Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

Presentaties Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's beschikbaar van gelijknamige praktijkdag op 18 maart 2014

Plaatsingsdatum 22-03-2014
Berichtdatum 24 maart 2014

Op dinsdag 18 maart 2014 vond in Hoevelaken de Praktijkdag Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's plaats met inzicht in praktijkervaring en visie. Presentaties zijn beschikbaar, evenals het gratis rapport over digitaal dossierbeheer en werkrprogramma's.

Van de volgende onderwerpen en sprekers zijn presentaties beschikbaar:

 • Werkprogramma en digitaal dossierbeheer VpB-aangiftes
  Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton werkt voor zoveel mogelijk processen met digitaal dossierbeheer. Zo vindt digitaal dossierbeheer niet alleen plaats voor samenstel- en controle opdrachten, maar bijvoorbeeld ook voor werkzaamheden met betrekking tot een VpB- of IB-aangifte. Als één van de eerste kantoren in Nederland heeft Grant Thornton een digitaal werkprogramma voor het samenstellen van een VPB-aangifte. Voor digitaal dossierbeheer en werkprogramma’s maakt Grant Thornton gebruik van UNIT4 Auditor en het werkprogramma voor de vennootschapsbelasting is ontwikkeld in samenwerking met UNIT4 Accountancy.
  Opvragen presentatie Ad van Egmond van Grant Thornton... en opvragen presentatie Sjoerd-Jaap Westra van UNIT4...
       
 • Automatisch genereren werkprogramma op basis van grootboek
  Coney is een vooruitstrevend accountant 3.0 kantoor en aanjager van TUACC. Op het gebied van digitaal dossierbeheer en werkprogramma's heeft Coney gekozen voor een aanpak waarbij risico's en data-analyse op transacties uit de administratie bepalend zijn voor het werkprogramma. De benodigde analyses die passen bij het type client worden m.b.v. queries geautomatiseerd en opgenomen in het digitale dossier. Coney maakt gebruik van door MLE (Make Life Easier) ontwikkelde software die afgestemd is op zowel de controle- als samenstelpraktijk.
  Opvragen presentatie Jorris Joppe van Coney...
       
 • Digitaal dossierbeheer in een accountantspraktijk
  Lekx, Kok en Geerlofs accountants (LKG accountants) werkt sinds oktober 2013 in de samenstelpraktijk met CaseWare Working Papers voor het digitaal dossierbeheer en met CaseWare Financials voor de rapportage. LKG accountants maakt voor werkprogramma’s gebruik van SRA-modellen die kantoorspecifiek zijn gemaakt. Hans van Kats van LKG accountants gaf een presentatie verzorgen over de softwarekeuze en de implementatie daarvan. Tegen welke problemen loop je aan en welke oplossingen zijn er vervolgens? Zowel technische- als organisatorische aspecten komen daarbij aan de orde.
  Opvragen presentatie Hans van Kats van LKG accountants...
       
 • ICT-aspecten bij samenstel- en controlewerkzaamheden
  De ICT bij de ondernemer moet onderwerp zijn bij samenstel- en controleopdrachten. Hoewel ICT-aspecten niet dwingend voorgeschreven worden in de COS voor samenstelopdrachten hebben ondernemers daar wel baat bij. Een voorbeeld is Cloud computing waarbij zaken als beveiliging en continuïteit een belangrijke rol spelen. En controle van back-up procedures mag ook niet ontbreken. Wilco Schellevis van Refine IT verzogt een presentatie over ICT-aspecten bij samenstel- en controlewerkzaamheden.
  Opvragen presentatie Wilco Schellevis van Refine IT...

Aan het eind van de dag zijn enkele conclusies besproken op basis van het "Rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2014".
Meer informatie en gratis opvragen rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2014...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, GRC en Assuring
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED