Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Terugblik en presentaties: seminar Treasury-, cash- en payment management software op 25 maart 2015

Plaatsingsdatum 29-03-2015
Berichtdatum 30 maart 2015

Op 25 maart 2015 vond het seminar "Treasury-, cash- en payment management software" plaats. Met tevens uitgebreid aandacht voor de Bitcoin. Presentaties van enkele sprekers zijn nu beschikbaar, alsmede het rapport "Cryptocurrencies" en het gelijknamige rapport "Treasury-, cash- en payment management software 2015".

Presentaties
Van de volgende onderwerpen en sprekers zijn presentaties beschikbaar:

 • Werkkapitaalbeheer en –financiering in de zorg
  Ziekenhuizen nemen een bijzondere positie in als het gaat om treasury- en cashmanagement. Zo sluiten ziekenhuizen contracten af met zorgverzekeraars ten behoeve van ‘onderhanden werk’ financiering en contracten met banken ten behoeve van rekening courant krediet voor de ‘nog te factureren’ en ‘debiteuren’ posities. Vanuit de MC Groep (algemeen ziekenhuis op drie locaties) en CashCure is de ervaring gedeeld die er is met het ontzorgen van ziekenhuizen op het gebied van werkkapitaalbeheer en werkkapitaalfinanciering.
  Download presentatie Han van de Haar (MC Groep) en Mirjam Scholtens (CashCure). (PDF)
      
 • Praktijkcases in Payment management
  Vanuit PowertoPay zijn enkele korte praktijkcases toegelicht op het gebied van Payment management. Deze cases hadden betrekking op onder andere TIAA Henderson, KWF en Volker Wessels.
  Download presentatie Bas Huisman, PowertoPay. (PDF)
    
 • De Bitcoin als innovatief betalingsnetwerk en nieuw soort geld
  De Bitcoin gebruikt technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is opensource; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen. Dankzij de unieke eigenschappen staat Bitcoin vele nieuwe gebruiksmogelijkheden toe die tot nog toe niet mogelijk waren met andere betalingssystemen. Tijdens deze sesssie is door Douwe Lycklama van Innopay uitleg gegeven over de Bitcoin en de werking daaromtrent en tevens een live demo van een transactie met de Bitcoin door het bestellen van een pizza en deze te betalen met Bitcoins. 
  Download presentatie van Ir. Douwe Lycklama, Innopay. (PDF)

  Pizza besteld en betaald via Bitcoin

  Pizza besteld en betaald met Bitcoin
  Bestelde pizza afgeleverd

  Pizza afgeleverd

    
 • Multibanking: opzet en implementatie in de praktijk
  Het efficiënt benutten en beheren van bankrekeningen (mede ten behoeve van de werkmaatschappijen), bij diverse banken en in meerdere landen, is in toenemende mate een belangrijk thema voor internationaal treasury management. Tijdens deze presentatie heeft Kees Jan Kindt, met meer dan 25 jaar ervaring in cash- en treasury management, zijn praktijkervaring gedeeld over de overwegingen voor het kiezen voor een multi-banking architectuur en wat er komt kijken bij het opzetten en implementeren van een dergelijke oplossing in een multinationale omgeving.
  Download presentatie van Kees Jan Kindt. (PDF)
      
 • Samenwerking tussen finance en commercie
  Een goede klantrelatie is zeker niet alleen van belang voor de commercie binnen een organisatie. Een goede klantrelatie heeft ook invloed op finance en in het bijzonder 'cash management'. Hoe langer het duurt voordat we betaald worden, hoe groter het (negatieve) effect op cashflow en benodigd werkkapitaal. Maar ook hoe meer tijd en middelen we nodig hebben om een klant op tijd te laten betalen, hoe hoger de kapitaal- en financieringskosten van een transactie. Tijdens deze sessieis door Marcel Wiedenbrugge ingegaan op klantrelaties, interne samenwerking tussen finance en commercie, kosten en resultaten.
  Download presentatie van Marcel Wiedenbrugge, WCMConsult. (PDF)

Rapporten
Mede in relatie tot deze bijeenkomst zijn de volgende rapporten gratis beschikbaar:

 1. Rapport: Cryptocurrencies (zoals de Bitcoin)
  Dit uitgebreide (Engelstalige) rapport van INNOPAY over Cryptocurrencies, zoals de Bitcoin, geeft inzicht in de ontwikkeling en het aanbod van crytocurrencies en een visie over de toekomst.
  Naar meer informatie en opvragen rapport...

 2. Rapport: Treasury-, cash- en payment management software 2015
  In dit rapport wordt uitgebreid aandacht besteed aan de functionaliteit van treasury-, cash- en payment management software alsook het aanbod van dergelijke software op de Nederlandse markt. Bij dit laatste gaat het zowel om nationale als internationale aanbieders. In het rapport is het aanbod van 18 softwareleveranciers opgenomen.
  Naar meer informatie en opvragen rapport...

Informatiemarkt
Dit seminar is mede tot stand gekomen door:

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Treasury-, Cash en Payment management, Blockchain
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED & WCMConsult
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED