Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Kennisplatform Administratieve Software

Plaatsingsdatum 18-10-2010

Sinds januari 2010 is het Kennisplatform Administratieve Software actief en zijn er drie drukbezochte bijeenkomsten geweest en een aantal workshops. Doel van het Kennisplatform is softwareleveranciers direct in contact te brengen met andere stakeholders, zodat ondermeer aanpassing van software aan de laatste ontwikkelingen sneller gerealiseerd kan worden.

Deelnemers zijn zowel softwareleveranciers voor het (groot) MKB als veel kleinere softwareleveranciers. Daarnaast participeren stakeholders die graag met softwareleveranciers in overleg willen, zoals SBR, de Digipoort, de Belastingdienst (horizontaal toezicht, verminderen administratieve lasten, verbeteren kwaliteit van toezicht), de banken (SEPA, kwaliteit van financiële gegevens), Economische Zaken (e-factureren, e-herkenning), accountants (auditeren van digitale administraties). Door softwareleveranciers direct in contact te brengen met andere stakeholders kan veel onduidelijkheid en onzekerheid uit de markt worden gehaald en kunnen softwareleveranciers beter anticiperen op ontwikkelingen. Voorzitter van het Kennisplatform is Gerard Bottemanne van Softwarepakketten.nl, een al vele jaren bestaande vergelijkingssite van administratieve software.

Op het Jaarcongres van ECP-EPN wordt een speciale bijeenkomst georganiseerd over de snelle ontwikkelingen rond de invoering van de Single Euro Payment Area (SEPA) door de Nederlandse Vereniging van Banken in samenwerking met het Kennisplatform. Tijdens de laatste bijeenkomst bleek veel draagvlak voor het maken van afspraken/richtlijnen voor het verzenden en  verwerken van elektronische facturen via een webservice en via e-mail. Softwareleveranciers hoeven dan geen bilaterale afspraken meer te maken over het uitwisselen van gegevens. Voor de bijeenkomst tijdens het Jaarcongres kunt u zich  aanmelden via  www.jaarcongresecp-epn.nl.    

Mocht u meer informatie wensen over het Kenniscentrum Administratieve Software, dan kunt u terecht bij Gerard Bottemanne (ghb@ghbned.nl) of bij Jelle Attema ( Jelle.attema@ecp-epn.nl).

Of de website www.softwarepakketten.nl/kennisplatform bezoeken.

Categorie(n) Kennisplatform Administratieve software, Gebruikersgroepen, SEPA, Soort > Boekhoudsoftware, Standaardisatie, (open)standaarden, Soort > (Elektronisch) factureren
Internet URL http://www.ecp-epn.nl/kennisplatform-administratieve-software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED