Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nieuw rapport ICT Accountancy 2020: accountantspraktijk op weg naar de toekomst

Plaatsingsdatum 24-06-2014
Berichtdatum 20 juni 2014

Onderzoeksbureau GBNED probeert met het rapport “ICT Accountancy 2020: accountantspraktijk op weg naar de toekomstuitgebracht.  Reden voor GBNED om alle relevante ICT gerelateerde ontwikkelingen nu samen te vatten en ook de accountancypraktijk zelf aan het woord te laten over de mate van digitalisering en hun visie daarover. toepassingen. Gericht op de toekomst zijn van deze kantoren de antwoorden op de volgende vragen in beeld gebracht:

  • Welke rol speelt elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking op weg naar de toekomst?
  • Gaat tussentijds rapporteren de plaats van de jaarrekening voor de ondernemer innemen?
  • Welke rol speelt cloud computing op weg naar de toekomst?
  • Welke invloed heeft SBR op weg naar de toekomst?
  • Welke invloed heeft RGS op weg naar de toekomst?
  • Welke (kantoor)functies gaan op weg naar de toekomst verdwijnen?
  • Welke (kantoor)functies ontstaan op weg naar de toekomst?
  • Welke adviezen heeft u voor collega-kantoren op weg naar de toekomst?

Er is bewust voor gekozen om kantoren die hun medewerking hebben verleend bij naam en toenaam te vermelden in het rapport, zodat sprake is van een zo groot mogelijk inzicht en transparantie. Het gaat om de volgende kantoren: B&P Accountants en Advies, Coney Accountants, Finovion Franchise, Hoornwijck Groep, Ooms accountants belastingadviseurs, Pro Management Onderwijs Support, Quality Accounting, Van de Kamp & Van Gelder Accountants en Adviseurs en Wil Dorenbos Accountant en administrateur.

In het rapport wordt tevens de visie gedeeld van prominente deskundigen, te weten: drs. M.H. (Menno) Kooreman - manager SRA Automatisering, drs. R.IJ.M. (Rob) Kuipers - Rijksregisseur Standard Business Reporting, Prof. dr. J.P.J. (Hans) Verkruijsse RE RA - Voorzitter XBRL Nederland en Hoogleraar Bestuurlijke Informatievoorziening Universiteit van Tilburg en J. (Jan) Wietsma AA - Kennispartner Visie, strategie en innovatie Full Finance,  Bestuurslid ledengroep Accountants in Business (NBA), Voorzitter Bestuur Stichting Kredietpaspoort.

Het rapport wordt periodiek bijgewerkt met relevante informatie en biedt daarmee voortschrijdend inzicht in de relevantie van ICT ontwikkelingen voor de accountancy.
Kantoren die hun steentje willen bijdragen door hun softwarelandschap en visie  te delen in het rapport zijn van harte welkom.

Gratis rapport
Het complete rapport "ICT Accountancy 2020: accountantspraktijk op weg naar de toekomst" is gratis beschikbaar.
Naar gratis opvragen rapport ICT Accountancy: accountantspraktijk op weg naar de toekomst. 

Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL , Branche > Accountantskantoren > Software advies, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED