Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Verslag bijeenkomst Kennisplatform administratieve software 11-4-2013: eFactureren, Creditmanagement en eMandates

Plaatsingsdatum 14-04-2013
Berichtdatum 12 april 2013

De eerste bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software in 2013 vond, net als in 2012, plaats op het Factuurcongres in het Evoluon Eindhoven. De volgende onderwerpen stonden op het programma, waarbij tevens enkele presentaties beschikbaar zijn: 4-rollenmodel eFactureren, Creditmanagement software en eMandates in het SEPA Euro-incasso tijdperk.

 • Het 4-rollenmodel voor elektronisch factureren;
  Een samenwerking tussen Billing Service Providers (BSP's) en leveranciers van administratieve software om te komen tot het automatisch verzenden en boeken van facturen. Onder de naam Simplerinvoicing.
  Presentatie gegeven door: Tony van Oorschot, SRA. 
  Opvragen presentatie 4-rollenmodel elektronisch factureren (PDF).
       
 • Creditmanagement software;
  Sinds januari 2013 werken Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED (www.gbned.nl) en Marcel Wiedenbrugge van WCMConsult (www.wcmconsult.com) intensief samen aan de samenstelling van het onafhankelijke rapport “Credit Management Software - Nederlandse Markt 2013”. Op basis van dit rapport is Creditmanagement software toegelicht. Met name is ingegaan op functionaliteit die voor een deel ook aanwezig wordt geacht in boekhoud- en ERP software.
  Presentatie gegeven door: Marcel Wiedenbrugge, WCMConsult.
  Opvragen gratis rapport "Creditmanagement Software 2013" .
      
 • SEPA eMandates: welke oplossing bieden de banken voor het elektronisch machtigen voor SEPA Direct Debit?
  Zoals ook in de Taskforce SEPA Nederland bekend is gemaakt zijn de banken eind vorig jaar begonnen met het verder uitwerken van de oplossing voor elektronisch machtigen. Daar worden vanuit Europa eisen aan gesteld, deze eisen zijn vertaald naar de Nederlandse situatie en worden afgestemd met koepelorganisaties en belangrijke marktpartijen. Er is ingegaan op de stand van zake in de uitwerking, de belangrijkste kenmerken van de oplossing en de planning van introductie. Medio 2015 is SEPA eMandates gepland in Nederland. 
  Presentatie gegeven door: Allard Keuter, Betaalvereniging.
  Opvragen presentatie SEPA eMandates (PDF).

Volgende bijeenkomst
Juni a.s. is er een volgende bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software gepland. U  kunt informatie krijgen en/of onderwerpen aandragen via Gerard Bottemanne (gerard@gbned.nl) of Jelle Attema (jelle.attema@ecp.nl).

Categorie(n) Branche > Financials, Kennisplatform Administratieve software, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren, SEPA, Soort > Open banking, TMS en Payment management, Soort > Creditmanagement en Incasso, Soort > Boekhoudsoftware, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding ECP en GBNED
Internet URL ECP en GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED