Softwarepakketten.nl

White papers

De voor- en nadelen van digitale factuurverwerking in de cloud

Plaatsingsdatum 28-02-2015
Berichtdatum 27 februari 2015

In de 18e eeuw beschreef Adam Smith in zijn ‘Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations’ hoe specialisatie er voor kan zorgen dat de arbeidsproductiviteit omhoog gaat. Volgens deze theorie, die ook wel The Wealth of Nations genoemd wordt, kunnen ingewikkelde processen opgedeeld worden in versimpelde sub processen. Door het opdelen van deze processen ontstaat specialisatie en deze specialisatie zorgt er weer voor dat processen sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden.

Een bedrijf als Google heeft dit principe goed begrepen. Google is dé expert op het gebied van informatie zoeken op het internet. Voor het ‘Google tijdperk’, was het zoeken naar specifieke informatie een klus op zich. Vandaag de dag is het voor de gebruiker makkelijker om informatie te vinden op het internet. De zoekmachine is een gespecialiseerd stukje software, waardoor het zoeken naar informatie een stuk effectiever is geworden.

Hoe zit dat met de processen binnen uw bedrijf?
Tegenwoordig passen steeds meer bedrijven het specialisatie principe toe. De kern hiervan is immers om het dagelijks werk sneller en efficiënter te laten verlopen, wat ten goede komt aan de prestaties van een organisatie.

Zo kan software voor het geautomatiseerd verwerken van de inkomende facturen een goede oplossing zijn om dit proces sneller en efficiënter te laten verlopen. De software zorgt er bijvoorbeeld voor dat facturen automatisch gecirculeerd kunnen worden binnen een organisatie, dat er altijd inzicht is waar en bij wie een factuur zich bevindt, maar ook dat er bijvoorbeeld geen dubbele betalingen gedaan worden. Hierdoor wordt het verwerken van facturen binnen organisatie een stuk efficiënter.

Een tweede voorbeeld van het specialisatie principe is de ‘Cloud’. Cloud computing betekent zoveel als het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De Cloud biedt organisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van software die op een externe server draait die aan het internet ‘hangt’. Er is dus geen fysieke server binnen de organisatie meer nodig. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Bovenstaande specialisaties worden steeds vaker gecombineerd. Steeds meer bedrijven kiezen voor digitale factuurverwerking in de Cloud.

To cloud or not to cloud
Steeds meer processen spelen zich af in de Cloud. Zo is de Cloud inmiddels ook een mogelijkheid bij het kiezen van een oplossing voor het geautomatiseerd verwerken van inkoopfacturen. Waarom zou je als organisatie kiezen voor digitale factuurverwerking in de Cloud ten opzichte van een on-premise implementatie? Bepaal voordat u een keuze maakt eerst zelf wat voor uw organisatie belangrijk is. Om u wat meer inzicht te geven in de voor- nadelen van een (public) Cloud oplossing, hebben wij ze alvast voor u op een rijtje gezet.

Lees de complete white paper "De voor- en nadelen van digitale factuurverwerking in de cloud".

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Easy Systems
Internet URL http://www.easysystems.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Purchase to pay in het mkb: 5 aandachtspunten voor een succesvolle toepassing [30-07-2015]

Aandachtspunten bij de overstap naar geautomatiseerde factuurverwerking [21-10-2014]

Referentiecase Easy Systems en Hembrug Machine Tools: Snelheid factuurverwerking met 60% verhoogd [07-10-2014]


Woensdag 9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Aan bod komen ontwikkelingen als PSD2, AVG-proof, RGS, UBL, PEPPOL en APIs.
Afgestemd op leveranciers van administratieve software en andere geïnteresseerden.
Meer informatie en aanmelden...


Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED