Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Verslag en presentaties bijeenkomst Kennisplatform Administratieve Software op 22 sep 2010 over eFactureren, SEPA en eHerkenning

Plaatsingsdatum 01-10-2010
Berichtdatum 29 september 2010

Van de bijeenkomst van het Kennisplatform Administratieve Software op 22 septemer 2010 is het verslag beschikbaar.
Opvragen verslag bijeenkomst...

De presentaties die tijdens de bijeenkomst zijn getoond kunt u hieronder opvragen per onderwerp:

Landkaart e-Factureren
Het gaat hierbij een inventarisatie van e-Factureren bij leveranciers van boekhoud-, en logistieke software en dienstverleners e-Factureren. De landkaart biedt inzicht welke leveranciers en dienstverleners zich bezig houden met e-Factureren of dat van plan zijn. Gerard Bottemanne heeft een presentatie gegeven van de eerste resultaten.
Opvragen presentatie... 

e-Factureren nationaal en internationaal
Ad van der Poel (Head E-Business, ING Commercial Banking) heeft een presentatie gegeven over e-Factureren in diverse landen. Met name Scandinavische landen lopen voorop. Nederland en België volgen. Inclusief de banken zijn er op dit moment zo’n 400 serviceproviders actief. Verwacht wordt dat dit aantal t.z.t. afneemt.
Opvragen presentatie...

Tips en richtlijnen voor het uitwisselen van e-Facturen
Tijdens de bijeenkomst is het uitwisselen van elektronische facturen op basis van email aan de orde geweest en op basis van standaard webservice interfaces, bijvoorbeeld op basis van Digipoort. Onder leiding van ECP-EPN wordt onderzocht of gekomen kan worden tot een document met tips en richtlijnen hoe om te gaan met beide varianten. Het gaat er daarbij nadrukkelijk niet om om zelf standaards te definiëren. Maar onder meer opgedane ervaring in de praktijk vast te leggen.
Fred van Blommestein, Flowcanto, geeft daartoe een presentatie, mede op basis van de antwoorden door leveranciers en dienstverleners op bovenstaande vragen.
Opvragen presentatie...

SEPA
Als vervolg op een eerdere presentatie dit jaar geeft Frans van Beers, NVB, een presentatie over de huidige stand van zaken rondom SEPA. De presentatie geeft o.a. inzicht in de data waarop SEPA een feit moet zijn, waarbij 2012 en 2013 worden genoemd.
Opvragen presentatie...

E-Herkenning
Douwe Lycklama van Innopay geeft tot slot een interessante presentatie over E-Herkenning.
Opvragen presentatie...

 

Categorie(n) Kennisplatform Administratieve software, SEPA, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Kennisplatform Administratieve software
Internet URL http://www.softwarepakketten.nl/kennisplatform

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED