Softwarepakketten.nl

White papers

Nieuwe ethernet technologie cruciaal voor veilig draadloos netwerk

Plaatsingsdatum 30-01-2014
Berichtdatum 30 januari 2014

Steeds meer organisaties schakelen over op een volledig draadloos netwerk, onder andere voor het ondersteunen van een Bring Your Own Device (BYOD) beleid. Dat betekent dat ze nieuwe vaste, draadloze en beveiligde netwerkoplossingen in huis moet halen. Zo kunnen vaste medewerkers en bezoekers met hun devices optimaal gebruik maken van internetverbindingen. Maar het beveiligen van een dergelijk draadloos netwerk is geen sinecure, aldus Tonko de Wit, marketing manager van ZyXEL dat breedbandoplossingen levert. Er komen veel zaken bij kijken waar IT-afdelingen rekening mee moeten houden, zoals het opzetten van beveiligingsregels en het benutten van moderne netwerktechnologie die er voor zorgt dat er een hoge performance wordt geleverd.

Steeds meer organisaties willen hun werknemers, klanten en partners tevreden houden met een WiFi netwerk. Dat geldt niet alleen op kantoor, maar ook in hotels, restaurants, benzinestations, concertzalen en festivals. Volgens Tonko de Wit moet elk wireless netwerk proactief beveiligd zijn indien het BYOD wil ondersteunen. “Bij BYOD heb je te maken met het feit dat het persoonlijke device van een werknemer niet altijd even goed tegen malware beveiligd is als een apparaat van het bedrijf. Je moet dus de beveiliging van je wireless netwerk op een hoog niveau zetten. Je kan dat doen door antivirus in het wireless access points toe te passen die de verbinding met devices permanent controleert, zodat eventuele malware wordt gevonden op het BYOD apparaat.

Download white paper van ZyXEL "Nieuwe ethernet technologie cruciaal voor veilig draadloos netwerk" (PDF).

Categorie(n) Soort > ICT beheer en beveiliging
Bronvermelding Zyxel
Internet URL http://www.zyxel.nl

Terug

Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED