Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

White papers

Waarom Coney heeft gekozen voor MLE controle

Plaatsingsdatum 08-04-2014
Berichtdatum 8 april 2014

Pieter de Kok: accountant, Coney-partner, innovator, de man van process mining en data-analyse, Mexico-liefhebber én klant van MLE. En daar zijn we trots op. We spreken Pieter in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam. Een excentriek gebouw, geheel in stijl met de excentrieke accountants van Coney. Excentriek, omdat ze een volledig eigen kijk hebben op het accountancyvak en daar ook naar handelen en leven. Met Pieter hebben we het over zijn liefde voor het vak, over process mining en data-analyse, en over de rol van deze instrumenten in de controlepraktijk.

Waarom heeft Coney gekozen voor MLE controle?

"Ik was al snel onder de indruk van de kern van MLE controle: de accountant zit aan het stuur, hij mag weer nadenken. Nee, sterker nog, hij móet weer nadenken. Nadenken voor en met zijn klant, voor de stakeholders, voor zichzelf. Geen verplichte vragenlijsten, geen vooringevulde templates, gewoon een strakke dossiertool, waarin je systeem- en gegevensgericht controleert. Je doorloopt het controleproces in zeven begrijpelijke stappen: een heldere story of the audit met als eindresultaat een digitaal controledossier. Helemaal accountant 3.0. Bovendien was het product af, volwassen. Veel partijen hebben wilde ideeën voor de toekomst, maar MLE kon nu al gewoon goede, doorontwikkelde
applicaties laten zien. We hadden nog geen digitaal dossier bij Coney, omdat de bestaande digitale controledossiers ons te veel in een keurslijf dwongen. Nu bleek er een echt alternatief. Daarom hebben wij gekozen voor MLE controle."

Lees de volledige white paper van MLE: Interview Pieter de Kok: liefde voor het vak

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, GRC en Assuring
Bronvermelding Make Life Easier
Internet URL Make Life Easier

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED