Softwarepakketten.nl

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Van accountant naar businesscoach

Plaatsingsdatum 14-05-2014
Berichtdatum 14 mei 2014

Sommige mensen delen selfies in ongemakkelijke poses, anderen showen op YouTube hun ‘zangtalent’. En dan zijn er ook nog mensen die na een doktersconsult doodleuk hun kwaaltjes en privé-details tweeten. Allemaal symptomen van de aandachtseconomie van vandaag de dag.

De aandachtseconomie is overal
Maar wacht eens even. Wat heeft dit te maken met accountancy? Zeg nu niet meteen ‘helemaal niets’ om vervolgens een foto van uw kat die ‘iets leuks doet’ te instagrammen. De reden is simpel. Ook in het bedrijfsleven wordt de aandachtseconomie steeds zichtbaarder.

Klanten willen meer dan een traditionele accountant
Gelukkig is het nog niet zover dat managers in Gangnam Style vergaderen. Maar we zien het wel terug in de verwachtingen van klanten. Zij verwachten steeds vaker persoonlijk advies en betere service. Ze zoeken geen traditionele accountant, maar iemand die het bedrijf kan coachen.

Het wordt tijd om uw diensten te ontwikkelen
Een proactieve adviseur doet meer dan alleen cijfers controleren en de boekhouding doen. Dat is iemand die nieuwe ideeën kan aandragen. Een goeroe, wiens wijze woorden helpen om het bedrijf te laten groeien. Om aan deze veranderende verwachtingen te kunnen voldoen, moet u uw aanpak veranderen.

Door Exact Software.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Exact Software
Internet URL http://www.exact.nl

Terug


Onerzoeksbureau GBNED