Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Elektronisch factureren gaat (bijna) vanzelf

Plaatsingsdatum 14-03-2015
Berichtdatum Maart 2015

Steeds meer facturen worden elektronisch uitgewisseld. De meest gebruikte vorm is nog steeds de PDF als bijlage per email, maar Universal Business Language (UBL) is aan een opmars bezig. Zal dat nieuwe formaat de verwachtingen waarmaken?

De voordelen van elektronisch factureren wordt al vele jaren onderkend. De te behalen kostenbesparingen ten opzichte van het traditioneel per post versturen van facturen en de efficiëntie waarmee factureren verwerkt kunnen worden tot een goed boekingsvoorstel zijn bekend. Nu in steeds meer landen, waaronder  Nederland, UBL als standaard berichtformaat wordt gebruikt, lijkt niets een echte doorbraak van elektronisch factureren meer in de weg te staan.

Steeds meer accountantskantoren maken gebruik van oplossingen voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten.  Naast het scannen en herkennen van boekingsdocumenten heeft een aantal van die oplossingen ook een aansluiting  op het elektronisch uitwisselen van boekingsdocumenten. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld de factuur die als PDF-bijlage wordt ontvangen en wordt verwerkt via een scan- en herken oplossing in de boekhouding. De rol van het scannen is dan overgenomen door bijvoorbeeld email en scheelt dus weer een handmatige handeling. Maar ook elektronische facturen in UBL ontvangen en verwerken behoort steeds meer tot de standaardbagage van deze oplossingen. Dit biedt kantoren de mogelijkheid om in dit hybride tijdperk zowel te profiteren van scannen en herkennen van boekingsdocumenten als van elektronisch factureren in de meest optimale vorm.

Opvragen complete artikel
Download het complete artikel "Elektronisch factureren gaat (bijna) vanzelf" in PDF.


Dit artikel is mede samengesteld op basis van het gratis rapport "De complete gids Elektronisch factureren 2015".  Ruim 200 pagina's met alles wat u wilt weten over Elektronisch factureren.
Meer informatie over deze gratis gids... 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, XML en JSON, Branche > Financials, UBL en Peppol, Soort > (Elektronisch) factureren, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED