Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Dinsdag 24 april a.s. is een gratis bijeenkomst gepland van het Kennisplatform administratieve software die voor een belangrijk deel aan SEPA is gewijd

Plaatsingsdatum 25-02-2012
Berichtdatum 25 februari 2012

Dinsdag 24 april a.s. is een gratis bijeenkomst gepland van het Kennisplatform administratieve software die voor een belangrijk deel aan SEPA is gewijd. Doelgroep voor deze bijeenkomst zijn Softwareleveranciers en IT-adviseurs die SEPA functionaliteit mogelijk willen maken binnen hun systemen. 

Op het (middag)programma staat onder meer:

SEPA; toelichting op de rol van het Nationaal Forum SEPA
Inmiddels is de definitieve overgang naar SEPA aan feit. Uiterlijk 1 februari 2014 kunnen overschrijvingen en incasso's in de deelnemende landen alleen nog maar in SEPA formaat plaatsvinden. Dit geldt ook voor betalingsverkeer binnen Nederland. Alle administratieve software (boekhouden, salarissen, ledenadministratie, etc.) dat iets doet met betalingsverkeer via banken moet op tijd aangepast zijn. Softwareleveranciers worden, volgens het nationaal migratieplan, geacht op 1 oktober 2012 klaar te zijn voor de overgang naar SEPA. Zo kunnen 'early-adaptors' alvast de overstap maken.
Door: Gaston J.A. Aussems, Programmabureau SEPA, De Nederlandsche Bank
   
SEPA; vanuit de softwareleverancier bezien
Softwareleveraniers zijn bezig om hun software gereed te maken voor het SEPA tijdperk. Het gaat dan om zaken als: opname van IBAN en BIC, aanpassen van bestandsformaten voor overschrijvingen en incasso's, de mogelijkheid om mandaatgegevens op te geven per incasso. In sommige gevallen moet rekening gehouden worden met bankspecifieke aanpassingen en aanvullingen. Wat is de ervaring en waar moet u als softwareleverancier rekening mee houden?
Door: Leo Mommersteeg, SAP Nederland B.V.
         
SEPA; toelichting op de uitgave 'Overgang van Clieop naar SEPA'.
Dit rapport beschrijft de betalingsinstrumenten in het SEPA tijdperk en gaat tevens in op de afwijkingen en aanvullingen per bank, voor zover de banken meewerken aan dit laatste.
Door: Gerard Bottemanne, onderzoeksbureau GBNED

Categorie(n) SEPA, Kennisplatform Administratieve software, Soort > Treasury-, Cash en Payment management
Bronvermelding ECP en GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED