Softwarepakketten.nl

Onderzoek

In vijf stappen naar een veiligere accountantspraktijk

Plaatsingsdatum 29-11-2013
Berichtdatum November 2013

Informatiebeveiliging is cruciaal voor het overleven van uw accountants- of administratiekantoor. Volgens onderzoek van EY dat zij in oktober publiceerden is cybercrime mondiaal de grootste bedreiging voor het voortbestaan van organisaties. Het is met name een risico voor u als accountant of administrateur aangezien informatie wellicht uw enige productiefactor is.

Door verregaande automatisering vindt communicatie steeds meer plaats tussen systemen en niet meer tussen mensen, waardoor fouten en onzorgvuldigheden een veel grotere impact op uw organisatie hebben, dan vroeger het geval was.

De beveiliging van uw informatie overlaten aan uw IT dienstverlener is niet voldoende. U bent zelf verantwoordelijk voor een adequate inrichting van beveiliging in uw organisatie, omdat informatiebeveiliging breder is dan alleen de techniek. Ook proces en mens dienen beveiligd te worden. Maar hoe komt dit tot stand? Een vijftal stappen kunnen u op weg helpen.

1. Kies een standaard
Gelukkig hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. In februari publiceerde het College bescherming persoonsgegevens (CBP) richtsnoeren ter verduidelijking van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), waarin zij onder andere adviseerde gebruik te maken van algemeen geaccepteerde beveiligingsstandaarden bij het inrichten van informatiebeveiliging in uw organisatie.

De meest geaccepteerde beveiligingsstandaard in Nederland is ISO 27002, ook wel de code voor informatiebeveiliging genoemd. Deze standaard wordt door het CBP dan ook bij naam genoemd in haar richtsnoeren. ISO 27002 voorziet in een verzameling best-practice beveiligingsstandaarden met verschillende beveiligingsniveaus, die u naar eigen inzicht kan selecteren om aan uw beveiligingsbehoefte te voldoen.

Lees verder PDF document voor de andere stappen...

 

Categorie(n) Branche > ICT bedrijven, Soort > ICT Beheer en Beveiliging, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Docco
Internet URL http://www.docco.nl

Terug

 

CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED