Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Accountants omarmen XBRL voor adviesmarkt

Plaatsingsdatum 28-04-2014
Berichtdatum april 2014

XBRL is door veel accountants lang beschouwd als een feestje van de overheid en banken. Verplichtstelling (door de overheid nog steeds aangeduid als exclusief kanaal) bleek hard nodig om het gebruik van XBRL in Nederland van de grond te krijgen.

Nu de verplichtstelling van SBR (Standard Business Reporting) met als onderliggende standaard XBRL een feit is wordt XBRL ook steeds meer omarmd voor gegevensuitwisseling op vrijwillige basis in het financiële ‘business to business’-domein.

B&P Accountants en Advies gebruikt XBRL voor het uitwisselen van financiële informatie binnen de franchiseketen inclusief benchmarking. Aan franchiseorganisaties (zoals McDonald’s, KFC en Pets Place) verschaffen zij periodiek informatie van franchisenemers op basis van XBRL. De gegevens worden ontleend aan de boekhouding en aangevuld met operationele gegevens...... (meer)

Sinds januari 2013 heeft SRA voor haar leden een benchmarkplatform opengesteld dat door de kantoren zelf wordt gevuld met de jaarrekeningen die ze voor hun klanten samenstellen. Dit initiatief maakt deel uit van een breder adviesconcept ‘Branche in Zicht’, kortweg BiZ. Naast benchmarking maken ook adviestools als credit rating, prognoses en een online bedrijvenscan deel uit van het BiZ-concept........ (meer)

Het lectoraat ‘Online Ondernemen’ van de HvA (Hogeschool van Amsterdam) doet onder de noemer ‘SBR in Bedrijf’ onderzoek naar de benchmarkbehoefte bij ondernemers binnen het mkb. Een belangrijk aspect bij het onderzoek is de mate waarin de gegevensbehoefte voor branchespecifieke benchmarking aansluit op het SBR-programma....... (meer) 

Meer.....
Download volledig artikel "Accountants omarmen XBRL voor adviesmarkt" (PDF).

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren > Software advies, Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED