers of periodieke eindproducten meer. 
     
 • Visma Software; De nieuwste technologie zal al snel niet meer draaien om het verzamelen van data, maar vooral ook om het zelfstandig analyseren van die data. Daarmee zullen algoritmes en machines in toenemende mate mensen vervangen als het gaat om de processen voor het verzamelen en analyseren van informatie.
     
 • Wolters Kluwer – KBP Aangiftesoftware; De komende jaren zullen bepaalde accountancywerkzaamheden  (financiële administratie en een groot deel van de samenstel- en controlepraktijk) geautomatiseerd worden.
       
 • Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland; Terwijl veel bedrijven nog volop bezig zijn met de uitrol van hun online dienstverlening, dient zich een nieuwe trend aan. Een trend die de norm wordt voor een goede bedrijfsvoering: realtime informatieverwerking.
       
 • Yuki; Accountant neemt in toenemende mate meer verantwoordelijkheid voor de administratie van de ondernemers (dus gaat steeds meer de rol van BPO provider innemen). 

Wel babbels, geen visie
Staat uw softwareleveranciers er niet bij?

Neem dan eens contact op met uw leverancier en ga na waarom haar visie niet openbaar wordt gedeeld. 


Gratis opvragen conplete rapport met ALLE visies
ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst
Het rapport gaat in op ontwikkelingen en innovaties als: Robotic accounting, API als het nieuwe ERP, Elektronisch factureren, SBR, RGS, Business Intelligence (BI), PSD2 en Blockchain. En de visie door kantoren, experts en alle genoemde softwareleveranciers komt uitgebreid aan de orde.
Meer informatie en opvragen rapport... 

Aanbevolen

Opvragen gratis rapport
ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst
Het rapport gaat in op ontwikkelingen en innovaties als: Robotic accounting, API als het nieuwe ERP, Elektronisch factureren, SBR, RGS, Business Intelligence (BI), PSD2 en Blockchain. En de visie door kantoren, experts en softwareleveranciers komt uitgebreid aan de orde.
Meer informatie en opvragen rapport... 

TOP 3 ICT ontwikkelingen
- Robotic accounting (met AI en machine learning)
- Blockchain
- BI (met data-analyse)AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED