Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

SEPA Softwarematrix (met inzicht in afwijkingen per bank)

Plaatsingsdatum 28-04-2012
Berichtdatum 27 april 2012

Het European Payments Council (EPC) heeft voor SEPA (overboekingen en incasso's) de implemtation Guidelines uitgewerkt.  

De gezamenlijke banken in Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben op hun beurt technische documentatie uitgewerkt in zogeheten 'Implementation Guidelines for the Netherlands' (o.b.v. EPC implementation Guidelines en ISO 20022).

Enkele banken in Nederland (ABN-Amro, ING en Rabobank) hebben eigen Guidelines met weer enkele afwijkingen op de Nederlandse standaard.

SEPA Softwarematrix (bijgewerkt 16 juni 2012)
Onderzoeksbureau heeft het initiatief genomen om de SEPA Softwarematrix samen te stellen. De SEPA Softwarematrix beoogt duidelijkheid te verschaffen over de afwijkingen in Nederland per bank in één compleet overzicht. 

Onderzoeksbureau GBNED heeft tevens een uitgebreid rapport samengesteld over de overgang naar SEPA. Dit rapport geeft inzicht in: de verschillende betalingsinstrumenten en de gevolgen van SEPA, informatie per bank, IBAN en BIC, gevolgen voor administratiesystemen en openstaande- en aandachtspunten.

Het complete (ruim 25 pagina's tellend) rapport EN de SEPA Softwarematrix zijn GRATIS op te vragen in PDF formaat. U wordt dan ook automatisch via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuwe versies van dit rapport en van relevante ontwikkeling op het gebied van onder ander ICT en administratieve software.
Naar opvragen gratis rapport: van clieop naar SEPA en de SEPA Softwarematrix...

Categorie(n) SEPA
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED