Links  |  Begrippen  |  Colofon  |  Home
zoek
Urios
Centralservices
Cybersecurity

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Werken in de cloud: u hoort er steeds meer over. De cloud is een plek op internet waar u uw bestanden opslaat. U kunt deze bestanden via uw computer, smartphone en tablet beheren. Bekende cloudopslagdiensten zijn bijvoorbeeld iCloud, Dropbox en Google Docs. Kiest u voor een cloudoplossing? Dan staat uw bedrijfsinformatie niet meer op uw computer op het werk, maar op een cloudserver die aan internet hangt. Dat is handig, want zo kunnen u en uw werknemers altijd en overal bij bestanden. En u kunt bestanden delen met uw klanten. Bovendien biedt een online backup een goede bescherming tegen brand en andere incidenten. Maar u moet ook rekening houden met een aantal risico’s.

Relevante begrippen

Antivirus software

Onder meer toepassing om verspreiding van virussen via het internet tegen te gaan. Meer...

Firewalls

Software voor het tegengaan van indringers op uw systemen via internet. Meer...

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude om persoonlijke informatie aan mensen te ontfutselen. De phishingmails die cybercriminelen versturen, zijn soms nauwelijks meer van echt te onderscheiden. Toch kun je zo’n nepbericht herkennen. Vraagt je ‘bank’ bijvoorbeeld via e-mail naar je rekeningnummer, inloggegevens van internetbankieren of burgerservicenummer? Dan heb je te maken met een phishingmail.

Meer uitleg over Phishing
Social engineering

Een bedreiging voor onze digitale veiligheid is social engineering. Bij social engineering probeert een cybercrimineel door persoonlijke interactie – online, via de telefoon, de e-mail of op straat – informatie bij je in te winnen.

Meer uitleg over Social engineering
Cryptoware

Cryptoware is een virus dat bestanden op een computer of in een netwerk versleutelt. De sleutel wordt vervolgens alleen tegen betaling vrijgegeven.

Meer uitleg over Cryptoware
BYOD

Bring Your Own Device (BYOD) is een manier van werken waarbij werknemers hun eigen computer, smartphone of tablet voor het werk gebruiken. Werknemers kiezen de apparatuur die het beste bij hen past. Dat zorgt voor meer tevredenheid en productiviteit. Maar er kleven ook de nodige risico’s aan.

Meer uitleg over BYOD
Alle begrippen...


Links

Fraudehelpdesk.nl
Nationale helpdesk voor vragen en meldingen over fraude.
Veilig internetten
Veilig internetten is een website waar mensen tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunnen vinden over wat zij kunnen doen en laten om veilig te internetten. Ze vinden er tips hoe ze veilig omgaan met hun online privacy, hoe ze veilig gebruik maken van wifi, wat ze kunt doen en laten op sociale media, en ze vinden er uitleg over hoe zij kinderen helpen veilig online te zijn. Deze site is bedoeld voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet.
Raadpleeg alle links...