Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Werkkostenregeling binnen salaris- en boekhoudsoftware

Plaatsingsdatum 25-08-2014
Berichtdatum 25 augustus 2014

Nieuwe versie Oktober 2014

Over de werkkostenregeling (WKR) zelf is al genoeg geschreven. Dit rapport gaat met name in op de wijze waarop deze regeling ondersteund wordt door salaris- en boekhoudsoftware. En biedt een handvat om de ondersteuning van de regeling te bespreken met uw softwareleveranciers. Ook bevat het rapport enkele voorbeelden van de wijze waarop de WKR is opgelost binnen softwaresystemen.

In de meest ideale situatie is sprake van een functie of module "werkkostenregeling" die ondersteund wordt (of eigen gevoed) door zowel de boekhouding als de salarisadministratie. Anders bent u aangewezen op het extracomptabel bijhouden van gegevens. En dat lijkt verre van efficiënt. De subtitel van deze uitgave luidt dan ook “brug tussen salaris- en boekhoudsoftware”.

Het rapport kent de volgende conclusies en aanbevelingen als het gaat om het voeren van de werkkostenregeling:

  1. Verreweg de meeste leveranciers van salarissoftware hebben voorzieningen getroffen om de werkkostenregeling te administreren binnen hun software.
       
  2. Het aantal boekhoudpakketten dat specifieke voorzieningen heeft getroffen om de werkkostenregeling uit te voeren is zeer beperkt te noemen. Het gaat dan om de eigenschappen, zoals genoemd onder 4.2 van het rapport (zoals het bepalen van de vrije ruimte) en niet alleen de mogelijkheid om extra grootboekrekeningen of een of meer kostenplaatsen aan te maken. Dat laatste is feitelijk een standaard functionaliteit die niet specifiek betrekking heeft op de werkkostenregeling.
      
  3. Als uw salaris- en boekhoudsoftware van één softwareleverancier afkomstig is dan is een  geïntegreerde oplossing aan te bevelen. U kunt hier in elk geval naar informeren.
      
  4. Als uw salaris- en boekhoudsoftware, in tegenstelling tot hiervoor genoemd, afkomstig is van verschillende softwareleveranciers, informeer dan naar de koppeling c.q. integratie tussen de software bij betreffende leveranciers. 

Lees verder...
Het complete rapport "Werkkostenregeling binnen salaris- en boekhoudsoftware: brug tussen salaris- en boekhoudsoftware" is GRATIS op te vragen in PDF formaat. U wordt dan ook automatisch via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuwe versies van dit rapport en van relevante ontwikkeling op het gebied van onder ander ICT en administratieve software.
Naar opvragen gratis rapport: werkkostenregeling binnen salaris- en boekhoudsoftware...

 

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, Soort > Loon- en salarisadm. en HRM
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Terugblik en presentatie praktijkdag digitaal dossierbeheer en data-analyse in het teken van RGS (14-3-2018) [15-03-2018]

Gratis rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2018 [13-03-2018]

Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) [06-03-2018]

Onderzoeksbureau GBNED heeft maart 2018 het Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Kleisteen voor hun gelijknamige online boekhoudsoftware [05-03-2018]

Marktanalyse zelfroosteren: met complete aanbod zelfroostersoftware [25-02-2018]


Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED