Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Bank, intermediair en softwareleverancier leren van elkaar in ketentest FRC

Plaatsingsdatum 28-06-2012
Berichtdatum 28 juni 2012

Vrijdag 14 juni 2012, klokslag 17.00 uur, klonk het definitieve eindsignaal voor de partijen die participeerden in de tweede ketentest van het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC). Met de aanlevering van de laatste benodigde kredietrapportages om in aanmerking te komen voor het predicaat SBR voor banken, hebben 16 partijen het predicaat Brons of Zilver in de wacht gesleept. Partijen die dit predicaat hebben, kunnen kredietrapportages kwalitatief goed in SBR-formaat naar de banken sturen en dit ICT-matig goed faciliteren. De banken binnen het FRC (ABN AMRO, ING en de Rabobank), intermediairs en softwareleveranciers zochten elkaar nadrukkelijk op in de ketentest en wisselden ervaringen uit. Zo blijken accountants en bankiers soms heel anders te denken over dezelfde dingen en zijn de steeds veranderende taxonomieën de continue jeuk voor elke hierbij betrokken softwareleverancier. Maar het sentiment is wel helder; SBR is de toekomst, dit waait niet over.

De banken kunnen hun kredietprocessen voeden met kwalitatief betere informatie wanneer de data in SBR, in één keer goed worden aangeleverd. Een bijkomstig effect voor de banken is dat deze data bijdragen aan het goed kunnen benchmarken. Voor intermediairs en hun klanten leidt het gebruik van SBR tot efficiencyverhoging en hiermee tot administratieve lastenverlichting, mits hun interne administratieve organisatie in voldoende mate geautomatiseerd is.

Reactie FRC op ketentest
Het FRC in een reactie op de ketentest: ‘Deze 2e integrale ketentest toont aan dat het goed mogelijk is om in circa. 3 maanden als kleine of grote intermediair samen met de software- en/of portalleverancier in SBR te kunnen gaan aanleveren aan de banken. Voor ons is dit een positief en waardevol traject. De feedback van onze ketenpartners levert kwalitatieve informatie op waarmee we bijvoorbeeld de taxonomie kunnen verbeteren. De aanlevering in SBR aan banken bevordert de samenwerking in de keten tussen ondernemer, intermediair en bank. Partijen gaan immers van dezelfde informatie uit, die in één keer goed wordt aangeleverd.

Lees complete artikel "Bank, intermediair en softwareleverancier leren van elkaar in ketentest FRC" in PDF formaat met uitgebreide reacties van betrokkenen.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding FRC
Internet URL http://www.rapportageportaal.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED