Softwarepakketten.nl

White papers

ARVUM: een virtueel accountantskantoor als proeftuin voor accountants

Plaatsingsdatum 26-06-2014
Berichtdatum 26 juni 2014

“Arvum Accountants is hét virtuele kantoor op het gebied van Standard Business Reporting (SBR)” staat op de website www.arvum-accountants.nl. En hoewel dit klopt doen de initiatiefnemers van Arvum, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), zich daarmee echt tekort zoals later in dit artikel zal blijken.

Een virtueel en volledig digitaal ingericht accountantskantoor is zonder twijfel een uitgelezen plaats om kennis te maken met de vele (ICT-)innovaties zonder risico te lopen dat operationele processen en activiteiten op een accountantskantoor worden beïnvloed. De grote kantoren daargelaten is het voor een MKB-kantoor een utopie om zelf een virtuele omgeving in te richten en zeker als dan ook nog eens sprake is van een grote variëteit aan software en koppelingen. Arvum reikt kantoren in elk geval de helpende hand.

Arvum Accountants is in 2012 opgericht door de Hogeschool van Amsterdam. Met de digitale leer- en werkomgeving van Arvum worden studenten en docenten van financiële opleidingen voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in het accountantsberoep, waarbij het werken met Standard Business Reporting (SBR) voorop staat. Maar Arvum is duidelijk meer dan een digitale omgeving om alleen met SBR te werken. Arvum is een virtuele proeftuin van accountancysoftware. Zoals verderop blijkt is standaard software van acht aanbieders beschikbaar en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen, is de verwachting. 

Lees het complete artikel: ARVUM: een virtueel accountantskantoor als proeftuin voor accountants (PDF)...

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, SAAS, Cloud Computing, SBR / XBRL, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED