Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

Cloud Computing heeft de toekomst voor het MKB

Plaatsingsdatum 16-03-2012
Berichtdatum 16 maart 2012

Dankzij Cloud Computing kunnen ondernemers besparen op de kosten van ICT. Vooral MKB-ondernemers kunnen zo eenvoudig en relatief goedkoop beschikken over de modernste technologie. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I).

Met Cloud Computing kun je zonder rompslomp via computernetwerken gebruik maken van ICT toepassingen. Zo kunnen startende ondernemers via de Cloud veel sneller en goedkoper emaildiensten en opslag van data regelen dan zelf een server aan te schaffen en te onderhouden.

Het gebruik van Cloud Computing heeft ook nadelen. Zo moet er meer duidelijkheid komen over de beveiliging van en controle over data via de Cloud. Daarnaast bestaan er zorgen over de leveringszekerheid van bepaalde diensten. Ook is niet altijd duidelijk voor ondernemers of het gebruik van Cloud Computing voldoet aan internationale wetgeving.

Belemmeringen wegnemen
Daarom wil ik samen met het bedrijfsleven belemmeringen wegnemen en het veilig toepassen van Cloud Computing mogelijk maken”, aldus minister Verhagen. Hij zal daarvoor met de aanbevelingen uit dit onderzoek samen met ondernemers en aanbieders van Clouddiensten een plan uitwerken.

Rapport
Het complete rapport 'Cloud Computing, fundament op orde' is beschikbaar als PDF document.
Download rapport...

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Nieuwsbericht Rijksoverheid, ministerie EL&I
Internet URL Nieuwsbericht Rijksoverheid, ministerie EL&I

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED