Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

Marktanalyse salarissoftware 2009

Plaatsingsdatum 29-10-2009
Berichtdatum 28 oktober 2009

Een compleet overzicht van salarissoftware en verder aandacht voor: Zelf de salarisadministratie doen of uitbesteden. Digitaal pensioengegevens aanleveren met één druk op de knop en Extraterritoriale werknemers.

Zelf de salarisadministratie doen of uitbesteden
In de huidige tijd van recessie letten ondernemers weer meer op de kosten. Met name in het MKB speelt dan de vraag of de boekhouding en salarisadministratie uitbesteed wordt aan een administratiekantoor of in eigen beheer wordt gevoerd. Los van de kosten moet natuurlijk ook rekening gehouden worden met administratieve kennis van de ondernemer als het gaat om het voeren van een administratie in eigen beheer. Het volgen van een cursus op het gebied van boekhouden of salarisadministratie kan dan uitkomst bieden, voordat over wordt gegaan tot aanschaf van salarissoftware. Bij de aanschaf van salarissoftware moet gelet worden op de kosten per jaar. Bij een lokale toepassing kan sprake zijn van eenmalige licentiekosten en een jaarlijks bedrag voor updates en support. Ook wordt wel gewerkt met licentiekosten per jaar (al dan niet inclusief support). Bij het SAAS model en bij Salaris Service verwerking is veelal sprake van een bedrag per medewerker of per verloning. Lang niet alle leveranciers geven ons duidelijkheid over de kosten of melden die bijvoorbeeld op hun website. Laat u daarom vooraf goed voorlichten.  

Digitaal pensioengegevens aanleveren met één druk op de knop
De overheid streeft naar administratieve lastenverlichting voor ondernemers. Zo is enkele jaren geleden een nieuwe loonaangifte geïntroduceerd door de Belastingdienst en het UWV. Een ander belangrijk deel van administratieve lasten voor ondernemers komt voort uit pensioenregelingen, meestal als gevolg van CAO afspraken.

De basis voor een goede pensioenuitvoering is de gegevensaanlevering door werkgevers en accountants- administratiekantoren die namens de werkgever de gegevens aanleveren. Dit is dan ook het startpunt om tot lastenverlichting voor de werkgever te komen. Syntrus Achmea werkt samen met de salarispartijen aan het initiatief voor een uniform 'Pensioen aangifte bericht'.   

Extraterritoriale werknemers
Deze jaarlijkse marktanalyse geeft aan in hoeverre bepaalde (belasting)regelingen ondersteund worden door salarissoftware. Specifiek wordt dan gevraagd naar ondersteuning van regelingen voor de bouw, uitzendbureaus, beroepssporters & artiesten en regelingen voor thuiswerk, aannemen van werk en huispersoneel. Omdat we steeds meer te maken krijgen met grensoverschrijdend werk wordt nu ook aangegeven of rekening wordt gehouden met regelingen voor extraterritoriale werknemers. Dit zijn werknemers die naar een ander land worden uitgezonden of vanuit een ander land in Nederland komen werken.

Complete artikel in PDF formaat...
Bijbehorende tabel met salarissoftware...

 

Categorie(n) Soort > Loon- en salarisadm. en HRM, Branche > Accountantskantoren, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Salaris Rendement 2009-10 / GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED