Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Welke bedrijven werken al mee aan de adoptie van e-factureren via UBL?

Plaatsingsdatum 26-02-2015
Berichtdatum 26 februari 2015

Deze oproep is onderdeel van het UBL Ketentest programma, dat een duwtje in de rug geeft aan bedrijven die kunnen en willen e-factureren op basis van UBL

Arnhem, 26 februari 2015 - Nu in steeds meer landen UBL als standaard berichtformaat wordt gebruikt om elektronische factureren uit te wisselen, lijkt een echte doorbraak van elektronisch factureren op basis van UBL niets meer in de weg te staan.

Bedrijven worden opgeroepen in het kader van de UBL Ketentest om te laten weten of ze al UBL E-facturen versturen, of de ambitie hebben om dat te (gaan) doen. De UBL Ketentest, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED en Platform E-factureren, wil deze bedrijven daarbij graag ondersteunen. 

De UBL Ketentest: van e-factuur naar boekingsvoorstel
Na een oproep vanuit de UBL Ketentest hebben zich in twee maanden tijd meer dan 60 softwareleveranciers gemeld (voor een belangrijk deel leveranciers van boekhoudsoftware) die eind 2015 klaar willen zijn om onderling elektronische facturen in UBL-formaat uit te wisselen én te verwerken tot automatische boekingsvoorstellen in de administraties van hun klanten.

Deze impuls ontstond mede nadat zes van de grootste boekhoudpakketten in Nederland het gemak en de kracht van de aanpak achter de UBL Ketentest in de praktijk hadden gedemonstreerd. Kortom, de techniek is gereed en via diverse praktijkdemonstraties is aangetoond hoe simpel en krachtig UBL e-factureren kan zijn en welke enorme besparingen en gemak het oplevert.
 
Inmiddels krijgt het project steun van het Ministerie van Economische Zaken bij het realiseren van haar missie om er in 2015 en 2016 voor te zorgen dat softwareleveranciers, accountants en administratiekantoren het voor ZZP-ers, MKB-ers en overheden mogelijk maken om UBL te kunnen verzenden en ontvangen en dat dit gemakkelijk, laagdrempelig en kosteloos kan. 

Oproep aan bedrijven die UBL e-facturen (willen) versturen
De UBL Ketentest is nu op zoek naar bedrijven die UBL facturen willen versturen of al meesturen naast hun PDF facturen. Gerard Bottemanne, initiatiefnemer van de UBL Ketentest, vertelt: “Voor de UBL Ketentest zijn we naast aanbieders van boekhoudsoftware, ook op zoek naar - grote - bedrijven die naast hun PDF facturen ook al UBL e-facturen meesturen naar hun klanten en naar bedrijven die rondlopen met de gedachte om ook UBL facturen mee te sturen. Hen willen we kosteloos ondersteunen door hun UBL facturen te valideren en door hen in contact te brengen met de snelgroeiende groep boekhoudsoftware en providers die in staat zijn om hun UBL facturen direct te verwerken.” 
 
Gerard Bottemanne vervolgt: “Steeds meer bedrijven zien in hoe belangrijk de relatie met hun leveranciers is. Door UBL e-facturen –mee- te sturen, helpen leveranciers hun klanten kosten te besparen op factuurverwerking, fouten te beperken, het betalingsproces te versnellen; de onderlinge relatie te verbeteren. En dat geldt voor alle leveranciers en hun klanten, van klein tot groot. We kunnen ons niet voorstellen waarom bedrijven dit niet zouden willen en daar bovendien kosteloos bij ondersteund willen worden. Het versturen van UBL e-facturen zou zomaar eens een sales argument kunnen worden.

Bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden voor deelname aan de UBL Ketentest via gerard@gbned.nl. Aanvullende informatie, zoals een FAQ en UBL referentiefactuur is te downloaden van de website www.ublketentest.nl

Over de UBL Ketentest
De UBL Ketentest is een project dat op initiatief van GBNED, samen met Platform E-factureren, wordt uitgevoerd met steun van het Ministerie van Economische Zaken.
 
De missie van de UBL Ketentest in 2015 en 2016 is om ervoor te zorgen dat leveranciers van boekhoudpakketten, accountants en administratiekantoren het voor bedrijven en overheden mogelijk maken om UBL te kunnen verzenden en ontvangen en dat dit gemakkelijk, laagdrempelig en kosteloos kan. De techniek is gereed en via diverse praktijkdemonstratie is aangetoond hoe simpel e-factureren via UBL kan zijn en welke enorme besparingen het oplevert.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, UBL, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Detailhandel & Horeca, Branche > ICT bedrijven, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Dienstverlening, Branche > Overheid en semi overheid, Branche > Automotive, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Financials, Kennisplatform Administratieve software, Branche > Bouw en installatie, XML en EDI
Bronvermelding UBL Ketentest programma
Internet URL http://www.ublketentest.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED