Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Presentaties Cloud computing en eFactureren beschikbaar van gelijknamig congres op 10 december 2013

Plaatsingsdatum 11-12-2013
Berichtdatum December 2013

Op dinsdag 10 december 2013 vond in Hoevelaken het "ICT Accountancy & financials congres: Cloud computing en eFactureren" plaats.

Van de volgende onderwerpen en sprekers zijn presentaties beschikbaar:

 • Cloud computing: een inleiding;
  Er zijn verschillende verschijningsvormen van cloud computing. Kennis hiervan is nodig om deze te onderscheiden en een relatie te leggen met de mogelijke bedrijfsrisico’s die met een Clouddienst verbonden kunnen zijn. Dan kunt u interne beheersingsmaatregelen treffen. Ook het gebruik van eigen hulpmiddelen door werknemers als smartphones en tablets, aangeduid als BYOD (bring your own device) spelen hierbij een rol. Bij het keuze-proces dat een onderneming kan doorlopen bij de afweging wel of geen gebruik te maken van Cloud Computing kan ook de accountant een belangrijke rol spelen. 
  Opvragen presentatie Jan Pasmooij, RE RA RO (PDF).
          
 • ZekerOnline; keurmerk voor online boekhouden;
  Aanbieders van online boekhoudsoftware kunnen sinds kort het keurmerk Zeker-Online aanvragen. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid, continuïteit, kwaliteit in functionaliteit en juridische zekerheid van de cloud. Naast de fiscus hebben cloudproviders, aanbieders van boekhoudsoftware en het Platform voor de InformatieSamenleving ECP bijgedragen aan de totstandkoming van het keurmerk Zeker-Online. De opzet van het keurmerk is nu voltooid. 
  Opvragen presentatie Bert Tuinsma RA, voorzitter stichting Zeker Online (PDF).
       
 • Cloud computing, Office365 en visie Microsoft;  
  Cloud computing neemt een enorme vlucht en de innovaties volgen elkaar in een hoog tempo op. Wat is de stand van zaken en wat kunt u van Microsoft verwachten op het gebied van kantoorautomatisering uit de Cloud ondersteunt met een demo van Office 365.
  Opvragen presentatie Hans van der Meer, Microsoft (PDF).
         
 • Praktijkervaring Office365 in de accountancy
  Office 365 wordt in de accountancypraktijk toegepast in combinatie met digitaal documentbeheer. Alle documenten worden gescand en opgeslagen in de cloud, waarna ze eenvoudig weer terug zijn te vinden. 
  Opvragen presentatie Jan Rosier RA (PDF).
        
 • SimplerInvoicing als netwerk voor elektronisch factureren;
  SimplerInvoicing is een samenwerkingsverband van e-invoicing en ERP / accounting software providers en e-invoicing service providers die het gemeenschappelijke doel hebben om e-invoicing toegankelijk te maken voor iedereen. De oprichting van SimplerInvoicing wordt gesponsord en gesteund door het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken, maar is geenszins beperkt tot de Nederlandse markt.
  Opvragen presentatie Mark Baaijens, Innopay (PDF).
           
 • eVerbinding als oplossing binnen SimplerInvoicing;
  Echt digitaal factureren van begin tot eind in combinatie met het automatiseren van het administratieve proces is niet meer dan logisch in een maatschappij waar online de standaard is voor vele MKB'ers. Logisch blijkt echter al jaren niet gelijk aan realiteit. Waarom? Het vereist samenwerking tussen ondernemers, accountants én software-leveranciers. De hele keten laat geld en kansen liggen, jammer en onnodig in tijden die vragen om echte verandering.
  Opvragen presentatie Johan Schaeffer, eVerbinding (PDF).
       
 • Cloud computing als administratieve dienstverlening
  Yntema & Kersten administratie- en belastingadvieskantoor is een jonge administratieve dienstverlener die cloud computing in haar volle omvang benut. Klanten leveren boekings-documenten digitaal aan via het principe van scannen en herkennen. Via een portal worden rapportages (zoals belastingaangiftes) beschikbaar gesteld aan klanten (zowel zakelijk als particulier) om on-line goed te keuren. Boekhouden, salarisadministratie en dossiervorming vinden allemaal plaats via de Cloud. Bij Yntema & Kersten levert Cloud computing een tijdwinst op die zich vertaalt in meer doen met minder mensen.   
  Opvragen presentatie Jurre C. Yntema (Accountant in Business) (PDF).

- Meer over cloud computing...
- Meer over elektronisch factureren...

Tip
Gratis: Gids Boekhoudsoftware 2014
De Gids Boekhoudsoftware 2014 geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar:
1. ZZP'ers en klein MKB;
2. Middelgrote bedrijven (MKB);
3. Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals).
Zo ziet u ook welke boekhoudsoftware via de cloud wordt aangeboden. 
Gratis opvragen "Gids Boekhoudsoftware 2014"...

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Financials, XML Auditfiles, SAAS, Cloud Computing, XML en JSON, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED