Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Goed voorbereid aan de gang met SBR: heeft u nog vragen, stel ze dan nu!

Plaatsingsdatum 23-02-2011
Berichtdatum 23 februari 2011

De uitrol van SBR/XBRL is op dit moment in volle gang. Steeds meer softwareleveranciers melden SBR-ready te zijn en intermediairs laten zich informeren over de implementatie van SBR. Dat neemt niet weg dat er nog de nodige vragen zijn om SBR optimaal te kunnen gebruiken in de praktijk. Daarom organiseert ECP-EPN op 7 april 2011 de bijeenkomst "goed voorbereid aan de gang met SBR".

Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor softwareleveranciers en branche- en beroepsorganisaties.

Softwareleveranciers en branche- en beroepsorganisaties worden in de gelegenheid gesteld om antwoord te krijgen op eventuele vragen die zij (of hun cliënten en leden) hebben over het SBR programma bij de overheid en de banken.   

Voor deze bijeenkomst worden o.a. uitgenodigd: Rijksregiseur SBR, Logius, KvK, Belastingdienst, CBS, deelnemende banken, VNO/NCW, beroeps- en branche organisaties, XBRL Serviceproviders, Certificate Service providers (CSP's) en leveranciers van financieel administratieve, rapportage - en fiscale aagiftesoftware.

Op 14 april 2011 wordt de ICT Accountany SBR/XBRL Praktijkdag voor intermediairs gehouden. Zoals de naam al zegt is deze bijeenkomst specifiek bedoeld voor en afgestemd op intermediairs die met SBR/XBRL aan de slag willen.

Uw vragen
Om o.a. Logius en de uitvragende partijen de gelegenheid te geven een duidelijk antwoord te kunnen geven op vragen die spelen in de markt, vragen wij softwareleveranciers en intermediairs (accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren) medewerking voor het volgende:

Kunt u, eventueel in overleg met uw gebruikers, ons aangeven welke drempels en knelpunten u ervaart met betrekking tot het SBR programma en welke vragen u hebt? Op de XBRLmonitor is een actueel overzicht van bestaande vragen en de status van antwoorden (www.ictaccountancy.nl/xbrlmonitor).

Per vraag, c.q. drempel of knelpunt vernemen we graag:

  • Wie is probleemeigenaar: wie heeft deze vraag gesteld of ervaart dit knelpunt: u zelf, een intermediair of wilt u liever de vraag in zijn algemeenheid stellen (anoniem).
     
  • Mag deze vraag op de website van xbrlmonitor gepubliceerd worden?
     
  • Welke oplossingsrichtingen hebt u voor ogen en wie daarbij een rol moeten spelen?
    Tenzij u expliciet anoniem  de vraag wilt doorgeven, nemen wij aan dat de vraag openbaar is en ook op websites als xbrlmonitor vermeld mag  worden.

Het verzamelen en distribueren van de vragen is in handen van onderzoeksbureau GBNED, op verzoek van ECP-EPN.NL. Vandaar dat u uw vragen kunt mailen aan sbrvragen@gbned.nl. U kunt uw vragen natuurlijk ook inbrengen via uw branche- of beroepsorganisatie.

Vragen, drempels of knelpunten kunnen ingeleverd worden tot uiterlijk 24 maart a.s. Zodat er voldoende tijd is voor het beantwoorden van uw vragen.

Bijwonen bijeenkomst 7 april a.s.
De bijeenkomst op 7 april a.s. is bedoeld voor softwareleveranciers, branche- en beroepsorganisaties en wordt gehouden bij VNO-NCW te Den Haag. Vanaf 12.30 uur is een inlooplunch en vanaf 13.30 uur start het officiële programma. Wilt u als softwareleverancier de bijeenkomst op 7 april a.s. bijwonen en antwoord krijgen op uw vragen over SBR/XBRL? Geef u dan op om deze bijeenkomst bij te wonen. U kunt uzelf en/of een collega aanmelden door een mail te zenden aan gerard@gbned.nl onder vermelding van "SBR/XBRL 7 april 2011" en uw bedrijfsnaam en de personen die deelnemen.

Voor vragen over dit initiatief kunt u contact opnemen met Jelle Attema van ECP-EPN, via e-mail jelle.attema@ecp-epn.nl of met Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED, via e-mail
gerard@gbned.nl.

Categorie(n) SBR / XBRL , Soort > Belastingen, Juridisch en Subsidie, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Kennisplatform Administratieve software, Soort > Managementinformatie
Bronvermelding ECPP-EPN, onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.ictaccountancy.nl/xbrlmonitor

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED