Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Calculatiepakketten voor de bouw getest

Plaatsingsdatum 20-07-2014
Berichtdatum juli 2014

Bouwkosten Adviesburo Joosten uit Heel heeft acht calculatiepakketten voor de bouw getest. Er is gekeken naar gebruiksgemak, maar ook met name naar inhoudelijke zaken als calculeren op basis van activiteiten en elementen en omzetten naar een werkbegroting.

Het is prijzenswaardig te noemen dat Marcel Joosten van het gelijknamige adviesbureau zelf de test heeft uitgevoerd en deze wil delen met de markt. Een duidelijk voorbeeld voor andere gebruikers om meer transparantie te krijgen in de markt van standaard software.

De test ziet er als volgt uit:

Download bovenstaande ook direct via PDF "Calculatiepakketten bouw vergelijken".

Het resultaat van de test verwoord Marcel Joosten als volgt: "Na diverse programmatuur uitvoerig te hebben getest en in het verleden zelf te hebben gewerkt met Ibis-Trad, Bouwcalc en Kraan, zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij WpCalc. WpCalc is een zeer compleet calculatiepakket waarmee je op zowel elementen als activiteitenniveau incl. uittrekstaten kunt calculeren. Er kunnen meerdere begrotingen langs elkaar gezet worden. Je kunt uit zowel een extern prijzenbestand als uit je eigen moederbegroting regels kopiëren en deze toevoegen in je nieuwe begroting. Activiteiten en elementen kunnen door elkaar worden gebruikt. Je kunt op een eenvoudige wijze activiteiten omzetten in elementen en andersom. Ook het omzetten van een inschrijfbegroting naar een werkbegroting is snel en accuraat uit te voeren. WpCalc is uitgerust met een aantal slimme functies welke het gebruiksgemak ten goede komen waardoor je een snelheidswinst boekt t.o.v. de overige geteste softwarepakketten van ca. 35%. Deze software is zeer flexibel, gebruiksvriendelijk en voor iedereen met enige affiniteit in de bouwsector gemakkelijk te bedienen. Ondanks het feit dat deze software niet onder doet voor de duurdere pakketten (Ibis-Trad, BouwCalc en Kraan) zijn de eenmalige aanschafprijs alsmede de jaarlijkse onderhoudskosten marktconform. De helpdesk is zeer goed te bereiken en alles wordt zeer snel en accuraat opgelost. Kortom deze software is wat mij betreft het beste calculatiepakket waarmee ik tot op heden heb gewerkt."
"

Categorie(n) Branche > Bouw en installatie
Bronvermelding Bouwkosten Adviesburo Joosten
Internet URL Bouwkosten Adviesburo Joosten

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED