Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Onderzoek

Marktanalyse: standaard software voor advocatenkantoren

Plaatsingsdatum 28-10-2009
Berichtdatum Oktober 2009

Verreweg het meest gebruikt in de advocatenpraktijk is software voor tijdschrijven, declareren en dossierbeheer. Daarnaast kennen we systemen voor documentbeheer en overige systemen, bijvoorbeeld voor de afhandeling van faillissementszaken, letselschade zaken, digitaal dicteren, spraakherkenning en beveiliging van berichtenverkeer.

Verreweg het meest gebruikt in de advocatenpraktijk is software voor tijdschrijven, declareren en dossierbeheer. Ook voor eenmanskantoren is deze software betaalbaar en geen reden meer om via Excel of een ander hulpmiddel de administratie te voeren. Als een kantoor de boekhouding (al dan niet gedeeltelijk) in eigen beheer voert, zoals het inboeken van inkoopfacturen en bankafschriften, dan is het aan te raden een softwarepakket te kiezen dat tevens boekhoudfuncties bevat. Zelf de boekhouding doen kan de kosten die besteed worden aan een administratiekantoor beperken.

Een goed systeem voor tijdschrijven en declareren voor een advocatenkantoor kent ook functies op het gebied van dossierbeheer. Verder zijn zaken als verschotten, toevoegingen en controle op tegengestelde belangen ook onderscheidende functies binnen de advocatuur.

Het complete artikel is met bijlagen beschikbaar in PDF formaat:

  1. Artikel Marktanalyse: standaard software voor de advocatuur
  2. Bijlage: overzicht systemen voor tijdschrijven, declareren en dossierbeheer
  3. Bijlage: overzicht systemen voor documentbeheer
  4. Bijlage: overzicht overige systemen voor de advocatuur
Categorie(n) Branche > Juridisch
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.ictadvocatuur.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED