Softwarepakketten.nl

White papers

Supply Chain integratie in de cloud, inclusief 7 praktische tips om sneller samen te werken

Plaatsingsdatum 05-02-2014
Berichtdatum Februari 2014

Hoe kunnen MKB bedrijven, specifiek in B2B situaties, slimmer samenwerken met hun leveranciers en sneller reageren op marktveranderingen?

In onze white paper (zie onderaan) geven wij u een aantal praktische tips over hoe u uw orderadministratie kunt verminderen en sneller producten naar de markt kunt brengen. Daarnaast wordt er een concreet voorbeeld genoemd van een fabrikant van landbouwmachines die met TradeCloud minder voorraadhoudend is en sneller kan inspelen op veranderingen in klantvraag.

Te veel handmatig werk, geen inzage in de keten
De afgelopen jaren hebben MKB bedrijven die actief zijn in business-to-business grote stappen gezet op het gebied van interne efficiency verbeteringen en automatisering. Hierbij zijn ERP systemen geïmplementeerd van Exact, Unit4, SAP of vergelijkbaar waarmee de interne inkoop- en verkoopprocessen grotendeels zijn geautomatiseerd. Kijken we echter naar hoe deze bedrijven met hun klanten en leveranciers communiceren dan zien we vaak nog dat er dat er gebruik gemaakt wordt van emails, telefoon, fax of zelfs papieren communicatie.

De drie kernproblemen die hierbij gepaard gaan zijn:

  1. Veel laagwaardig, foutgevoelig administratief werk (overtypen);
  2. Geen inzage in processen en voorraden bij de leverancier;
  3. Ongestructureerde communicatie, niet ‘in context’, wat hebben we eigenlijk afgesproken?

Door deze manier van werken is er bij veel bedrijven geen inzage in de totale keten en zijn er administratief grote muren om bedrijven heen gebouwd. Het is bijna onmogelijk om leveranciers naar dezelfde informatie te laten kijken en actief op te laten reageren. Daarbij komt dat iedereen bijna dezelfde informatie ook nog eens 10 tot 20 keer opslaat. Allemaal dezelfde informatie over verschillende systemen en organisaties. Inefficient en onnodig duur.

Meer transparantie, sneller samenwerken
Als we kunnen groeien, gaan we dan meer mensen aannemen en meer voorraad creëren of gaan we het slimmer aanpakken? In onze visie zal de focus liggen op het slim omgaan met groei, zodat we als organisatie flexibel en wendbaar blijven, maar ook dat we onze klanten en leveranciers meer gaan betrekken in het proces,. Wij noemen dat ‘Lean supply chain collaboration’.

Download de volledige white paper "Supply Chain integratie in de cloud" (PDF) van Tradecloud.

Categorie(n) Soort > ERP, Soort > eBusiness, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Tradecloud
Internet URL http://www.tradecloud.nl

Terug

 

CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED