Softwarepakketten.nl

Onderzoek

SEPA Softwarematrix (met inzicht in afwijkingen per bank)

Plaatsingsdatum 28-04-2012
Berichtdatum 27 april 2012

Het European Payments Council (EPC) heeft voor SEPA (overboekingen en incasso's) de implemtation Guidelines uitgewerkt.  

De gezamenlijke banken in Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben op hun beurt technische documentatie uitgewerkt in zogeheten 'Implementation Guidelines for the Netherlands' (o.b.v. EPC implementation Guidelines en ISO 20022).

Enkele banken in Nederland (ABN-Amro, ING en Rabobank) hebben eigen Guidelines met weer enkele afwijkingen op de Nederlandse standaard.

SEPA Softwarematrix (bijgewerkt 16 juni 2012)
Onderzoeksbureau heeft het initiatief genomen om de SEPA Softwarematrix samen te stellen. De SEPA Softwarematrix beoogt duidelijkheid te verschaffen over de afwijkingen in Nederland per bank in één compleet overzicht. 

Onderzoeksbureau GBNED heeft tevens een uitgebreid rapport samengesteld over de overgang naar SEPA. Dit rapport geeft inzicht in: de verschillende betalingsinstrumenten en de gevolgen van SEPA, informatie per bank, IBAN en BIC, gevolgen voor administratiesystemen en openstaande- en aandachtspunten.

Het complete (ruim 25 pagina's tellend) rapport EN de SEPA Softwarematrix zijn GRATIS op te vragen in PDF formaat. U wordt dan ook automatisch via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuwe versies van dit rapport en van relevante ontwikkeling op het gebied van onder ander ICT en administratieve software.
Naar opvragen gratis rapport: van clieop naar SEPA en de SEPA Softwarematrix...

Categorie(n) SEPA
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED

Terug

Gerelateerde berichten

Terugblik en presentatie praktijkdag digitaal dossierbeheer en data-analyse in het teken van RGS (14-3-2018) [15-03-2018]

Gratis rapport: digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2018 [13-03-2018]

Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) [06-03-2018]

Onderzoeksbureau GBNED heeft maart 2018 het Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Kleisteen voor hun gelijknamige online boekhoudsoftware [05-03-2018]

Marktanalyse zelfroosteren: met complete aanbod zelfroostersoftware [25-02-2018]


Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED