Softwarepakketten.nl

Onderzoek

ICT-ontwikkelingen bij het Nieuwe werken: een risk control framework

Plaatsingsdatum 03-04-2014
Berichtdatum 2012

Afstudeerscriptie Postgraduate IT Audit, Vrije Universiteit Amsterdam, door drs. P.A. (Peter) Reezigt RE

Het nieuwe werken (HNW) is een actueel thema. In deze scriptie is specifiek aandacht besteed aan de ICT-ontwikkelingen Smartphones en Social Media, waarmee HNW onder meer wordt gerealiseerd.

Naast de vele voordelen die HNW in samenhang met het gebruik van Smartphones en Social Media biedt, bestaan er specifieke en generieke risico's die mogelijk kunnen optreden. Organsaties dienen bijvoorbeeld rekening te houden dat bedrijfsgevoelige informatie bij de juiste ontvanger terecht komt en dat deze informatie niet verloren gaat en in handen komt van derden. Het verlies van bedrijfsgevoelige informatie kan leiden tot concurrentieverlies en imagoschade.

Hiermee is de basis voor het onderzoek gevormd. Er is behoefte aan identificatie van specifieke risico's die centraal staan bij het gebruik van Smartphones en Social Media, in het kader van de invoering van HNW.

In dit onderzoek zijn geïdentificeerde risico's in kaart gebracht aan de hand van het zogenaamde "Management of Risk: Guidance for Practitioners framework" (M_o_R-framework).

Opvragen scriptie ICT-ontwikkelingen bij het Nieuwe werken...

Bronvermelding:

drs. P.A. (Peter) Reezigt RE
Manager Advisory Services EY
Peter.reezigt@nl.ey.com

Categorie(n) Assuring (incl. certificeren en compliance), Mobile computing, SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED