Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Side event Jaarcongres ECP-EPN: eHerkenning voor softwareleveranciers en de accountancy, 17 november 2011

Plaatsingsdatum 26-10-2011
Berichtdatum 26 oktober 2011

Side event: Kennis Platform Administratieve Software
Tijdens het Jaarcongres ECP-EPN op 17 november a.s. organiseert het Kennisplatform administratieve software een side event met als thema: eHerkenning biedt nieuwe kansen voor leveranciers van administratieve software, accountants- en administratiekantoren.
Deelname is gratis.

Agenda side event over eHerkenning (van 13.00 - 14.30 uur):

 1. Opening en welkom door dagvoorzitter Indra Henneman (projectleider eHerkenning, ICTU). 
   
 2. Korte inventarisatie openstaande vragen en antwoorden n.a.v. recente ontwikkelingen authenticatie en autorisatie en de belastingdienst, zoals het uitfaseren van BAPI-PIN en BAPI-verzamelcertificaten (Gerard Bottemanne, voorzitter kennisplatform administratieve softtware).
   
 3. Naar aanleiding van het advies van de Adviescommissie Authenticatie en Autorisatie: welke kansen biedt eHerkenning voor leveranciers administratieve software en intermediairs. (Douwe Lycklama, programmabureau eHerkenning).
   
 4. Ervaring in de praktjk. Strategische en zakelijke redenen van Adbeco Accountants- en Belastingadviseurs om authenticatie en autorisatie in te richten op basis van eHerkenning; wat zijn hun ervaringen? Welke wensen hebben zij rond eHerkenning? (Marcel Brust AA CB,  Compliance Officer van Adbeco Accountants en Belastingadviseurs).
   
 5. Paneldiscussie onder leiding van Indra Henneman. Met de sprekers en de zaal over het thema: biedt eHerkenning nieuwe kansen en welke eisen stelt dat aan verdere ontwikkeling van eHerkenning?

Het "side event: Kennis Platform Administratieve Software" maakt onderdeel uit van het ECP-EPN jaarcongres op 17 november 2011 in het Circustheater te Scheveningen.

Aanmelden
U kunt zich gratis aanmelden om deel te nemen aan het Jaarcongres ECP-EPN en het side event, zoals hiervoor genoemd. Via: http://www.jaarcongresecp-epn.nl/index.php/tickets/
(Vinkt u dan wel even de sessie "kennisplatform administratieve software" aan van 13.00 - 14.30 uur).

Het jaarcongres biedt meer in relatie tot eHerkenning.
Bijzonder relevant is ook onderstaande presentatie van Cor Franken in het ochtendprogramma “de Toepassing” waarin Cor het advies van de commissie Authenticatie en Autorisatie over de verdere ontwikkeling van eHerkenning toelicht.

10.00-11.00 uur Digitale identiteit/e-herkenning
Cor Franke (Forum Standaardisatie, eHerkenning) over: Electronisch zaken doen met de overheid, hoe gaat dat straks in zijn werk? Cor Franke gaat in zijn presentatie in op vraagstukken rond authenticatie,  autorisatie en beveiligingsniveau's bij de overheid. Daarnaast vertelt hij over verschillende initiatieven van de overheid die voor een veilige en gebruiksvriendelijke digitale identiteit zorgen zoals eHerkenning. Hij gaat daarbij in op het advies van de Adviescommissie Authenticatie en Autorisatie die zijn eindrapport naar verwachting vooraf zal opleveren.

Jaap Schokkenkamp (manager relations Thuiswinkel.org), vertelt over de wens van ondernemend Nederland naar een efficiënte oplossing voor e-identity.

Jaarcongres ECP-EPN
17 november 2010
09.30 - 18.00 uur
Circustheater te Scheveningen

Mis dit unieke congres niet en meldt u direct GRATIS aan op:
http://www.jaarcongresecp-epn.nl/index.php/tickets/

Meer informatie over eHerkenning en het Kennisplatform Administratieve software.

Categorie(n) Kennisplatform Administratieve software, Branche > Overheid en semi overheid, Soort > ICT Beheer authenticatie en autorisatie, Branche > Accountantskantoren, Branche > ICT bedrijven
Bronvermelding Kennisplatform adminisratieve software
Internet URL http://www.jaarcongresecp-epn.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Aan bod komen ontwikkelingen als PSD2, AVG-proof, RGS, UBL, PEPPOL en APIs.
Afgestemd op leveranciers van administratieve software en andere geïnteresseerden.
Meer informatie en aanmelden...


Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED